• Sessan2016

    Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?

    Tjejer, hur går det för er alla?? Jag är själv i v 31 nu och det börjar sakta men säkert närma sig bebis!

  • Sessan2016

    Härligt tjejer att det går bra! Man har liksom sina små delmål på vägen, olika veckor man vill uppnå och olika ultraljud. Dock tror jag att nervositeten alltid kommer finnas där, ända tills bäbisen är ute. Å då blir det väl ännu värre, ha, ha. Härligt med en uppdatering från er i söka fall! Kram på er

  • Sessan2016
    Zwillinge86 skrev 2017-04-21 23:19:53 följande:

    Hej! Har nu läst hela tråden, och är glad (och imopnerad) av att ni är så många som lyckats. Har en son genom ÄD i Sverige sedan tidigare och rekar nu för syskonförsök. Har varit intresserad av AVA peter länge, men tyckt att det varit dyrt och dragit mig pga av visum och svårare att ta sig till änmånga andea kliniker. Men ni gör verkligen bra reklam i denna tråd ;)

    Några frågor:

    - det finns alltså en svensk kontakt på kliniken och de samarbetar med någon gyn/klinik i Sverige också?

    - kan man skicka journaler (måste de översättas?) och ta alla prover hemma för att slippa ett besök på kliniken innan påbörjad behandling? och blir det då bara ett besök (på ca 10 dagar) för spermaprov och ET?

    - Hur stor uppskattar ni kostnaden för resa och uppehälle?

    Och sist men inte minst, detta akuta-blödnings-kit de förser sina patienter med, vad innefattar det? Låter så intressant för mig som alltid blöder vid graviditet vilket nästan alltid resulterar i missfall.


    Hej Zwillinge,

    Jo vi är många som lyckats i den här tråden faktiskt, många på första försöket också tror jag.

    Vi träffade den ryska läkaren av en händelse i Sverige och fick sånt fint förtroende för henne, hade det inte varit för det hade nog inte Ryssland varit vårt första alternativ heller men vi är så nöjda i efterhand. Såg att du skrivit i en annan tråd om Danmark och där känns ju barnen väldigt lika oss utseendemässigt men frågan är som du själv skriver om de är lika "kompetenta" eller mer strikta som fallet verkar vara i Sverige. Vi valde i den öppna databasen och tyckte att det kändes jättebra att kunna vara delaktiga själva.

    De har en svensk koordinator dom heter Maria, hon översatte alla våra journalkopior, jag tog bilder på journalen på mobilen och mailade över till henne, det räckte bra tyckte dom. Jag vet inte riktigt hur sammarbetet ser ut med läkare i Sverige men de har många svenska patienter så de har säkerligen någon dr att rekommendera. Jag vet inte om läkaren vi hade i Sthlm tar nya patienter för närvarande men det är bara att fråga koordinatorn.

    Vill man bara göra ett besök på kliniken och lämna sperma och göra återföring på samma gång måste man vara på plats i 10 dagar, vill din man lämna sperma innan kan han flyga dit över dagen och lämna och sedan behöver ni bara vara där i 5 dagar vid återföring. Vi gjorde det sistnämnda och kunde ta alla blodprover och läkarundersökningar på plats i Ryssland. Det ingick i priset.

    Kostnaden för resa minns jag inte exakt men kan det ha kostat ca 7000 kanske för flyg tor för oss båda samt några tusen för hotellet, dock finns ju hotell i alla prisklasser så det kan man ju välja efter den ekonomi man har.

    Blödningskittet tror jag att vi är ganska många som använt, det bestod av cyklokapron-tabletter, extra östrogen (progynon) samt progesteroninjektioner. Jag fick en tidig blödning och blev såklart chockad och ledsen men blödningen avtog helt efter att jag påbörjat med medicinerna.

    Som jag skrivit innan rekommenderar jag verkligen kliniken, de är snabba och svarar direkt på frågor och vi kände oss tagna på allvar. Dr Olga och övrig personal är snäll och väldigt ödmjuk.

    Om du mailar kliniken kan du få en veckas fri tillgång tilldatabasen med donatorer. Du kan alltid ha ett Skype-möte med någon av koordinatorerna och bilda din egen uppfattning av kliniken. Lycka till!
  • Sessan2016
    La Conejita skrev 2017-04-22 09:52:59 följande:

    Använder de ICSI som standard på Ava Peter eller är det något som man kan välja att använda vid behov? Gör min behandling på Ava Riga och där är ICSI standard men jag funderar på att be att de gör vanlig IVF. Vore värdefullt att veta hur Ava Peter gör, om ICSI är ett tillägg hos dem känns det mindre nödvändigt att använda det. Tänker på att jag läst att det ökar risken för missbildningar och missfall, t ex här läste jag det: www.healthcentre.org.uk/fertility-treatment/icsi.html


    Hej, om man gör donation med färsk sperma på ava Peter kunde vi göra helt vanlig ivf men om spermierna varit frysta måste de göra ICSI då spermierna blir slöare efter upptining. Enligt vår Dr finns inget vetenskapligt belägg för att ICSI skulle vara sämre, hon menade att det mer handlade om ett etiskt ställningstagande där de på kliniken väljer den bästa spermien istället för naturen. Läste på sidan du skrev men det står ju inte vilka studier och hur stora de varit, de man refererar till, så lite svårt att bilda sig en uppfattning tycker jag.
  • Sessan2016

    [quote=77683697][quote-nick]Anonym (mammatill1) skrev 2017-05-17 16:03:31 följande:[/quote-nick]Hej!

    Är det någon här som gjort hysteroskopi ? Jag måste göra det innan jag fortsätter min behandling.

    Hoppas alla "här inne" har det bra

    Hej, jag har inte behövt göra det men kanske någon av de andra tjejerna här inne!? Ska du göra den utomlands eller i Sverige?

  • Sessan2016
    vickan12 skrev 2017-03-27 15:28:11 följande:

    Hej Sessan!

    Va härligt att det börjar närma sig :)

    Själv är jag i v 18 och tycker att tiden står stilla just nu, RUI om 2 v ca, ska bli spännande. KUB visade låg risk så det känns bra. Har börjat gå hos specialistmödravården nu oxå för extra kontroller.


    Tänker på dig Vickan, jag hoppas allt går bra för dig och tvillingarna! För mig börjar det närma sig, v 39 nu :) Känns helt otrolig!
  • Sessan2016
    Anonym (mammatill1) skrev 2017-05-21 07:55:44 följande:

    Hej.

    Jag gör hysteroskopin på Ava Peter.


    Ok, jag tror Olga är duktig så jag hade känt mig i trygga händer. Om vi inte hade haft turen att lyckas på första försöket hade vi också gjort en hos dom men nu hade vi som sagt tur. Till oss sa hon att vi kunde göra den hemma om det skulle bli aktuellt men att ibland fick de inte reda på allt dom de ville så därav hade vi i så fall gjort den hos dom ändå. Lycka till!
  • Sessan2016
    vickan12 skrev 2017-05-27 06:34:50 följande:

    Hej!

    Är i v 27 nu, allt går bra. Har börjat handla en massa till bebisarna och barnkammren:)

    Hur går det för dig? Måste vara i v 40 nu, har du fött än? Kram


    Å va mysigt, det gjorde jag med kring den veckan. Själv sitter jag med vår sötaste lilla tjej i knät nu och kunde inte vara lyckligare. Hon är helt underbar och så här i efterhand så va det väl så att inga av de tidigare behandlingarna skulle lyckas för det va ju just den här tjejen som skulle bli vår :)
  • Sessan2016
    vickan12 skrev 2017-06-02 15:16:37 följande:

    åh va underbart Sessan!

    Stort grattis till lilla flickan:)

    Kram


    Tack snälla du! Kram
  • Sessan2016

    Tack tjejer, vi njuter varje sekund. Detta är mer underbart än jag någonsin kunnat föreställa mig och kärleken till henne är så stor! Håller tummarna för er att allt går bra frammöver och att ni snart också får uppleva det här!

  • Sessan2016
    rebeckaann70 skrev 2017-09-26 14:51:04 följande:

    Hej! Jag undrar om någon varit till St. Petersburg nyligen då vi funderar på att åka dit för äggdonationsbehandling? Tacksam för svar


    Vi var där för ett åt sedan och har nu en dotter på 4 månader! Kan varmt rekommendera kliniken! Skicka ett PM till mig om du har flera frågor.
  • Sessan2016
    Anonym (Ebba) skrev 2018-03-07 14:05:53 följande:

    Använd dem inte, finns andra kliniker, för samma pengar som både ser er och behandlar er som de kvinnor i behov av hjälp som vi är

    Här är min historia:

    Min mor, defektolog och logoped till utbildningen och jag,

    Arkitekt blev oerhört illa bemötta under en av kli in ens "informationskvällar" I Stockholm.

    Jag ifrågasatte den första delen av seminariet då tårfyllda mammor visade upp sina under de fått till genom äggdo ation. Jag tycker att det är fantastiskt att de har fått barn och de var hur söta som helst, men vi hade kommit för att höra om möjligheter av äggdonation och praktiska lösningar.

    Jag presenterade mig och berättade om att jag kikar på flera olika kliniker som arbetar med äggdonation för klinikens profil Dr. ** gjorde jag det på Ryska som jag talar, tillsammans med 6 andra språk, svarade hon:

    Du vet dessa "Svennar" de måste mjukas upp så, de gillar tårdrypande berättelser. Det inspirerar dem till att ta beslut och komma till oss, till "Rjazka"

    När jag undrade vad "Rjazka" var blev hon som förbytt hon insåg att hon talade till en av dessa "Svennar" och att hon hade gjort bort sig. Hon tilla, utan att veta något alls om mig:

    Då det är jag som utför transplantationen är jag rätt så övertygad om att jag inte kan hjälpa dig. Var vänlig att omedelbart lämna lokalen.

    I shock av detta samtal gick vi.

    Jag tog kontakt med mina vänner i S:t Petersburg och de frågade mig skrattande var jag har hört sådan vulgaritet. Tydligen betyder "Rjazka" Ryssland. Och läkaren fick panik att hon sagt för mycket i tron att jag var Ryska.

    Kan de hjälpa någon att få barn? Kanske, men vad är det för företag som uppför sig så mot oss?

    Vi är kvinnor i nöd som är beredda att gå långt för att kunna äntligen få ett efterlängtat barn. Vi är inga offer som dessa företag bara ska mjölka på pengar.

    Jag har gjort en noggrann research på andra kli in er o h kommer att vända mig till ett spansk klinik. De är ärliga, professionella och jag har talat med många kvinnor i min situation, genom olika trådar online, som har fått barn.

    Lycka till alla kära kvinnor, vi ska inte bli utnyttjade!


    Va tråkigt att du fick den upplevelsen, det låter ju helt galet. Måste bara tillägga att jag själv aldrig blivit bemött på ett sådant sätt. Jag har träffat Dr Olga vid ett flertal tillfällen och hon har alltid varit väldigt ödmjuk och visat respekt. Får verkligen hoppas att det du beskriver aldrig upprepas!
  • Sessan2016
    Zwillinge86 skrev 2018-06-16 12:51:56 följande:

    Tack!


    Hur har det gått? Vi fick en medicin i st Petersburg med oss hem som är samma som cyklo-f, skulle tas 2 ggr/dag. Sedan ökade man initialt på östrogendosen med en tablett i timmen några timmar för att sedan trappa ner till varannan, var tredje osv. Dessutom som 77an säger, progesteronsprutor 2 ggr/dag och strikt sängvila de första dagarna. Vet inte hur noga någon av oss följde vilan men tror vi båda skötte medicineringen (jag fick alltså också blödningar som upphörde efter extra medicinering) blev en dotter som är strax över 1år.

    Hoppas det går vägen, håller tummarna!
  • Sessan2016
    Zwillinge86 skrev 2018-06-17 17:48:53 följande:

    Blir så glad att höra att ni tog er igenom blödningarna med hjälp av medicinerna och att ni Klarade hela graviditeten, det ger lite hopp. Även om jag också blir förbannad över att man i Sverige inte gör något vid blödningar. Jag har följt medicineringen ni beskriver, fick kopia av behandlingsplanen i en annan tråd, så gott jag kan med de mediciner som jag kan få tag på här hemma, alltså inga progesteronsprutor. Och blödningen upphörde nästan i 24h, blödde lite färskt igen imorse så jag har fortsatt ta full dos av medicinerna. Tyvärr är jag mer orolig för att hinnsäcken inte såg bra ut, för det tror jag tyvärr inte att jag kan göra något åt.


    Nä tyvärr kan man väl inte göra något åt hinnsäcken men skönt att blödningarna blivit förre. Om jag har förstått det rätt är det främst Ryssland som kör med ?nödkittet? så det kanske är något de själva hittat på men det har ju funkat för flera av oss. Minns inte hur det va, gjorde du din äggdonation i Sverige?
Svar på tråden Äggdonation i Ryssland, nån som har erfarenhet (2016)?