• Teresiat

    BF maj 2017

    Frost skrev 2016-12-13 16:38:16 följande:

    Jag har tidigare förlorat två barn (i v19+6 och 22+0) pga att jag har försvagad livmodertapp. Så nu har de opererat in ett band runt tappen under livmodern som förhoppningsvis ska se till att inte samma sak händer igen. Men är fortfarande högriskgraviditet så därför väldigt täta kontroller :)


    Sååå bra att de håller koll :) min mamma fick missfall i v 18, pga svag tapp (mest sannolikt). Nästa graviditet satte de in band runt livmodertappen och ut kom min bror frisk och kry enligt planerat datum..
  • Teresiat
    JoJoNo skrev 2016-12-19 14:40:20 följande:

    Vi har nytt ultraljud på onsdag 21 december. Livrädd att de säger då att vi måste avbryta efter jul i vecka 20. Är så oerhört ledsen o rädd. Vill så gärna få hålla min lille pojk o att han ska må bra. Hoppas på ett mirakel den 21:e.


    Massor av kramar till er!!! Ta en dag i taget och håll ut! <3
  • Teresiat
    Anotherone skrev 2016-12-22 17:14:43 följande:

    Jag hade ett brejk mellan kanske vecka 9 och 14-15 nånting på grund av att jag var helt sjukt trött. Det fanns inte en chans att jag skulle orka upp och träna på mornarna som jag brukar utan jag stupade i säng på kvällen och sen sov jag till 07:30

    Men nu den senaste månaden (är i vecka 22 nu) så har orken kommit tillbaka. Jag kör inte på som innan 4-5ggr vecka men 2-3ggr brukar det bli. Plus ett par långa promenader.

    Uppvärmning som vanligt på crosstrainer eller roddmaskin och sen kör jag styrketräning med lite extra fokus på rygg och axlar. Dels för att orka graviditeten igenom och dels för att jag minns hur trött man blev i axlarna och bröstryggen av att sitta och amma och hålla bebisen. Man tänker att det inte kan vara så jobbigt för de är ju så små men det sliter!! Gummibandsträning hemma funkar också bra!

    Jag har bara två par träningsbrallor som sitter bra och det är ett par Nike och ett par från HM som har en mer elastisk mudd typ Nike pro cool Capri. Såna önskar jag hitta flera, eller så får man ta yogabyxor där man kan vika ner mudden


    Duktiga ni är! Jag har tyvärr otroligt svårt att motivera mig till träning, foglossningen gör det inte så enkelt heller. Reser mkt i jobbet och all ledig tid går till familjen/sonen så träning blir prio ö.. Efter vi nattat honom vid 20:00 så är jag helt slut... förhoppningsvis kan man släpa sig ut på lite promenader när det är mindre halt och trist väder. Men vi får väl se om jag orkar ;)
  • Teresiat

    Jag är kluven... Vår lilla kille är 2 år och 2 mån när syskonet föds... vi har köpt en syskonvagn (donky), men funderar på om vi ska behålla buffalon också? Så kan man ha den (ist för donky) + ståbräda när barn ett är tillräckligt stor? När börjar man använda ståbräda mer? Vi har även investerat i en jättefin sulky från Kronan så kommer oavsett finnas minst två vagnar..

  • Teresiat
    JoJoNo skrev 2017-01-10 09:13:21 följande:

    Tog flera timmar i Lund igår o flera olika läkare och hjärtläkare. Vi ska dit igen flera ggr under graviditeten o antagligen föda i Lund med. Allt känns upp o ner o oroligt. De kan inte med säkerhet säga vad det är. Men de har hittat vissa saker på hjärtat. Vi blev erbjudna att avbryta denna veckan för de måste fråga men vi kan inte avbryta utifrån de små saker de hittat som inte säkert betyder ngt eller vad det betyder. Men så mkt tankar o oro. Vi ska till både läkare, hjärtläkare o kurator om 4 veckor i Lund.

    Njurarna är förstorade men kan innebära ngt eller ingenting. Det är några vita fläckar på hjärtat som kan innebära olika saker eller inte. Nackspalten är bred vilket kan betyda saker eller inte. De kunde inte se en vägg på hjärtat men bilden var dålig. Men är det den det är

    Problem med så kan man operera. De vita fläckarna tyder ofta på downs syndrom. Vilket vi vet att det inte är tack vare moderkaksprovet. Men finns ett antal hemska sjukdomar o syndrom det kan vara eller inte. Så förvirrande. Vi har som sagt iaf valt att gå

    Vidare med graviditeten o föda honom i maj o hoppas på det bästa. Idag är jag hemma från jobbet. Känner mig helt förbi både psykiskt o fysiskt. Ska försöka somna om en stund. Ganska trött när man tittar i spegeln i förbifarten i sovrummet o tänker men oj vad svullen magen är, undrar vad jag gjort. Jo men hallå jag är ju lite gravid eller så. Som sagt helt slut i huvudet.


    Ååh... Går inte föreställa sig vad ni går igenom. Kram!!
  • Teresiat

    Vi har över 300 dagar kvar med sonen som är 2 år i mars. Så jag kommer ta två av hans dagar när jag har han hemma och sen två st av nya bäbisens dagar.. alltså totalt 4 dagar i veckan.. Är rädd att vi inte kommer hinna förbruka alla innan de är 4 annars :) Man får ju Max spara 90 dagar efter 4års ålder.. Det kommer vi göra med båda barnen så man kan vara ledig utan beskymmer på påsklov osv när de är lite större :)... Men visst får man mixa och förbruka olika barns dagar på en vecka?

  • Teresiat
    Bebisbubbla skrev 2017-01-15 13:43:35 följande:

    Hur många dagar får man totalt med ett barn? Tänker om ni har 300 dagar kvar fast sonen är två år? Hur lite tog ni ut med honom om jag får fråga? :) använde ni semester och komp istället?


    Vi tog inte ut så många dagar, typ 90 st om jag minns rätt. Vi levde på en inkomst helt enkelt.. jag sparade även all min semester då jag var ledig, så i år har jag haft 60 semesterdagar att ta ut med min son, så har inte tagit ut någon föräldraledighet.. Därav många dagar kvar :)

    Man borde ju få ta från båda barnen kan man ju tycka?!.. tänker sjävklart inte ta den dag sonen är på förskolan 5 h, Isf tar jag ut nya bäbisens dagar..
  • Teresiat

    På mitt rul blev jag hemskickad med en ny tid hos specialist då måtten på bäbisens kroppsdelar avvek mer än vad som var normalt. Mådde dåligt en hel helg, men sen när jag var tillbaka så hittade specialisten endast symmetriska mått, allt konstaterades vara heeeeelt normalt.. Min poäng är att försöka låta bli att fundera så mkt, fynden behöver verkligen inte betyda något...

    Även min son konstaterades under tul ligga 8% över viktnormen när jag var gravid i v 32. V 40+3 kom det ut en frisk kille på 53 cm, 4010 kg. Idag är han lång för sin ålder och ligger överst på längdkurvan enligt Bvc., Han har sannolikt fått min brors gener för längd (min bror är 192 lång). Det är vanligt att barn föds lite större än "absoluta normen" så tänk inte på det :)


    Stina91 skrev 2017-01-23 18:21:37 följande:

    Hej alla blivande mammor,

    Jag har varit på förlossningen idag pga. minskade fosterrörelser under helgen. När vi väl kom dit började den lilla leva om igen :) Men dom gjorde ett TUL och kollade igenom bebisen noga. Då såg dom att ena bakre ventrikeln i hjärnan är lite vidgad, hon sa att det inte är någon fara men sa att vi skulle få en kallelse att göra ett nytt ultraljud om 1-2 veckor. 

    Jag blir självklart väldigt nervös i vilket fall, då hon inte sa något om det, men när vi frågade sa hon att i värsta fall kan det tyda på vattenskalle, dock var det positivt att det bara var ena. Har någon här någon erfarenhet av att en av de två bakre "hålrummen" är något vidgade? Vad betyder det egentligen? Man blir så ställd i en sån situation så man vet inte vad man ska säga. Jag kommer inte riktigt ihåg vad hon sa heller för den delen.

    Det hon sa mer är att fostervattnet är i den mängd det ska, något i den högre kant inom det normala. Bebisen är +8% i sin tillväxt och ligger med huvudet nedåt. Bör jag vara orolig? Jag är i vecka 25+4.


Svar på tråden BF maj 2017