• Nube

    Vi som har plussat efter IVF hösten 2017

    Mm79 skrev 2017-10-05 10:51:06 följande:

    Hej tjejer. 

    Jag är i v 7 (6+4) idag och ska på vul om 1 vecka exakt. Detta blev till bara efter första försöket IVF. Helt otroligt, jag var inte alls förberedd att det kommer funka, vara mest skeptisk, men min man var så säker att det kommer gå bra :) Jo jo varför ska det gå enkelt för oss, när inget annat var lätt, tänkte jag. :) Samtidigt haft så himla mycket konstigheter efter återföringen, små och stora blödningar, kramper, jätteont i magen och äggstocken. Och sen OHSS på köpet.  Dock fick man se lilla pricken på vul lite tidigare, och fått hCG mätt 2 ggr, som visade jättebra stegring.

    Men så klart, allt kan hända, många kritiska veckor kvar, återstår att hoppas och hålla tummarna att bebben växer som den ska hela vägen. 

    Har ett barn sedan tidigare, som är nästan vuxen och går på gymnasiet. Då var det helt problemfri graviditet och förlossning.


    Hej! Vad kul att se dig här också :)

    Vilken vecka var du på ultraljudet och kunde se hjärtat? Hoppas att allt fortsätter att gå bra! Vilka andra symptom har du haft?
  • Nube
    Elise39 skrev 2017-10-05 12:33:04 följande:

    Jag vill också testa :)

    Var inne på Werlabs hemsida. Beställer man graviditetstest? Ungefär hur hög ska hcg vara?


    Ja precis, på deras hemsida kan du beställa och betala. Du ska också välja närmast provtagningsställe, listan på deras labs finns på hemsidan. Jag gick till vanlig vårdcentral som har Unilabs och de samarbetar med werlabs. Om du beställer testet idag kan du lämna provet imorgon. Du kan använda rabattkoden LCHF så blir det lite billigare ;)

    Kommer inte ihåg hur högt det ska vara och det är ju individuellt och beror på vilken vecka du är i. Viktigaste är egentligen att värdet fördubblas. På internet kan du hitta nivåerna för hcg och då kan man jämföra lite. Sist hade jag runt 2600 på dag 21 efter återföring. Idag är jag på dag 20 och ska bli intressant att se hur det ser ut nu.
  • Nube
    Elise39 skrev 2017-10-06 09:07:17 följande:

    Nu har jag lämnat blodprov och får resultatet ikväll. Tack för tipset Nube!


    Vad bra! Jag hoppas få mina resultat idag. Vad snabbt du kommer få dina, skönt. Känner mig lite nervös..
  • Nube
    Elise39 skrev 2017-10-06 12:23:26 följande:

    Vi vill göra både KUB och Nipt. Ska ta upp det på inskrivning (mvc). Enligt BM så görs Nipt från vecka 10 och Kub från vecka 12.


    Fick du dina resultat idag? Jag har inte fått mina och måste nu vänta tills på måndag :( Känner mig inte så positiv just nu, tycker att jag mår för bra för att vara gravid
  • Nube
    Elise39 skrev 2017-10-06 22:00:11 följande:

    Svaret kom nu! Vet inte hur jag ska tyda det som står... 10415E/L läkaren har skrivit: i ditt provsvar ses ett lätt stegrat s-hgc som är förenligt med en tidig graviditet.


    Vad bra att du fick dina resultat. Segt att vänta tills på måndag. 10 415 är ju jättebra! Vilken vecka och dag är du i nu?
  • Nube
    Elise39 skrev 2017-10-06 22:23:17 följande:

    Bor du i Stockholm? Blev förvånad när jag fick sms från werlabs så här sent. Jag tror 5+4. Osäker på om jag har räknat rätt.


    Ja, jag bor i Stockholm. Men lämnade mitt prov på en vårdcentral, kanske därför det dröjer. Var lämnade du ditt prov? Jag hoppas att jag får ett bra värde också!
  • Nube
    Elise39 skrev 2017-10-06 22:23:17 följande:

    Bor du i Stockholm? Blev förvånad när jag fick sms från werlabs så här sent. Jag tror 5+4. Osäker på om jag har räknat rätt.


    Jag tror jag ligger precis en dag efter dig, alltså idag 5+4 så jag tror du har räknat rätt.

    Mina bröst känns större och lite ömma och magen känns svullen. Men det kan vara vad som helst! Men jag tycker att du kan ta det lugny nu efter blodprovet :) Vid min ofostrig graviditet fick jag först 2600 och sedan 7500 så fick aldrig så hög värde som du och jag tog blodprovet runt vecka 5.
  • Nube
    Titikaka skrev 2017-10-06 11:01:50 följande:

    Vi har 2 VUL i Ivf kliniken för att de misstänker 2 foster, så de vill bara kolla om det finns ett till. Om de gjorde inte UL i MVC hur annars kan man ha koll på bebisen? Kanske jag förstår det fel, inte så bekant med svensk sjukvård :D


    Jag tror att de gör en rutinultraljud hos mvc först under v 17 eller nåt. Känns jättelångt att vänta men jag kanske har fel.. tur att vi har möjlighet till vul hos IVF kliniker.
  • Nube
    galadriel80 skrev 2017-10-08 18:15:58 följande:

    Hej :)

    Jag mår relativt bra måste jag säga, är på 5+3. Blir lätt väldigt andfådd och yr emellanåt när jag reser mig fort. Brösten ömmar mer än vanligt. Mår inte speciellt illa, men har förhöjt luktsinne.

    Håller tummarna att det går bättre för dig denna gången och oss alla att det blir positiva vul.


    Tack :) Och välkommen hit! Jag har också ömma bröst och blir andfådd lätt men annars mår jag bra också. Lite tröttare än vanligt kanske.

    När hade du äggplock? Jag har räknat att jag är på 5+5 men du plussade ju innan mig så det kanske inte stämmer. Jag hade äggplock den 12 september.
  • Nube
    ijo skrev 2017-10-09 14:07:49 följande:

    Har du fått svar på provet än? :)


    Ja, jag fick svaret idag och värdet är typ samma som förra gången...lite lägre då jag tog provet en dag tidigare. Jag ska nog ta ett nytt prov och se om/hur värdet ökar.. dessvärre känns det inte så lovande även om värdet är inom referensintervallet. Men så var det förra gången också och det slutade ju illa.

    Hur mår ni andra?
Svar på tråden Vi som har plussat efter IVF hösten 2017