Forum Övrigt - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • När flytta till större?

  Tor 20 apr 2017 20:18 Läst 3898 gånger Totalt 15 svar
  Visar endast inlägg av Seven Costanza - Visa alla inlägg
 • Tor 20 apr 2017 20:18 #5

  Vi bor i en tvåa på ca 50 kvm och har ett barn på 15 månader. Det fungerar bra, vi samsover och barnet vill ändå mest vara där vi är. I en så liten bostad funkar det även bra att ett så litet barn leker i annat rum en stund (under förutsättning att man barnsäkrat förstås) eftersom man ändå hör vad barnet gör och kan gå in och titta till.

  Ett tips: Vi har valt en fristående förskola främst pga pedagogiken men en stor fördel är att det gör att vi kan vara mer flexibla med var vi vill bo framöver, dvs att kunna vänta med att flytta till större tills det faktiskt behövs. Vi kommer troligen flytta direkt till hus men om det dröjer kanske vi tar en trea så länge och då är det skönt att inte behöva tänka på ifall trean eller huset kommer ligga i annat förskoeområde än det vi bor i nu.

 • Tor 20 apr 2017 21:25 #8
  Bosan skrev 2017-04-20 21:10:03 följande:

  Beror väl på om det blir jobbigt med sömnen i början eller i perioder..

  Det är då vi uppskattat ytterligare ett rum så att den som behöver sova ostört får göra det :)


  Sant. Vår son på 15 månader har hittills sovit bra från att han var ca tre månader, så det är klart att det kan spela in i att vi inte tycker det är ett problem att bo litet. Vi tycker mest det är skönt att inte ha så många kvadrat att städa och plocka i just nu .
 • Fre 19 maj 2017 23:17 #13
  myggan86 skrev 2017-05-19 10:45:08 följande:

  Fantastisk respons! Stort tack alla.

  Ja man är ju orolig för att börja leta större boende nu med bostadspriserna och dels ökade kostnader/lägre inkomst framöver. Det är som Gruvan är inne på skönt att kunna utnyttja tiden som förälder också utan att behöva stressa för mycket kring pengar. Vi funderar på att göra en liten alkov där en av oss föräldrar kan få ro i väntan på en (för oss) skön bostadskrasch.

  Vi kommer definitivt vilja flytta till hus/radhus/"lummig bostadsrätt" när barnen/barnet blir större men det känns skönt att se att det kan funka i mindre boende om man bara planerar sömnen.

  Nu har jag lite pro's och con's med mig in i diskussionen med sambon


  Ja det ekonomiska är en faktor för oss också. Vi har insats etc till att kunna köpa ett hus imorgon men dels kommer det nästan aldrig ut något vi vill ha och dels vill vi spara lite till för att köpa nya möbler (de möbler vi har i tvåan räcker ju inte till ett hus). Plus att vi tänkt jobba deltid så länge det går. Skönt att vänta lite med hus då tills man kan tänka sig att jobba mer om det behövs, och skönt att slippa ökade utgifter och ökad stress att hinna med bostaden och tomten.

  Vi har kommit fram till att vi troligen siktar på att leta efter en trea på bottenplan med uteplats så länge. Gärna en man får lov att grilla på, då klarar vi oss fint ett tag till för det är mest att sitta ute och fika och äta middag som vi saknar.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll