Inlägg från: Anonym (hjärtat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hjärtat)

    Någon som kan hjälpa med regler?

    Vad underbart om flickan kunde få komma till en trygg familj som hon redan känner. Och som är en del av hennes nätverk. Tycker det är så fint att människor kan skapa familjer utan biologiska släktband.

    Jag är ingen adoptionsexpert. Men vore det inte bäst om ni i första hand väckte frågan hos flickans morföräldrar. De är ju ändå hennes morföräldrar samt juridiska vårdnadshavare. Nästa steg vore såklart om de, ni eller alla ni tillsammans kontaktade socialtjänsten. Det är de som utreder er lämplighet som avlastninfamilj, familjehem eller adoptivfamilj. De kan säkert också ge er råd om hur en eventuell adoptionsprocess skulle gå till.

    Lycka till! <3

  • Anonym (hjärtat)

    Tycker kontakt med socialtjänsten är en bra ide. Men tycker att ni ska vända er till morföräldrarna i första hand. Tror att de skulle uppskatta att ni inte går bakom ryggen på dem även om de inser flickan i längden skulle ha det bättre hos er. Tänker mig också att det kan bli en sorgeprocess för dem (och såklart även för flickan) att hon plötsligt ska växa utanför den biologiska familjen. Låt det ta sin tid.

  • Anonym (hjärtat)
    Anonym (Tragiskt) skrev 2016-10-05 07:15:38 följande:

    Tack för ditt svar och din lyckönskan. Jo, vi pratar mycket med flickorna och även enskilt med dem nu för att förebygga ev trassel framöver.

    De har ju växt upp ihop om än inte bott ihop lika mycket som nu efter mammans bortgång.

    Vi har haft med flickan på sem, vår dotter har varit mycket hos henne, först hos mamman och sen när mamman blev dålig så har hon varit med hos morföräldrarna.

    Vi har hjälpt varandra att ha våra flickor över någon helg, även som sagt sem som varit som mest två veckor.

    De är väl sammansvetsade och bråkar ytterst sällan och gör de det har det varit om vem som ska få ha dockan med svart hår i leken tex. Bra är också att de även har andra vänner, de har aktiviteter gemensamt, men även var för sig och kan leka även med andra i klassen ibland.

    Men det är ett jättebra råd, just att de kommer att vara systrar hela livet har vi inte berört så mycket så det ska vi ta upp mer, vi har mest berört detta med att hon får kalla oss vad hon vill, mamma, pappa, våra namn, mamma och mitt namn osv. Och även med vår dotter har vi sagt att vi blir precis som hennes föräldrar och att hon får kalla oss mamma och pappa om hon vill.

    Nu har de gemensamt bestämt att de vill sova ihop så nu blir ett rum sovrum och det andra ska de ha som lekrum. Än så länge känns allt lugnt och bra men vi kommer även att få rådgivning och stöd för att vara bättre rustade vid ev konflikter som kan komma framöver.


    Det riktigt jävla bra. Ni verkar få den absolut bästa starten.

    Men var beredda på bskslag. Det kan komma perioder när adoptivdottern är nere och ledsen över att hon förlorat sina föräldrar. Och när hon blir trygg med er kommer det bli er hon tar ut sin frustration på. Det kan i värsta fall ickså uppstå känslor av svartsjuka mellan dem. Den ena är svartsjuk för att ni inte är hennes riktiga föräldrar. Och den andra blir svartsjuk över att plötsligt behöva dela med sig. Egentligen petitesser men kan säkert ändå i perioder bli påfrestande och behöver lösas.

    Men överlag låter det som det kommer gå bra !
Svar på tråden Någon som kan hjälpa med regler?