Inlägg från: Hedblomster |Visa alla inlägg
  • Hedblomster

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    LLW skrev 2019-05-09 12:19:13 följande:

    Känner precis så. Vad fan ska jag med sommaren till? Det finns ingenting jag vill mer än att den ska vara över och vi får börja igen. All tid man inte gör något aktivt känns så förbannat bortkastad.

    Jag blev typ provocerad av att hon inte ens ville diskutera att det kanske inte funkar denna gång. Jag menar, med största sannolikhet kommer det inte gå. 30% chans är det, vilket är bra mycket mindre än hälften. Så varför skulle man inte få tänka på en plan B om jag nu vill och behöver det?

    Den där på instagram ska bara vara glad att hon inte är en ?sån?! Jag är också en sån och klart som fan man inte vill vara det! Skulle gärna ha ivf som ett litet sidoprojekt jag inte tänker på, men det går inte. Jag bryr mig och vill och längtar alldeles för mycket.

    Jag vet inte vad jag ska göra nu. Kommer nog skita i att höra av mig till kliniken överhuvudtaget eftersom det ändå inte spelar någon roll. Så ringer jag i augusti igen när dom öppnar.

    Jag hatar att vi båda är i samma sits men måste erkänna att det känns skönt att ha någon som verkligen vet vad man menar. <3


    Tycker att det är jätteskönt också att det finns någon som känner samma! Mina vänner och familj som vet är ju sympatiska och förstår att det är jobbigt men inte riktigt HUR jobbigt. De tror att det hjälper att planera roliga saker eller tänka att tiden går snabbt osv. Men det gör ju inte det. Jag antar att det kanske känns lättare med tiden sen, när man är mitt inne i sommaren kanske det inte är samma panikkänsla och stress, jag vet inte... Vi bestämde iaf att jag ska ta ägglossningstest och om det blir positivt på dag 13 eller 14 så vill vi köra en till. Problemet är att jag oftast får positivt på dag 15 till 17... Ibland ännu senare och ibland på 14 och ytterst ytterst sällan dag 13. Så det går inte att förutspå och jag bara vet att jag kommer få ett sammanbrott om jag står där med ett negativt ägglossningstest den 19e maj...

    Men hur går det för dig med ruvningen? Känns det nåt?
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Hedblomster
    LLW skrev 2019-05-10 22:44:04 följande:

    Åh håller alla tummar för att ni hinner!! Det måste vara så mycket tuffare när man måste betala för varje försök också, jag tycker vi har betalat mycket när vi gått genom landstinget för alla mediciner och besök men det är ju ingenting jämfört med vad man får betala privat. Misslyckas vi med tredje och sista på rmc köper vi ett tre pack, förmodligen i Falun trots att det är väldigt långt bort. Vill ha en klinik som vågar testa lite mer, är så trött på rmc och deras stela rutiner som alla ska anpassas efter.

    Vilken cykeldag är du på nu alltså?

    Ruvningen bara är typ. Känner ingenting och tänker inte på att jag har ett embryo där inne, jag är så inställd på misslyckande så jag väntar bara ut tiden så jag får försöka bearbeta allting efteråt.

    Fick sms från min nära vän som födde häromdagen. Hon blev tillsammans med sin kille efter att jag och min man börjat försöka få barn, men lyckades såklart bli gravid snabbt. Hon ville att jag ska komma och hälsa på dom, och jag känner både att jag vill men samtidigt att det kanske blir alldeles för jobbigt. Väntar och ser vad som händer nästa vecka..


    Ja jag hoppas det men å andra sidan vore det bra för ekonomin att inte hinna haha. Men skiter typ i pengarna även om det är stressigt att ha tömt sitt sparkonto... Jag är på cykeldag 6 nu. Förra månaden fick jag faktiskt positivt på cd 14 så kanske kanske... Men månaden innan på cd 15. Missar hellre med fler dagar iaf än bara en ynka... Vore faktiskt ganska skönt att ruva i Kroatien. Inte tänka på jobbet alls. Vi ska inte till havet så ska ändå inte bada eller så ifall det inte är tillåtet. Skulle dock få förklara vad vi gör eller hitta på en anledning till att jag inte skulle dricka alkohol... Men men det blir säkert inget, vill inte hoppas för mycket :(

    Ah jag förstår hur du menar med ruvandet. Nu borde du vara på dag 5 då? Hoppas verkligen för din skull... Men fattar inte hur NÅN nånsin blir gravid egentligen?! Verkar ju så jäkla komplicerat tydligen.

    Oj vad jobbigt! Jag tror jag tycker det är jobbigare med själva graviditeterna än när barnet är fött, vet inte varför men... Fast samtidigt har jag noll lust att träffa folks bebisar. Och samtidigt vill man vara en bra vän och dela deras glädje.
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Hedblomster
    Jooosen skrev 2019-05-11 18:17:40 följande:

    Läser allt ni skriver! Håller tummarna nu för dig LLW! Och att du får tidig ägglossning hedblomster. Förstår vilken stress det måste vara. Jag har exakt som du, oftast äl lite senare men typ några få gånger på dag 14!

    Jag vill typ avfölja alla vänner o bekanta som är gravida på instagram. Blir tom otroligt avundsjuk på Kenza trots att dom kämpat som fan. Hjärnan är inställd på att typ hata hela situationen oavsett :/ kram på er.


    Jag började avfölja gravida bekanta för ett tag sen... Kan väl inte göra samma med nära vänner men liksom nån gammal klasskompis från gymnasiet tycker jag gott jag kan slippa se! Min sambo tycker det är knäppt. Jag känner mig också avundsjuk på kenza trots att jag vet att dom kämpat... Och på de som gör ivf men lyckas på första tex. Och på de som aldrig fått en graviditet tagen ifrån sig. Fast jag förstår också om folk skulle känna sig avundsjuka på mig för att jag åtminstone fått se positiva test två ggr även om det var utomkvedshavandeskap och kemiskt graviditet... Jag är är ändå tacksam att jag fått se det. Det ger lite hopp.

    Usch, jag har en skitdålig helg verkligen. Känns inte som jag har nån som förstår mig IRL som jag kan prata med. Har mått så himla dåligt i några veckor och hade behövt göra något, vad som helst bara komma ut ur lägenheten. Men hade ingen att göra något med. Min sambo är jättebakis och jag stör mig som fan på det. Så just nu sitter jag ensam på en bänk vid ån och lyssnar på musik.
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Hedblomster
    LLW skrev 2019-05-12 00:46:31 följande:

    Jag funderar typ på att ta bort min instagram så jag slipper se alla graviduppdateringar överallt.. men det är samtidigt som nått jävla beroende att gå in och titta, sen mår man skit efteråt.

    Förstår precis vad du menar om att ha någon att prata med IRL. Mina fyra närmsta vänner är alla gravida eller har precis fött barn, så jag känner inte alls att jag vill prata med dom om detta. Den enda som ens skulle komma i närheten av att kanske förstå är min halvsyster som också fick försöka ett tag innan hon fick sina barn. Men där hemma är det kaos och man kan inte direkt ha ett lugnt samtal med två småbarn som springer runt.

    Fy fan för den här ensamheten. Det gör ju ingenting lättare. Hoppas du fick lite ro i själen efter att suttit där ett tag, ibland behöver man bara komma ut i naturen och andas och framförallt hålla sig borta från instagram och gravidbloggar..

    Har BIM om två dagar. Känner ingenting tror jag förutom ett par hugg i magen igår och idag men det kan vara precis vad som helst. Ingen spotting som jag brukar ha flera dagar innan, men det kan alltid variera så det behöver inte betyda något. Ska bara överleva tills måndag sen börja försöka bearbeta allt detta.


    Håller tummarna för att huggen ändå betyder något och att du inte haft spottings! Hoppas!
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Hedblomster
    Jooosen skrev 2019-05-12 19:14:08 följande:

    Känner med er. Alla mina vänner födde typ sitt första barn förra året. Känns liiite bättre nu när barnen är ute. Har nog svårare för själva magarna som står ut överallt... snart bakas väl barn nr2 suck. Vi måste få vara missunnsamma tänker jag. Det är ju detta vi drömmer om varje jävla dag !! Jag träffar mitt ex ganska regelbundet just nu. Vi har det bra faktiskt. Särbos men det funkar. Vill försöka satsa på oss tror jag!


    Va kul att det känns bra med exet! Hoppas på er, om det är det du vill :)
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Hedblomster
    LLW skrev 2019-05-14 12:34:49 följande:

    Jaa de första dagarna var jag lugn och positiv, sen börjar paniken och tvångsgooglandet sätta in. Nu är det som värst. En dag efter BIM. Vågade inte ta test imorse. Tänker faktiskt hålla mig tills i helgen tror jag, om inte mensen kommer innan. Men just nu känns det inte som den kommer göra det. Testade med en tampong imorse bara för att se om det blev liiiite blod eller ens lite färgat, men inget. Nada. Man känner sig ju lite knäpp haha men va fan. Utmanar ödet och tog ett par helvita trosor idag så jag tydligt ser om det kommer. Herregud vad besatt jag blivit! Livrädd varje toalettbesök. Gick btw 10 gånger igår pga konstant kissnödig. Kan vara nerver eller ett gott tecken.

    Ruvningen är verkligen det tuffaste i allt det här. Helt klart mest påfrestande rent psykiskt. Jag är så imponerad av de som gjort typ 10 insättningar. Hur fan blir man inte totalt knäpp efter så många försök?


    Låter ju som att det kan vara något <3 För du tar inte lutinus nu heller eller? Då är det ju verkligen ett spännande tecken att mensen inte kommer!!
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Hedblomster
    LLW skrev 2019-05-14 21:06:48 följande:

    Nej det är i helt naturlig cykel! Nu på eftermiddagen fick jag dock en lite blödning. Pytteliten. Men fan om jag inte tappade allt hopp. Känns som det kommer dra igång inatt nu. Vill nästan att det bara ska göra det så jag får det överstökat om det ändå inte funkat.

    Undrar dock vad som händer i kroppen. Sist vi gjorde FET var mensen två dagar sen, men kom sen gånger tusen. Förmodligen tidigt missfall, att den fäst och sen släppt. Blir det samma sak igen är det ju något som är galet. Funderar på om det är att jag har en avvikande form på livmodern och den liksom inte klarar av att sätta sig fast ordentligt.


    Usch en droppe blod kan verkligen få en att känna sig helt förstörd. MEN det behöver ju inte vara mens! Hoppas att det inte kommer mer! Mm jag funderar på lite samma... Eller om det är dålig miljö därinne eller nåt.
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Hedblomster
    LLW skrev 2019-05-15 19:36:31 följande:

    ... och där gick det åt helvete. Mensvärk och klarrött blod. Precis som vanligt. Negativt test på ruvardag 9. 2 dagar efter BIM.

    Nu är det alltså ganska exakt 3 månader tills vi kan försöka igen. Jag måste hitta någon strategi för att psyket ska fixa detta. Känns som jag tappade allt nu.

    Jag har en sån otroligt stark känsla av att vi aldrig kommer att lyckas. Jag har haft den ända sedan vi började. Vi är den där procenten som aldrig får barn. Jag vet att vi är det.

    Just nu vill jag bara gå och lägga mig i sängen och somna. Helst aldrig vakna. Det vore lättast.. Är så ofattbart trött ända in i själen.


    Nej fyfan :( beklagar!!! Vet precis hur det känns! För ett par veckor sen trodde jag verkligen inte att jag skulle kunna gå upp ur sängen igen... Men livet fortsatte ändå. Men jag mår fortfarande väldigt dåligt och jag är så ledsen att du också behöver göra det. Jag kände också på mig från första stund vi började försöka att detta kommer nog inte gå. Men det är ju också så orimligt?! Fan. Hatar det här.
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Hedblomster
    LLW skrev 2019-05-16 08:49:26 följande:

    Tack för stödet tjejer <3 har haft en skitnatt och skitmorgon med mensvärk som vägrar ge sig..

    Ringde kliniken förut. Bönade och bad att få börja en behandling nu. Sköterskan skulle kolla med läkaren och återkomma så jag går som på nålar nu. Hur strikta kan dom vara? Det kommer handla om typ 1 dag innan testdag. Annars vänta tre månader. Åh snälla snälla låt det gå!!


    Hoppas att du får!! Jag skulle så gärna vilja börja nu.
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Hedblomster
    LLW skrev 2019-05-16 13:23:51 följande:

    Vi får börja ivf 3 direkt!!! Ååh jag är så himla lättad. Dom ringde precis och sa att vi kan köra på den här mensen. Fy fan vilken sten som släppte. Imorgon ringer dom upp igen och berättar vilken dos jag ska ta.

    Shit vad konstigt det här blev. Jag var inte inställd på att börja en ny behandling, hade inte tänkt så långt egentligen. Men nu kör vi. Hjälp.


    Meeen vad skönt!!! Tror du de ändrar medicineringen nåt?
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år