Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    anaxo skrev 2017-11-03 11:08:32 följande:
    Under 8 år som det var alliansregering så var det ingen arbetare som fick reallöneökning endast de som hade en lön på mer än 55'/månad fick en positiv löneökning,
    och de förslag som UK hitintills har presenterat så är det ingenting som tyder på någon reallöneökning för arbetarna.  
    Ren lögn. Argumentera gärna för vänsteråsikter, men gör det hederligt, tack.

    Vi går till en källa som rimligen ingen på vänstersidan vill ifrågasätta: LO:s lönerapporter för 2007 och 2015 (Se www.lo.se/home/lo/res.nsf/vres/lo_fakta_1366027492914_lo_loner2007_pdf/$file/LO_Loner2007.pdf och www.lo.se/home/lo/res.nsf/vRes/lo_fakta_1366027478784_lonerapport2015_pdf/$File/Lonerapport2015.pdf ) I den mån de rapporterna är vinklade borde det alltså vara till nackdel för Alliansen.

    Av LO:s rapporter framgår det att arbetares reallöner ökade varje år utom 2011. Då skall man komma ihåg det LO inte nämner, att vi från 2008-2014 i princip hade konstant världsomspännande lågkonjunktur, den värsta sedan 30.talet.

    Arbetarnas snittlöner ökade från 19.600 2006 till 24.900 2014. SCB:s konsumentprisindex ökade från 286,04 i sept 2006 till 313,85 i sept 2014.

    Lönen ökade alltså i snitt med 27% medan penningvärdet bara sjönk med 9,7%. LO nämner givetvis inte heller jobbskatteavdraget, som gjorde att reallönerna steg rejält. Även utan det rejäla tillskottet steg reallönerna alltså en hel del för arbetare.

    Lögn var ordet.
  • Mentat
    man och nöjd skrev 2017-11-03 20:12:05 följande:
    Herrejösses vilka makalösa lögner. För min familj sänktes inkomstskatterna med tusentals kronor per månad. Fastighetsskatten sänktes också med tusentals kronor per månad. Detta trots att både jag och min fru tjänade klart mindre än 55k per månad.

    Man blir lite trött på vänsterns makalösa lögner. Skattesänkningar på c:a 4000 per månad ackompanerades med kraftigt sänkta räntor på våra bolån. Det var tider det. Jävlar vad bra vi hade det.
    Ingen lönerörelse under mitt långa arbetsliv har gett lika mycket netto i plånboken som jobbskatteavdraget.

    Det är väl så att om man "måste" ta till flagranta lögner för att kunna argumentera så beror det rimligen på att sakliga argument saknas,.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2017-11-04 11:17:13 följande:
    En god början att ifrågasätta felaktigheter åsiktsmotståndare framför.

    Själv blir jag mer irriterad när personer som framför åsikter liknande mina klär åsikterna i felaktiga fakta. Motsatsen att FL:s högerpopulister grundar sina åsikter på felaktigheter är ju snarare regel än undantag.
    I så fall antar jag att jag borde be om ursäkt för att jag klampade in och avslöjade anaxo:s lögner innan du hann göra det, eller?

    Jag kan inte lova att jag inte gör om det, jag har svårt för argumentation som bygger på lögner. Åsikter är en sak, men här ljög anaxo om verifierbara fakta.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2017-11-05 17:34:52 följande:
    Jag kanske var oydlig i mitt förra svar. Självklart är det bra att korrigera felaktiga fakta. Jag menade bara att detta borde vara lika självklart oavsett om felaktigheterna framförs av personer som politiskt - om än ej moraliskt . har åsikter som ligger nära ens egna eller om felaktigheterna framförs av politiska meningsmotståndare.
    Ja, det var det jag menade: Självklart kastar du dig i så fall över chansen att korrigera även meningsfränders lögner, eller? Om jag ser rena osanningar från borgerliga skribenter skall jag gärna rätta dem, men jag är inte en särskilt flitig besökare här.

    Den här gången såg jag anaxo:s påstående om att arbetare inte skulle ha fått reallöneökningar under Alliansen, något som var väldigt lätt att motbevisa och avslöja som en ren och skär lögn.

    Om anaxo har bett om ursäkt för sin låga debattnivå så har jag ännu inte hittat det inlägget.
  • Mentat
    anaxo skrev 2017-11-07 11:20:56 följande:
    Det finns i och för sig statistik från ekonomifakta som påstår att det har varit en ökning med 1,5% går man in och kollar tolkningen av arbetsmarknadens parter så ser man att de tar upp att rätt till avgifts avdrag för löntagare ger ett -1% samt höjning av fastighetsavgiften för denna grupp blev ->3% varför dessa kostnader inte medräknas i konsumentindexet som ökade under denna period med 1,5% 
    Nu är det inte alla som har hus eller är medlemmar och för dessa blev det en liten ökning.
    utvecklingen för kvinnor med lön under 25' var katastrofal 
    Meningsbyggnaden gör ditt inlägg något oklart men om jag förstår dig rätt menar du att KPI för lågavlönade grupper skulle ha stigit med 1,5% mer än för genomsnittet. Eftersom reallönerna steg med väldigt mycket mer än så, enligt LO som inte ens tog med jobbskatteavdraget i sin beräkning, så kvarstår faktum: Ditt påstående om att arbetare inte fick det bättre under Alliansregeringen var en ren lögn.

    Om man inte kan argumentera för sin sak bättre än så saknas tydligen sakliga argument.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2017-11-07 16:06:47 följande:
    Jag gör så gott jag kan, tror det bara var en dryg vecka sen jag ifrågasatte ett påstående från en vänsterdebattör i den här tråden.

    Problemet är att det finns så få felaktigheter i "vänsterdebattörernas" inlägg medan felaktigheterna är flitigt förekommande längre högerut.

    Ärligt talat så stör det mig mycket mer med felaktiga fakta från vänster än från höger, i det senare fallet förväntar jag mig nästan felaktigheter medan jag som jag skrev blir irriterad på vänsterdebattörer som pysslar med att snickra ihop sina egna sanningar.
    Jag är, som sagt, inte så där väldigt flitig besökare här numera. Att ständigt bli bemött med invektiv i stil med "skrikhöger" gjorde att jag tappade lusten.

    Men peka gärna ut ett högerinlägg med direkta sakliga fel och jag skall gärna ge dig medhåll i ett fördömande av innehållet. Åsikter är däremot en annan sak,
  • Mentat
    man och nöjd skrev 2017-11-15 21:47:38 följande:
    Det jag "fantiserar" om är en liknande situation som 2010-2014 då Alliansen fick stöd av SD i 90% av alla omröstningar. Visserligen har nån tillförornad SD-ledare vid nåt tillfälle uttryckt någonting som vänstern övertolkar, men jag tror Alliansen skulle kunna få till en uppgörelse som vore bra för Sverige.
    Nej, det fick de inte. Det gjordes en stor sak av det påståendet men vad som inte nämndes i rubrikerna var att de där 90% enbart gällde omröstningar där Alliansen stod mot en enig rödgrön opposition. Alla frågor där Alliansen t.ex. hade stöd av (s) men (sd) röstade emot fanns inte med etc, etc.

    Då skall man betänka att om en minoritetsregering i utskottsarbetet får indikationer på att den möter ett kompakt motstånd från samtliga oppositionspartier, som tillsammans utgör en majoritet, lägger den då över huvud taget fram förslaget i riksdagen och ber om att få förlora omröstningen?

    Den här effekten har vi sett denna mandatperioden också, då (sd) oftare har röstat med regeringen: https://politologerna.wordpress.com/2015/05/22/sverigedemokraterna-rostar-oftare-med-socialdemokraterna-an-med-moderaterna/
  • Mentat
    KillBill skrev 2018-08-24 21:30:38 följande:

    Även i dagens Sifo visar det sig att M under sommaren nästan har tappat 25 % av väljarna. Hur kommer det sig att Kristersson inte förstod att det skulle straffa sig att närma sig SD? Lärde han ingenting av vad som hände Anna Kinberg Batra? Nu är L, C och KD som alla vill liberalisera anhöriginvandring tillsammans större än M i alliansen. Det ska bli intressant att se vad det leder till. 


    (kd) har också öppnat för möjligheten att diskutera med (sd) och har gått kraftigt framåt i opinionen under sommaren.

    Allt handlar inte om (sd), det finns många andra faktorer. En tolkning kan lika väl vara att många som egentligen ör moderater överväger att stödrösta på (kd) efterso en Alliansregering utan (kd)-rösterna lär vara totalt omöjlig.
  • Mentat
    KillBill skrev 2018-08-25 09:19:05 följande:
    Jag läste någonstans att den samlade alliansen har tappat 6% väljare sedan förra valet, de rödgröna bara hälften så mycket. . Det kan inte betraktas som något annat än en rejäl flopp för alliansen.
    Goddag, yxskaft. Du bemöter på intet sätt det jag tog upp i inlägg #9266. Jag diskuterar gärna, men jag ser ingen poäng med att utväxla enkelriktad information.
  • Mentat
    KillBill skrev 2018-09-21 20:16:11 följande:

    Är det bara jag som upplever att alliansen visar upp samma strategiska skicklighet just nu som alliansen visade prov på i samband med skandalerna på transportstyrelsen?


    Ja, troligen. Att såsom nuvarande regeringssida se till att uppgifter känsliga för rikets säkerhet kommer i utländska händer är i alla fall definitivt inte någon strategisk skicklighet...
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten