• Anonym (Ts)

    Polisanmält svärmor

    Vet inte vart jag ska börja, är så j*vla chockad och ledsen just nu, ber om ursäkt för ev lång text, orkar ni inte läsa kan ni skippa till den kursiva starten.

    Har varit med min make i snart 4 år, vi gifte oss för knappt ett halvår sedan. Hela vårt förhållande har präglats av svärmors dagliga telefonsamtal 1-5 gånger om dagen, besök så fort vi inte svarat och besök alla dagar i veckan hos maken på hans jobb.

    Detta har alltså alltid varit samtal och besök där det har vrålats och skrikits om diverse olika saker. Så mycket skrik och gap att man inte ens vet vad kvinnan har skrikit om. Hon har erkänt avundsjuka gentemot maken för att han har en "ny" familj (mig och min familj, hon har bara sonen, undra varför!!), för att det går bra på hans jobb där han blivit befordrad (hon blev sparkad för snart 20 år sedan och har inte lyckats, om hon ens försökt, få ett nytt jobb).

    Hon blir arg när vi äter ute på restaurang, köper nya saker och går på bio och ifrågasätter hur vi har råd med detta och tycker allmänt att vi inte borde "slösa pengar". Vi köper nya saker när det behövs, äter för 300 kr på restaurang när vi firar årsdagar m.m. Vi lever inget lyxliv. Vet heller inte hur jag ska kunna beskriva detta monster till människa för att det ska framgå hur galen hon är. Hennes mål verkar vara att sonen inte ska få vara lycklig eller ha det bättre än henne själv. Hon har även försökt ställa ultimatum där om han inte lämnar mig, säger hon upp kontakten (men hör av sig efter en vecka då hon sett oss äta på IKEA för att skrika om det). 

    Maken har såklart försökt säga upp kontakten med henne. Men svarar vi inte när hon ringer, dyker hon upp på hans jobb och skriker eller kommer hem hit. 

    För tre veckor sedan ringde han och förklarade varför han kommer göra så som han gör nu, många gånger har både han och jag försökt talat sans med henne också, och att det faktiskt är helt nog för honom och för oss nu. Efter detta har både han och jag ignorerat hennes telefonsamtal, maken har ignorerat henne på sitt jobb och förrgår blev det väl droppen för henne då hon kom hit. Vi vägrade öppna. Då bröt hon sig in helt sonika. Hon öppnade först dörren som satt fast med dubbelkedja, började vråla, slog sönder fönstret på sidan av dörren och lyckades sen slita upp dörren så hela listen sprack. Hon började sen slita i maken och säga att hon ska rädda honom osv, han ska följa med henne hem nu, maken vill inte. Jag stod i telefon med larmcentralen, polisen var på väg. Hon började slå på mig och skrika att hon slänger mig i väggen om jag anmäler henne för detta. Maken drar bort henne från mig, hon börjar gå runt i huset och fortsätter skrika. Jag hör knappt vad hon på larm säger, kan knappt prata själv. Polisen kommer tillslut efter ca 10 minuter och jag tackar för den snabba utryckningen. 

    Men vad i hela j*vla helvet*t. Jag vet inte vad jag ska tänka eller känna. Rädd att maken kanske byter sida nu när det blir rättegång mot hans mor? Rädd att hon gör något mer mot oss då vi båda anmälde henne. Jag är rädd för allt. Jag är i total chock. Vet inte alls vad jag vill ha ur av den här tråden. Blä bara!!

  • Svar på tråden Polisanmält svärmor
  • Anonym (40+)
    Regndamen skrev 2017-01-04 21:59:56 följande:

    Och då får man bryta sig in hos folk och hota att misshandla dem?


    Jaaa, det är sen gammalt! ;) Ts, SPRING!
  • Anonym (M)
    Anonym (Ts) skrev 2017-01-04 21:02:38 följande:
    Han blev omhändertagen på grund av våld i hemmet, vet inte så mycket alls om det då han inte gärna pratar om sin barndom Rynkar på näsan

    Sen så sa jag inte så mycket till poliserna om vad som hade sagts, hon skriker och vrålar och hoppar mellan sakerna att det är svårt att återberätta det som sägs, blir bara en röra om du förstår .. och poliserna verkade mest bara vilja komma därifrån och sa själva att det här var hemskt onödigt för dom att åka ut på (till mamman) men efter allt man läst i tidningarna så har väl inte dom mycket tid till alla fall dom åker på Rynkar på näsan 

    Och jag vet ingenting om vad jag ska göra eller om vad som kommer hända då jag som sagt aldrig varit i kontakt med polisiära myndigheter förut, jag antar att om det blir en utredning så kommer jag förhöras igen i ett lugnare tillstånd och miljö och kan återberätta mer saker och bättre. Ville bara just där och då att hon skulle ut ur och bort från vårt hem! För visst hotade hon mig, bla som jag nämnde att hon skulle slänga mig i väggen om jag anmälde, hon skulle slå ihjäl mig om hon hittade ett till märke på sin son (han har inga märken och har aldrig haft) osv Rynkar på näsan
    Det är olaga hot och hon ska anmälas för det också. Kontakte en jurist snarast som kan hjälpa er att reda ut begreppen och förbereda rättegången. Det ska framgå att den finns en historia av hot och våld sedan din mans uppväxt.

    Jag tror att du måste vara drivande i det här, din man kommer antagligen inte att orka. Samla styrka och satsa allt på rättegången. Din man måste få frid någon gång, du också. Som ovan nämnts ska ni anöka om besöksförbud och skyddade personuppgifter också men allt sådant kan en jurist hjälpa er med.

    Det är klart att poliserna tycker att det är onödigt att åka ut och ta hand om en gapande galning men de känner ju inte till bakgrunden och vilket helvete din man har haft.    
  • Miss Skywalker
    Anonym (Empatisk) skrev 2017-01-04 21:53:39 följande:
    Det är därför jag till skillnad mot dig ser att det inte är Borderline, däremot en stor sorg!
    Hade hon inte haft en psykisk störning hade hon inte behövt sörja.
  • Anonym (Haha..)

    Hade hon verktyg med sig som hon bröt sig in med? Eller använde hon sina bara händer, när hon slog sönder rutan, och forcerade dörren? Hur gammal är den här kvinnan?

    "Då bröt hon sig in helt sonika. Hon öppnade först dörren som satt fast med dubbelkedja, började vråla, slog sönder fönstret på sidan av dörren och lyckades sen slita upp dörren så hela listen sprack."

  • Anonym (Empatisk)
    Miss Skywalker skrev 2017-01-05 00:54:33 följande:
    Hade hon inte haft en psykisk störning hade hon inte behövt sörja.
    Eh va???
    Det uttalandet visar på att Du har en psykisk störning! Friska människor sörjer sina barn!
  • Anonym (Thea)
    Anonym (40+) skrev 2017-01-04 21:11:43 följande:

    Ts, det låter som borderline. Spring!


    Eh va? Folk med borderline är ju inte hela psyko crazy.... Är dom det är det sannolikt borderline + någonting annat. Det här handlar helt klart om nån annan allvarligare psykiskt åkomma... Folk med borderline kan ju vara oberäkneliga men sällan farliga i den bemärkelsen som svärmor verkar vara
  • Rikard
    Anonym (Empatisk) skrev 2017-01-04 19:45:24 följande:
    Det är förklaringen! Hon borde fått hjälp DÅ istället för att ta sonen ifrån henne!
    Hon bär på en stor sorg, det är förklaringen till hennes beteende! Nu när han är vuxen och hon "får" finnas i hans liv gör hon allt som står i hennes makt för att inte förlora honom igen!
    Stackars kvinna :(
    Försöker du ursäkta och förmildra svärmoders fullständigt oacceptabla och olagliga beteende?
    Anser du att mödrar har rätt att tvinga sig på sina vuxna barn?
    Anser du att TS och hennes make bör finna sig i trakasserierna för att svärmodern mår dåligt?
    Det är väldigt svårt att förstå hur du resonerar "Empatisk"?
  • Anonym (Empatisk)
    Rikard skrev 2017-01-05 09:17:36 följande:
    Försöker du ursäkta och förmildra svärmoders fullständigt oacceptabla och olagliga beteende?
    Anser du att mödrar har rätt att tvinga sig på sina vuxna barn?
    Anser du att TS och hennes make bör finna sig i trakasserierna för att svärmodern mår dåligt?
    Det är väldigt svårt att förstå hur du resonerar "Empatisk"?
    Det hade aldrig behövt bli såhär! Ts stod i vägen och mannen var tyvärr svag för ts.
  • Anonym (slav?)
    Anonym (Empatisk) skrev 2017-01-05 09:26:46 följande:

    Det hade aldrig behövt bli såhär! Ts stod i vägen och mannen var tyvärr svag för ts.


    Får mannen inte ha en partner överhuvudtaget? Ska han även som vuxen vara sina mammas lille slav och slagpåse?
Svar på tråden Polisanmält svärmor