• youngandbeautiful

    Få reda på graviditet i vecka 37 - är det ens möjligt?

    Hallå allihopa! 

    I början av mars ungefär började jag misstänka att jag var gravid, tog ett test som visade negativt men grav. symptomen fanns fortfarande kvar så efter ungefär två veckor testade jag mig igen. Det var enkelt att räkna ut när jag blev gravid då jag bara hade haft sex en gång under denna period. Ungefär en vecka efter att jag hade testat positivt fick jag en blödning och tänkte då att jag hade fått missfall. Blev självklart lite ledsen men tänkte inte så mycket mer på detta efteråt. 

    De senaste veckorna har min mage växt otroligt mycket, har till och med fått bristningar på sidan av magen, detta trots att jag har gått ner i vikt i övrigt. Har även haft som mensvärk och ryggvärk som kommit och gått de senaste veckorna. Jag har alltså inte haft sex sedan i slutet av januari så om jag skulle vara gravid är jag i vecka 37. Har haft några blödningar sedan dess men har utgått från att dessa varit mens, dessa blödningar har dock varit mycket mindre och varat kortare än min mens. Tog ett grav. test i måndags som visade negativt och slappnade då av tills en kompis sa att grav. test inte funkar så sent i graviditeten. 

    Så nu till min fråga: Är det möjligt att jag är gravid trots några blödningar och ett negativt grav. test i V. 37? Kan tillägga att jag inte tar några p-piller eller liknande.

    Skulle uppskatta svar på detta otroligt mycket då jag är rejält orolig, studerar och bor hemma så det är verkligen inte läge för en bebis just nu..

    / mvh orolig 

  • Svar på tråden Få reda på graviditet i vecka 37 - är det ens möjligt?
  • FruHolmli

    Jag har 2 vänner som upptäckt så.
    En i V.36 och en födde 2 timmar efter hon fick besked ATT hon var gravid, i V.38.

    Första hade gjort gravtest hos läkare 4 ggr under hennes grav. Alla neg.
    Det var på en rutinundersökning VUL som det upptäcktes hon. Se i V.36. Hon födde veckan efter en liten tjej.

    Andra hade krockat med bilen lätt. Trodde att ryggsmärta berodde på krock.
    Åkte in akut för att dokumentera o få hjälp, födde en dotter 2 timmar senare, född V.38 konstaterades.

    Ingen hade en blekaste om sina graviditeter!

  • jesssicahansen

    En tjej jag gick i skolan med fick en liten tjej 1 lr 2 veckor efter skolavslutningen i 9an och hon visste ingenting om att hon var gravid :)

    Hon födde även hemma!

    Tycker sånt är häftigt att det faktiskt existerar

  • Jasmin Karlsson

    Det är möjligt men väldigt ovanligt.
    Men jag tycker det låter konstigt att en barnmorska inte var helt säker på om det fanns en bebis eller inte när hon kände på magen... Så sent borde det kännas tydligt för en van person.

  • Tess1990
    Jasmin Karlsson skrev 2016-09-23 09:41:09 följande:

    Det är möjligt men väldigt ovanligt.

    Men jag tycker det låter konstigt att en barnmorska inte var helt säker på om det fanns en bebis eller inte när hon kände på magen... Så sent borde det kännas tydligt för en van person.


    Om moderkakan ligger fram och livmoder lutar bakåt så kan de vara svårt att känna exakt, kan ju dessutom vara något helt annat även om hon känner något, som en tumör :/

    Men om hon tror att de är en bebis så skickas man ju på ultraljud för att se exakt och för att se om hen mår bra isf! Något kände hon ju tydligen
  • stor grön drake

    Mitt gudbarn skulle inte ha upptäckta före i 7:e månaden om inte mormodern hade blivit misstänksam av den ihållande maginfluensan som inte gav sig och "tvingat" modern att göra grav.test. hon hade regelbundna blödningar till 6:e månaden. Rikliga dessutom.

    Min kusin fick veta att de skulle få barn med 5 veckors varsel då hon låg med handen på magen och mitt i allt blev sparkad inifrån. Eftersom det var så sent så fick det inget egentligt bf men läkaren konstaterade vid UL att bebisen såg ut att vara färdig att födas

Svar på tråden Få reda på graviditet i vecka 37 - är det ens möjligt?