• Nube

    Vi som har plussat efter IVF hösten 2017

    Hoppfullhet skrev 2017-10-18 16:56:20 följande:

    Hoppar in här :)

    Gjort min 4:e ivf/icsi o är gravid i vecka 10+5 idag. Har en dotter sen tidigare via ivf som nu snart är 2 år. Har inte några direkta symtom o har inte haft heller vilket vanligtvis borde glädja en men har tyvärr motsatt effekt. Undrar ju om ngt finns där. Bokade privat ultraljud (efter VUL på kliniken) o allt ser bra ut och som förväntat för tiden. Nästa milstolpe blir KUB om 2 veckor, sen hoppas jag innerligt kunna njuta av denna graviditet betydligt mer än min förra som var 9 månader konstant oro/rädsla.

    Stort grattis till alla som plussat :)


    Välkommen och grattis till graviditet!
  • Nube

    Jag är på 7+2 idag.. blev orolig inför vul nästa vecka. Usch hemska tider men samtidigt fina!

    Har ni börjar märka att magen växer? Jag tycker att min mage ser lite större ut men det kanske beror på att jag varit mer hungrig och ätit mer haha

  • Nube

    Påbörjar listan här, alla är välkomna att skriva upp sig :)

    BF datum <3

    Nube, 5/6-18

  • Nube

    Nu är det två dagar kvar till vul. Vill inte få dåliga besked, hur ska man orka göra om allt i så fall??

    Hur mår ni? Jag går in i vecka 9 (8+0) imorgon..

  • Nube
    pigan86 skrev 2017-10-23 13:11:17 följande:

    Jag mår skit rent ut sagt, illamående från de att jag vaknar tills jag går o lägger mig. Trög i magen och känner mig svullen. Ont i brösten men betydligt mindre nu är förra veckan, kunde knappt vända mig i sängen då.

    Jag är också orolig för tråkigt besked på onsdag men samtidigt försöker jag tänka positivt. Vi får försöka tänka positivt och inte grubbla för mkt även fast de är jäkligt svårt <3


    Ja, vi får försöka vara positiva.. inte lång tid kvar nu!

    Låter jobbigt att du mår så illa, hoppas det blir bättre snart!
  • Nube
    ijo skrev 2017-10-23 11:31:49 följande:

    Hoppas så att VUL går bra :) Tänker också på det ibland, hur man skulle orka gå igenom allt igen. Nu har vi visserligen kvar några i frysen men ändå! När man ändå tagit sig hit vill man inte tappa allt :(

    Jag mår ganska bra nu :) Är väldigt trött men annars har mina graviditetsymtom börjat avta vilket är lite läskigt! Har läst lite om "spökveckorna" så är väl påväg in i dom. Är i v 13 nu (12+3). Fick dessutom veta när jag var på ul förra veckan att jag hade moderkaka i framvägg vilket gör att det troligtvis kommer ta längre tid innan jag känner sparkar osv.

    Hur mår du och alla ni andra? :)


    Tack! Jag mår bra men är trött, har ömma bröst och illamående ibland.. känns lite att jag är åksjuk ibland.. men har inte behövt spy än så länge iaf!

    När ska du ha nästa ultraljud? Har du redan gjort KUB?
  • Nube
    andromedae skrev 2017-10-23 22:36:28 följande:

    8+1 idag och tiden sniglar sig fram. Oron gnager hela tiden i bakhuvudet, tänk om det blir missfall. Vi har ju sett liten för en vecka sen, ska på nytt VUL om en vecka för att stilla min oro lite. 

    Har känt av illamående emellanåt, men inte hela tiden (mer sällan än ofta, måste jag säga) och varje dag jag inte känt det tror jag det kommer gå på tok och det känns som jag bara väntar på blödning. Det kommer nog av att vi såg ett hjärta pulsera i vecka 7+ för två år sen, men då avtog symtomen i vecka 8+ och sen kom det ut i vecka 9+ så vågar inte alls slappna av än.

    Hoppas kunna slappna av lite efter nästa VUL, med förhoppningen att det ser bra ut då.

    Här tillåter de alla gravida göra KUB oavsett ålder från 1 november. Jag fyller 35 nästa sommar, hade ställt in mig på att inte få göra det men nu har de som sagt ändrat reglerna. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.


    Tiden går verkligen jättelångsamt. Jag både längtar och fruktar morgondagens vul. Vad skönt att du har fått se fostret redan men förstår att du ändå är orolig. Jag har inte heller mått speciellt illa, ibland kommer det men ingenting farligt. Vet inte vad jag ska tänka om det.. vore "skönt" att må sämre för att veta att allt är bra. Det kan det ju vara ändå men..

    Jag tänker göra KUB och ev. även Nipt..
  • Nube
    Elise39 skrev 2017-10-21 20:11:59 följande:

    BF datum <3

    Ijo, 3/5-18

    Vinterbebis12, 13/5 -18

    Mm79, 24/5-18

    Milli07 1/6-18

    andromedae, 3/6-18

    Elise39, 4/6-18

    Nube, 5/6-18

    Galadriel80, 5/6-18

    Anki7, 12/6-18


    Hur mår du Elise?
  • Nube
    zinnia skrev 2017-10-21 21:22:35 följande:

    Hej! Jag har inte fått BF ännu. Skall på första ultraljudet 9 nov. Men tror att det är BF 24/6 om jag räknat rätt.. :)

    Satte in 5-dagars från frysen. Har en dotter sen tidigare via IVF. :)


    Välkommen och grattis till plusset! Hoppas att vul visar en fin bebis :)
  • Nube
    Elise39 skrev 2017-10-24 21:18:45 följande:

    Jag mår bra. Har så mycket på jobbet och efter så jag glömmer emellanåt att jag är gravid. Måste nog sakta ner tempot lite. Hur mår du? Hur känns det inför imorgon? Jag gjorde ju VUL förra veckan men är ändå lika nervös inför morgondagen. Måste erkänna att jag är trött på att ligga i gynstolen. Speciellt när det pratas på med alla instrument i :) herregud vad man får genomlida.


    Det känns nervöst inför imorgon. Jag vill ju veta och samtidigt inte.. om det blir negativt besked är jag orolig inför smärtan (hade så ont sist) och hur jag mentalt ska orka vidare. Jag är trött på allt väntande och att livet är på paus på något sätt. Annars mår jag också bra.. lite trött och lite illamående men tycker att jag mår för bra för att vara gravid.

    Håller tummarna för dig imorgon! :)
Svar på tråden Vi som har plussat efter IVF hösten 2017