Inlägg från: Milou3 |Visa alla inlägg
  • Milou3

    38+ och försöker bli gravid.

    Precis fyllt 40 och hoppas på en trea! Min kille har inga barn sedan tidigare. Bim 28 september. Mensmol och kände ett underligt stick i mensmagen för två nätter sen. Men inget annat tecken. Vad känner ni andra?

  • Milou3

    Väntar du mens redan nu om du hade äl 13 sep?

    Japp detta är första försöket efter uttaget av hormonspiral och jag är som sagt precis fyllda 40 år så borde väl lägga ner hoppet en aning :/

    Men vill ju så gärna!! :)

    När vågar man sig på ett test tro?

  • Milou3

    Testade i dag äl +8 och fett negativt :( ska låta helgen ha sin gång och testa på söndag eller måndag igen. Men känner mig lite låg. Hur går det för er andra?

  • Milou3

    Måste bara kolla med er, har Bim om 2 dagar och tog ett CB early detection test i går som visade negativt. Man ska kunna se 99% resultat 4 dagar innan bim! 
    Visst kan jag lägga ner hoppet helt? 

  • Milou3

    Nä min mens kom också precis :( men jag kände det på mig.
    De gånger jag varit gravid förr så har jag vetat det från några dagar efter äl bara - rent intuitivt.
    Jasså kan man stimulera äl med progesterall? Första försöket ( förra månaden) så råkade jag ta krämen på dag 12 ( har normalt äl ganska exakt på dag 14) och tror nog att äl hoppade över den månaden för kände verkligen nada i kroppen. Brukar alltid ha riktigt ont i ländryggen dagarna innan äl.
    Sitter ni inte på andra husmorsknep ( fungerande ;) för att maximera äl?
    Läste nyss att grapefrukt ska stimulera ägglossning :) och vetegroddar är tydligen bra.

  • Milou3

    Är det någon här inne som fått ett "nästan" fullt positivt äl-test 8 dagar innan bim?

    Testade nämligen tokpositivt med tv olika ältest för 6-7 dagar sedan.

  • Milou3
    valere skrev 2017-02-02 19:34:02 följande:

    Jag googlade lite snabbt på det nu och visst, informationen på nätet ger lite olika svar om detta, men personligen litar jag ju inte allt för mycket på den traditionella vården, så jag tror mycket väl att det kan stämma att låg halt av progesteron kan leda till missfall. Jag var en gång på ett föredrag med en kvinna som heter Marianne Arnström (www.vitallyft.se) som är mycket kunnig om just progesteron, och där fick jag klart för mig hur viktigt det faktiskt är, och att de flesta kvinnor kanske behöver tillskott av progesteron egentligen, pga att kemikalier och annat gör att vi ofta har en östrogendominans. Personligen tror jag inte att du har något att förlora på att  prova, och jag har själv börjat med progesteron igen (dock i mindre mängd eftersom jag fortfarande ammar min son och är rädd för att mjölken ska sina) just för att jag vill försäkra mig om att jag smörjer innan en eventuell graviditet.

    Hoppas i alla fall att du får hjälp med att få ordning på hormonerna nu!


    Jag testade progesteronkräm för 3 månader sedan och blev gravid på första försöket. Testade månaden innan också men innan äl så tror fasiken äl uteblev den månaden för kände absolut ingenting runt äl då och det har jag alltid gjort, extremt mycket till och med. Hur som helst, det positiva med progesteronkräm enligt mig är att jag helt blivit av med små cystor/knölar jag haft i ena bröstet senaste 10 åren. Har aldrig ont runt äggstockar längre ( misstänkte lätt endometrios iof utan utredning)

    Och min lutealfas har ökat från 10 till 12 dagar på tre månader!

    Så testa!
  • Milou3
    Too tiki skrev 2017-02-02 22:10:58 följande:

    Har hela kvällen haft samma molande värk som jag hade förra månaden vid ÄL. Tappen sitter högt upp också och känns mjuk men kan inte avgöra omd en är öppen eller inte. Börjar fundera på om min ÄL inte har varit...och har den inte varit har jag väl förstört allt genom att smörja med kräm idag. Visserligen inte så mkt, kanske 30 mg kräm men det räcker kanske för att störa ÄL totalt :( ??


    Inte alls säkert. Jag började två dagar efter första glada gubben på vanliga cb förrförra månaden och blev gravid!
  • Milou3
    Anonym (Sanna) skrev 2017-02-03 11:43:52 följande:

    Spännande det där med progresteronkrämen. Hur ska man smörja med den i cykeln? Och var?

    Jag tror att när man är äldre (fyller 40) kan nog extra av hormonet behövas. Min cykel har ändrats sista året. Tex kommer äl två dagar tidigare än förut, nu oftas på dag 14 och cykeln är också kortare och mitt i allt ändras den och blir senare. Blödningen är också mer sparsam. Lutealfasen är i alla falll ca 13 dagar men det känns verkligen som att fertiliteten sjunker.


    Ja jag märker stor skillnad från när man var runt 34-35!

    Blöder inte mindre men bara i 4 dagar och cykeln ligger på 26-27, innan 28,29 och sen behöver jag inte ta alvedon när jag har äl längre. Fick vidrigt ont i ryggen förr!
  • Milou3
    Monchichi skrev 2017-02-05 21:05:06 följande:

    Tack tjejer för omtanken!

    Jag får heja på er nu ett tag. Snart bim för Nykär och Too tiki? Fler? Hoppas på plus nu, håller tummarna!


    Bim på torsdag.

    Men känner knappt av molvärken ens längre så ... :(
Svar på tråden 38+ och försöker bli gravid.