• Anonym (?)

    Vilka bör bjudas på möhippa?

    Bröllopet har redan hunnit vara för flera månader sedan men nu kommer min svägerska och gnäller över hur hemskt det var att hon inte blev bjuden till min möhippa. Nu var det ju inte jag utan mina tärnor som bjöd in, men jag är liksom inte beredd att säga att de gjorde ett misstag bara för att bli sams när jag själv inte tycker att de gjort något fel..

    Till min möhippa bjöds alla tjejer mellan 26 och 34 år som var bjudna på bröllopet in (vi hade inga gäster i åldern 17-25 och 35-40). Min farbrors fru och en av mina mostrar är 41 så gränsen känns ganska naturlig med att det var tjejer i min ålder som bjöds in. Två av min mans systrar blev därmed bjudna (vi umngås mycket med ena, knappt med den andra, men alla andra i åldersspannet blev ju bjudna så..) medan hans äldsta syster (som vi knappt träffar) som är 45 (2 år yngre än min mamma) inte blev bjuden, och det är alltså hon som nu tydligen är rejält upprörd över detta. Nämnas ska kanske att min egen syster inte heller var bjuden liksom yngre kusiner då hon bara är 14 år och tärnorna la mycket fokus på festande under möhippan (och hon tog inte illa upp).

    Nu tycker svärmor att jag ska be om ursäkt "för att få detta ur världen" (hon har tydligen lyssnat på gnället i över ett halvår och tycker synd om systern som blev "utesluten"), men jag förstår liksom inte ens vad jag skulle be om ursäkt för... och tänker definitivt inte be mina tärnor göra det! Hur brukar ni andra tänka, är det självklart att alla mannes systrar bjuds på möhippa oavsett ålder? Alltså när det är en möhippa där man inte har med den äldre generationen som mamma, svärmor o.s.v.

        

  • Svar på tråden Vilka bör bjudas på möhippa?
  • Anonym (D)
    Anonym (Blev ej bjuden) skrev 2017-10-17 19:03:16 följande:
    När min bror gifte sig hade hans blivande fru en möhippa. Det var en salig blandning, t o m hennes mamma var där! Men av någon anledning har min svägerska aldrig gillat mig & min syster, så brudgummens enda systrar (i samma generation, men lite äldre) blev INTE bjudna. Och tro mig, min svägerska såg till att få sin möhippa EXAKT som hon ville! Däremot var givetvis vår bror på svensexan. Jag har bara klagat över detta till min syster, och vi skulle nog ändå ha tackat nej till inbjudan, men det hade känts fint att veta att vår svägerska såg även oss som sin familj. Fast min bror bytte ju till hennes efternamn och det är ALLTID hennes familj som kommer i första hand Det värsta var dock att en av hennes nära släktingar fotade hela bröllopet. ALLA som var inbjudna finns på bild, utom jag & min syster. När det var dags för det stora familjefotot så gick toastmastern (som känner oss mycket väl) bara och hämtade våra föräldrar och bror, vi hade inte en aning om att det var fotografering då, eller var någonstans. Så enligt vår svägerska (vår bror har ingen ryggrad och vågar aldrig ta en konflikt) så har hennes man bara föräldrar och en bror. Jag pratar inte ens med henne längre, bl a för att hon började mobba mig i mitt eget föräldrahem under ett firande. Det vägrade min bror att tro på, så även kontakten med honom är minimal. Det är den med vår andra bror också, som än så länge bor ihop med sin tjej. Men ingen av mina bröder vill slösa tid på att umgås med sina systrar över en fika/middag, gå på bio tillsammans el vad som helst! För några år sedan åkte vi syskon och julhandlade och det var en av de bästa & roligaste dagarna i mitt liv. Men nu har mina bröder bestämt att vi bara ska köpa en massa julklappar till mina brorsbarn, som redan är bortskämda upp över öronen. Jag behöver inga julklappar, men hela upplägget, där min bror köper julklappar åt VUXNA i sin frus familj, stinker min svägerskas bestämmande och DET stör mig.

    Jättetråkigt för dig att du har en så jobbigt svägerska. Att frysa ut folk på det sättet är väl närmast att betrakta som mobbning. Men vad det har med mitt inlägg att göra förstår jag inte. TS svägerska har ju inte blivit utmobbad. Det blev bara fel när de som bjöd in till hippan försökte göra rätt.
  • Anonym (Fy)
    Söderomslottsskogen skrev 2017-10-17 17:29:02 följande:

    Men vad fjantigt av systern!

    Har varit på flera bröllop då jag inte varit bjuden på möhippa antingen för att den varit för kompisar och jag varit släkt, eller inte bjuden för att jag och min karl varit brudgummens vänner snarare än brudens. Ganska självklart att dina tärnor inte tänker tanken att bjuda någon som är i dina föräldrars generation. Oftast så är väl bara möhippan brudens tjejkompisar, med eventuella systrar och kanske kusiner i samma ålder inkluderade.


    Om brudgummen har 3 systrar så är det väl klart att man inte bara bjuder 2 utav dom??!
  • Kusin Krakel

    Fast ibland kan man be om ursäkt trots att man inte anser att man gjort fel. Det är ju bara att säga, "Åh vad tråkigt att det blev så, det hade varit roligt att ha dig med på hippan". Förstår inte vad det hade gjort dig, ibland kan man visa hänsyn till abdra möniskors känslor fast man inte förstår dem och i detta fall drabbas du ju inte negativt på något sätt av att uttrycka dig "uräktande" till svägerskan.

    Vem av er som har rätt i sak tycker jag spelar mindre roll.

  • Anonym (Fy)
    Anonym (?) skrev 2017-10-17 18:11:11 följande:

    Fast nu är ju jag inte 35 utan 27, och min mamma är 47, så sååå konstigt tycker jag inte att det är att de räknade en 45-åring mer till nästa generation än min..


    Men skit I åldrarna. Jag förstår inte hur någon kan tycka att det är okej att bjuda 2 utav 3 systrar??
  • Anonym (what?)

    Jag har personligen aldrig hört talas om att man skulle ha åldergräns på en möhippa! 

    Om man bara ska välja vänner så skulle en av de andra svägerskorna inte heller bjudits eftersom ni inte brukar umgås med henne, då skulle man bara bjudit den du skriver att ni faktiskt träffar. 

    Att de som bara var 14 år inte bjöds kan jag möjligen förstå bättre då en möhippa ganska ofta innefattar en del alkohol och att man kanske går ut på någon lokal där barn inte har tillträde just pga det. 

    Det finns i mina ögon en hel del haltande logik här helt enkelt. Men du får säga att du inte visste hur de hade planerat, det är inte svårare än så. Har hon synpunkter får hon ringa och klaga på de som planerade. 

  • DVQ

    Jag tycker det är konstigt och dålig stil att utesluta en av tre svägerskor, oavsett hur gamla de inblandade är.

    Sedan var det inte ens någon särskilt stor åldersskillnad. Det hade kanske varit mer förståeligt om möhippetjejerna var 20-25 och den äldsta systern runt 50. Men 34 och 45 skulle jag räkna till samma åldersspann.

    Sedan tycker jag det är barnsligt att böla om det i ett halvår och kräva ursäkter av någon som inte ens var inblandad i planeringen. Men jag tycker definitivt inte att dina kompisar skötte det där speciellt snyggt.

  • Hurrybett731467

    Men inte så konstigt att hin känner så, däremot rätt knäppt att hon gnäller över det. Dock verkar hon ju ventilera med svärmor och att det är hon som tröttnat och vill ha ursäkt för att slippa lyssna.

    Säg såhär, jag har förstått att du är ledsen över möhippan. Tråkigt att det blev såhär, som du säkert förstår är det inte lätt för de som planerar att ha full koll på alla när de bjuder in.

  • Duckan

    Hur kan man bjuda två systrar men inte den tredje och varför sätter man ens en åldersgräns?
    Är det här på riktigt ts?

Svar på tråden Vilka bör bjudas på möhippa?