• Överste Senap

    Vad göra åt den ökade antisemitismen i Sverige?

    Framför allt i Malmö men även i Stockholm och andra städer i Sverige har antisemitismen fått rejält med luft under vingarna. Det enda man hör politikerna säga är att det är oacceptabelt men inga ord om hur man vill bekämpa den.

    Vilka vågar stå upp för judarna i Sverige?

  • Svar på tråden Vad göra åt den ökade antisemitismen i Sverige?
  • K12365

    Vi måste ju våga prata om det som händer först och främst och ta reda på varför.
    Vilka är det som trakasserar judarna och vad ska vi göra åt det?

  • Nimzay
    Överste Senap skrev 2017-12-10 18:32:21 följande:

    Vilka vågar stå upp för judarna i Sverige?


    Jag vågar, men jag varken vill eller orkar göra det
  • mamadada
    Tecum skrev 2017-12-10 19:34:28 följande:

    Dels måste media och politiker sluta att framställa Israel som den stora boven och palestinierna som offer. Dels måste man visa på sambandet mellan nazister och radikala muslimer, de framställs ofta som motpoler men i själva verkat samarbetar de om att göda antisemitismen.


    Kunde inte hålla med dig mer! Media och politiker framställer alltid israeliterna som dom som attackerar,dödar osv. Hur ofta ser man inte i tidningen" 5 palestinier dödats i en attack  av israels etc."
    Men hur sällan hör man om hur många judar dödades av palestinierna?
    Känns på något sätt som om sverige har tagit hit för många muslimer, och därför dels rädda för att inte stå på deras sida för att inte få oroligheter i sverige från muslimerna här.
  • Thedrjohn

    Antisemitismen måste tas upp och definieras som problem av svenska politiker. Läs DNs ledare som är tuffa och tydliga -i dagens sverige är det invandrade muslimer som står för antisemitism. Det är lika förkastligt som all annan hets mots folkgrupp och måste jobbas aktivt mot och straffas hårt. På samma gång behövs utbildning i skolorna.

  • MarkrWa

    1. Kameror

    2. Tungt beväpnade polis utanför Judiska synagogor. Ev. skulle man kunna "drafta" israeliska militärpoliser till en mindre internationell skyddsenhet med utbildning några månader hos svenska polisen och ackreditering. Denna kan även användas vid tillslag där t.ex polsk/rysk talande kan vara ett tillskott. T.ex 20 procent av enhet med internationell bakgrund från länder med erkänt dugliga formationer.

  • nattuw

    Det finns en intressant ledare i GP: Antisemitismen är Sveriges blinda fläck - Adam Cwejman- 10 dec, 2017 . Enligt den så görs det skillnad på antisemitism och antisemitism beroende på varifrån den kommer.
    Citat
    "Varför detta uppflammade hat mot judar? Har nazisterna krälat fram ur sina hålor? Nej. Och det är skälet till att de svenska torgen idag inte är fyllda med spontana demonstrationer mot våld och rasism.

    Rasismen är hemsk och oacceptabel när den uttrycks av fanatiska högerextremister. Då är rasismen också begriplig och kan inordnas i ett politiskt narrativ om god och ond i politiken. Men när rasism mot judar väl utövas praktiskt, på grund av deras påstådda koppling till staten Israel, då är det skrämmande tyst.
    ---
    I en annan studie där judar tillfrågats om vem som hotat eller attackerat dem svarade 51 procent av de tillfrågade att det var någon med ?extremmuslimsk? övertygelse, 25 procent att förövaren hade vänsterextrema åsikter och 5 procent att förövaren hade högerextrema övertygelser."

    Det var framförallt två saker som fick mig att haja till när jag såg den procentuella fördelningen. Den fösta var att vänstern tycks utgöra en större del än nazisterna när det kommer till attacker mot personer med judiskt påbrå. Det andra är att det saknas ett antal procent men det kanske beror på att det i de fallen rörde sig om förövare som inte talade om sin religiösa eller politiska ideologi innan de gick till attack.

  • Abegayle70

    Brandbomber mot svenska barn och ungdomar bemöts med fina ord och tweets från politiker. Jag kräver mer. Jag kräver handling!


    have a dream for breakfast and another one for life
  • CarinaL26
    Nimzay skrev 2017-12-10 22:21:46 följande:

    Jag vågar, men jag varken vill eller orkar göra det


    Och varför vill du inte om vi börjar där?
  • Abegayle70
    WilksOwns skrev 2017-12-11 09:24:40 följande:

    Fungerar det inte att skicka Handhjärtan?


    De närmaste dagarna är avslöjandets dagar. Kommer folk gå ut på Göteborgs gator och protestera mot våldet som stadens judar utsätts för? Kommer landets politiker åka dit och visa sitt deltagande? Kommer manifestationer ske i flera städer? Om ingenting händer vet vi...
    have a dream for breakfast and another one for life
Svar på tråden Vad göra åt den ökade antisemitismen i Sverige?