• Anonym (Anonym)

    hur mycket har ni sparat på banken?

    Är 24 år, har fast jobb, sambo med fast jobb, villa och bil. 2 barn och är nu mammaledig med minsta. Har börjat bli stressad över min ekonomi...har jag dåligt eller bra sparande på kontot? Har jobbat i 5 år varav mammaledig i 1,5 .

    Vi sparar lite varje månad till barnen sen har vi varsitt separat konto för sparande.

    Sambon har ca 100.000kr och jag 50.000kr är det bra eller är det lite?

    Vad har ni?

  • Svar på tråden hur mycket har ni sparat på banken?
  • Anonym (Också ung)

    Också 24 år, sambo, 2 barn, bor i villa och äger en bil. Vi har 450 000kr tillsammans på sparkonto med liten ränta på banken, har helt delad ekonomi. Sedan 30 000kr i fonder och 25 000kr till barnen i fonder.

  • Bengtsforsboys

    Har ca 1,25 MSEK sparat i aktier och fonder.

    Inga bostadskarriärer eller arv utan allt är sparat.

    Är 36 år gammal och bor i hus. Har ett jobb där jag tjänar ca 80'/mån men det har jag inte haft mer än ett år. Har sparat sen tjugoårsåldern.

  • Anonym (e))
    Anonym (Också ung) skrev 2017-12-09 20:32:19 följande:

    Också 24 år, sambo, 2 barn, bor i villa och äger en bil. Vi har 450 000kr tillsammans på sparkonto med liten ränta på banken, har helt delad ekonomi. Sedan 30 000kr i fonder och 25 000kr till barnen i fonder.


    Varför  har man så mkt pengar till så liten ränta?
  • Anonym (Vanlig Svensson)
    Anonym (Annnie) skrev 2017-12-09 20:11:57 följande:
    Ångrar du att du inte pluggade innan barnen så att du kunde köpa hus först?
    Både ja och nej, jag visste inte vad jag ville för ens jag var typ 27.
    Hade pluggat till undersköterska innan barnen men jobbade aldrig med den sedan då det lixom inte stämde med vad jag ville. Så den utbildningen var ju rätt onödig för min del och gav massa skulder. Pluggade eftersom alla sa att det var viktigt att plugga och i vården fanns ju alltid jobb. Nu kan jag bara tänka mig jobba där om det blir absolut nödvändigt för att ha en inkomst.

    Har under åren testat på olika yrken och det är nu de senaste 3-4 åren som jag hittat vad jag vill och det är inom skolväsendet:) 
  • Anonym (Också ung)
    Anonym (e)) skrev 2017-12-09 20:46:48 följande:

    Varför  har man så mkt pengar till så liten ränta?


    För att vi tittar efter att skaffa oss ett annat boende inom ganska snar framtid, vill då ha ?säkra? pengar till kontantinsats. Vi måste kunna skaffa nytt innan vi gör oss av med vad vi har i dagsläget. Är väll också pessimist, tror vi närmar oss en nedgång och vill därför inte investera större summor. Köper aktier för knappt en tusenlapp och fondsparar för en tusenlapp i månaden i dagsläget. Det är väldigt långsiktigt så det finns tid för de pengarna att återhämta sig om det skulle gå ner en period. Det va väll ungefär anledningen...
  • Aniiee

    23 000 kr har jag på sparkontot på banken..... 


    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Cl4udio
    Malmbergarenska skrev 2017-12-09 20:47:35 följande:

    Men gud vilka mytomantrådar det finns.


    vad är ditt problem?
  • Anonym (Tjej)

    21 år, har studerat hela tiden och enbart jobbat somrar. Har en sambo som jobbar, vi bor i bostadsrätt med 1 bil. Vi betalar hälften var på allt. Jag har 44.000kr på mitt sparkonto, sambon ser inte lika seriöst på sparande och har nog ca 7-10000.

  • Anonym (Jess)

    Har strax över 50.000 sparat på mitt eget sparkonto. Och ca 11.000 var på barnens sparkonton. Är 28 år och har två barn på 7 och 5. Är separerad från pappan så vet inte om han också sparar för barnen. Sparar inte till något speciellt, bor i hus men det är hyresrätt så har inte behövt något sparande till boende, renovering osv. Men känner mig ändå stressad över att jag varit dålig på att spara, har ju råd att både spara och spendera så har faktiskt ingen giltig ursäkt till att jag inte sparar varje månad (sparar dock ena barnbidraget till barnen varje månad) som jag alltid gjort tidigare. Är bara inte lika motiverad när jag inte har ett mål med sparandet. Förra året sparade jag till körkort och bil, då var jag bättre på att spara hehe. Finns alltid några tusen kvar på lönekontot när nya lönen kommer så borde ju bara få tummen ur och föra över det på sparkonto ist för att låta det ligga och skvalpa bland pengarna som används till inköp. Får skärpa mig nu!

Svar på tråden hur mycket har ni sparat på banken?