Inlägg från: Anonym (Mella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mella)

    Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!

    För vilka pengar skulle du köpa jacuzzin?

  • Anonym (Mella)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-02-01 16:10:32 följande:

    Sparade pengar, självklart!


    Så du hade sparade pengar, nog för att köpa en jacuzzi, och ändå använde du inte dem till att betala den privata skulden?
  • Anonym (Mella)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-02-01 18:03:41 följande:

    Hmm, nej... vart har du fått det ifrån?


    Ifrån dig. Du skrev att du skulle betala jacuzzin med sparade pengar.
  • Anonym (Mella)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-02-05 06:34:05 följande:

    Alltså.. Jag ska betala lånet på 20 000 kr FÖRST!

    SEN ska jag börja spara ihop till en jacuzzi..


    50 000 skrev du att du hade i privat skuld.

    Ok men då kunde du inte köpa en jacuzzi när du betalat skulden. Du måste först spara ihop till den också.
  • Anonym (Mella)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-02-06 06:58:28 följande:

    Jag HADE 50 000 kronor i privat skuld.. När jag startade denna tråd så hade jag betalt av 10 000 kr - det står i mitt allra första inlägg. Sen har jag även betalt tillbaka 20 000 kr till.

    Så det som är kvar är nu 20 000 kr.


    Ok då tror jag att jag hänger med. Ja då har du lite att beta av och du är på god väg. Vad får jacuzzin kosta?

    Jag har också lovat mig själv något slags bad, när jag är klar med ett par byggprojekt hemma. Men är nog för snål när jag väl är där så får väl se hur det blir. Spara är jag alltid intresserad av, lever jättesnålt. Hoppas på fler spartips i tråden.
  • Anonym (Mella)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-02-09 15:17:37 följande:

    Jag vet inte riktigt... tänkte mig en billigare uppblåsbar. Men egentligen vill jag ha en dyrare/rejälare som håller en himla massa år.. Jag tror man tjänar på det i långa loppet.

    Bor du/ni i hus som ni renoverar? Hur lever ni snålt på för sätt?


    Ja jag bor i hus, mycket billiga driftskostnader. Billigaste sophämtning en gång i månad minsta kärlet. Gör allt jobb själv utom el och viss vvs så har sparat mycket på det. Köper helst byggvaror när det är billigt eller på kampanj. Även allt annat som mat, förbrukningsvaror. Kastar aldrig mat. Köper nästan aldrig kläder och om jag gör det så helst secondhand. Undviker att köpa grejer i det längsta, har min gamla TV och mobil tills de går sönder tex. Duschar snabbt och snålar alltid med vatten. Har säkert glömt något mer jag är snål med...

    Dock så har jag unnat mig ett par whisky nu som blev rätt dyrt, så har lite ångest för det men är ju så sällan jag köper nåt extra och det ska räcka länge länge..
  • Anonym (Mella)
    Anonym (Moln) skrev 2018-02-09 20:07:57 följande:

    Ja det är fasen en deppig period. Över en meter snö, kallt, mörkt.. Feamför allt kvällarna blir trista så här års tycker kag.. vi kryper i säng ganska direkt efter barnen somnat faktiskt. På sommaren är vi ofta ute och pysslar med något projekt på gården.. Stängde av digital-TVn den här månaden. Vi tittar bara på steamad tv via Netflix och HBO så det kändes onödigt att lägga ett par tusen på digitalt-tv..Nyhetsmorgon osv kan man ju ändå se gratis på Apple-TVn..


    Ett par tusen i månaden?
  • Anonym (Mella)
    Anonym (Moln) skrev 2018-02-10 09:10:27 följande:

    Nix, den här månaden stängde jag av digital-tv vilket gör att vi kommer spara ett par tusen på ett år. Kostar alltså ett par hundra lappar i månaden.. Många bäckar små ;)


    Anonym (Moln) skrev 2018-02-10 09:10:27 följande:

    Nix, den här månaden stängde jag av digital-tv vilket gör att vi kommer spara ett par tusen på ett år. Kostar alltså ett par hundra lappar i månaden.. Många bäckar små ;)


    Tänkte väl, men skulle inte förvåna mig om folk skulle betala det... Ja alla bäckar små det har du rätt i. Jag har till och med funderat på att inte ha tv alls och spara tv licensen..Men nu verkar det som alla kommer få betala ändå. Jättebra för er iallafall, ni kommer klara er bra utan.
  • Anonym (Mella)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-02-12 18:02:13 följande:

    Whisky för att du vill hålla dig frisk eller bara för att?


    För det är vansinnigt gott...så den utgiften blir väl under kategorin "nöjen" vilken knappt har några poster alls normalt...
  • Anonym (Mella)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-04-22 10:30:31 följande:

    Jag ska nog ta upp det med honom.. nu den 25:e kommer han få sin semester från gamla jobbet i pengar. Det beloppet är vad jag får ut på 2,5 månad... och då har han inte fått lönespecen från nya jobbet heller, så då blir det ju ännu mer...

    Men som sagt, han betalar mycket på renovering av huset, men vi har skrivit upp hur mycket det kostat så att jag kan betala min del när jag kan... Dock köper ju jag det mesta till barnen, kläder & skor...


    Hade det varit jag så hade jag delat alla utgifter mat, barnkläder, boende 50%. Mest rättvist i min värld att man betalar för det man nyttjar och försörjer sina barn. Om man inte kommit löverens något annat från början. Du kan ta upp det du skriver med honom men inte kräva att han ska betala mer.
  • Anonym (Mella)
    Anonym (jacuzzi) skrev 2018-05-01 09:28:19 följande:

    Han var okej med att räkna procentuellt. Denna månad förde jag över endast 2000 kr till gemensamma kontot - han 8000... usch, det känns jobbigt att man inte delar på det - men samtidigt fick han ut över 40 000 kr denna månad och jag 12 000 ungefär..


    Skönt att ni kom överens iallafall. Ja det var skillnad. Hoppas du kan spara något då? Själv börjar elräkningarna bli mindre nu när det blir varmare och har knappt behövt köpa mat på några veckor så det känns bra. Har en födelsedagspresent att köpa dock så det blir en extra utgift men en trevlig sådan.
  • Anonym (Mella)
    Anonym (Slösavillspara) skrev 2018-06-17 11:08:34 följande:

    Nu börjar det närma sig juli 2018. Vi ligger ganska stabilt, har inte lyckats spara så mycket som vi hade tänkt, men sparkontot går ändå något uppåt. Jag hoppas kunna fortsätta fylla på där och ändå resa som vi brukar. Vi har gjort sista avbetalningen på ena bilen, så den utgiften kommer vi slippa sen. Om inte skrället går sönder...


    Ett råd fortsätt spara undan samma summan varje månad till bilen.
Svar på tråden Hur mycket pengar kan vi spara till 1 Juli 2018?!