• elin1989

    Treåring för lång för bakåtvänd, vad göra????

    Jag skulle vända. Sverige är typ det enda landet i världen där folk får spel om man vänder innan 4. Bor på Irland och här vänder de flesta när barnet är typ 1. Jag vände min son vid 4 eftersom han fick ont i benen bakåtvänd efter långa sträckor.

  • elin1989
    Anonym (S) skrev 2017-12-19 09:17:40 följande:
    Mej oj, det var ett inte så smart resonemang du.
    Jag vet att sitta bakatvand ar sakrast, det var darfor han satt sa tills hans var 4. Men att aka bil overhuvudtaget ar en risk, det skulle vara sakrare om man inte gjorde det alls. Att vanda en 3-aring ar en risk jag skulle ta om denne klagade pa att sitta bakatvand, eftersom att det trots allt ar en valdigt liten risk. Jag skulle inte vanda en 1 eller 2-aring. Hela tiden gor man ju en avvagning och en riskbedomning. 
  • elin1989
    Anonym (Nyfiken) skrev 2017-12-19 13:06:19 följande:
    Har inte ifrågasatt dödlighet utan nyfiken på skador som faktiskt uppkommer när barnen inte sitter bra. Nej ingen vill att ens barn ska dö men vem vill ha allvarliga skador som kan bli direkt handikappande på lång sikt med? Man läser ju ofta om vikten med att barn ska sitta bakåtvända men inte vad som händer när de sitter åt rätt håll men ihopknycklade med benen. Frontalkrock är säkert att föredra men folk blir påkörda både bakifrån och från sidan i höga hastigheter.
    Att sitta bakatvand skyddar just vid frontalkrock, om man blir pakord bakifran ar det forstas sakrare att sitta framatvand. Skillnaden ar att vid frontalkrock blir det mer skada efter att bada fordonen ror sig mot varandra, medan kraften blir mindre om man blir pakord bakifran.
Svar på tråden Treåring för lång för bakåtvänd, vad göra????