• Meriall

    Hur går en vidare efter sen abort?

    Stackare <3 Förstår att det känns jättehemskt. Jag hade gjort samma val dock även om jag tycker sen abort hade varit något av det värsta jag kunnat genomgå. Något som kanske hjälper är att en del av barnets celler fastnar i mammans kropp under graviditeten så du kommer alltid bära med dig barnet på så sätt och när ni får ett annat barn kommer vissa av det första barnets celler fastna i det nya fostret och på så sätt vara med där också. Ert nästa barn kommer ha lite av detta barn med sig utan att bli sjukt för det. Det kan kännas fint att tänka på. Kanske är det precis som som behövdes för att ert nästa barn ska bli den specifika individ som det kommer bli.

  • Meriall
    linsen79 skrev 2017-08-10 19:47:23 följande:

    Tack för stödet Meriall. Visste inte det om cellerna, låter lite fint. Men samtidigt kan jag inte alls förstå hur jag skulle våga bli gravid igen (om jag ens kan bli gravid igen). Hur kan jag liksom veta att detta inte skulle hända igen... 


    Jag förstår din oro men tror att just det kromosomfelet oftast inte är ärftligt. Men be sjukhuset om att få prata med en genetiker så får ni veta säkert. Det är nog bra att känna och tänka och ta reda på mycket för att kunna bearbeta.
Svar på tråden Hur går en vidare efter sen abort?