• Cansu

    Hur dåligt är mjölk, vitt bröd och Ica basic?

    Har läst att kvinnor i min ålder (39) inte ska dricka mycket mjölk. Max ett glas om dagen? Jag älskar mjölk och tränar och vill gärna dricka en liter om dagen. Hur dåligt är det för mig?

    Vitt bröd och alla skriverier kring det och vetemjöl. Hur dåligt är det att äta rostat vitt bröd till frukost?

    Ica basic? Är det någon skillnad i näringsinnehåll i deras varor? Varför är de billigare? Är de sämre?

    Fruktsocker? Äter massor med dadlar dagligen. Är det verkligen lika illa som vitt socker om man äter för mycket frukt och dadlar?

    Någon som är insatt och kunnig i detta? Det skrivs och skrivs om mat mm men hur dåligt är detta egentligen?

  • Svar på tråden Hur dåligt är mjölk, vitt bröd och Ica basic?
  • SysterY
    EpicNurse skrev 2018-02-01 20:48:01 följande:

    Ja och nej.. väldigt många äldre är bensköra. Sen handlar det ju inte om mjölk i kaffet eller ett glas till fikan. Utan att dricka mjölk som måltidsdryck, alltså flera glas om dagen varje dag. Det ska man definitivt undvika som vuxen.


    Finns många äldre som inte är bensköra och som dricker mjölk dagligen (pratar inte om en skvätt i kaffet).
  • SysterY
    malikan skrev 2018-02-01 20:53:58 följande:

    Efter spädbarnsåret är i princip alla laktosintoleranta, det är inte meningen att människan ska dricka andras mjölk.

    Det innehåller dessutom var, skitäckligt!

    Innehåller även socker och gör mest skada i kroppen


    4-10% av vuxna är laktosintoleranda. Det är inte "i princip alla".
  • malikan
    SysterY skrev 2018-02-01 21:12:09 följande:

    4-10% av vuxna är laktosintoleranda. Det är inte "i princip alla".


    Eh va? I tex Asien är 95% intoleranta
  • malikan
    punktslash skrev 2018-02-01 11:02:00 följande:

    Det finns så mycket lögner och missuppfattningar om mjölk.

    Mjölk är nyttigt även för vuxna. Har man låtit bli det några år kan det dock vara lite knepigt att komma igång igen, så gör inga onödigt långa uppehåll.

    Mjölk skyddar mot benskörhet! Att avråda mjölk är farligt.

    Inget fel med vitt bröd heller. Ännu en sådan där farlig lögn om att alla ska äta glutenfritt?


    Varför tror du det ?är knepigt att komma igång igen?? För att kroppen mår bättre utan!
  • SysterY
    malikan skrev 2018-02-01 21:40:49 följande:

    Eh va? I tex Asien är 95% intoleranta


    Ja, i Asien. Men inte i Sverige eller i övriga norden.
  • malikan
    SysterY skrev 2018-02-01 21:47:29 följande:

    Ja, i Asien. Men inte i Sverige eller i övriga norden.


    Nä slår man ut den över världen är det ju ?bara? 68%.
  • Phalaenopsis

    Ska man förebygga frakturer ska man äta kalcium (mjölk) och D-vitamin. Bara kalcium funkar inte. Sedan är motion alltid bra, speciellt sån som belastar benen.

    Om man rör en massa på sig kan man äta betydligt mer socker/vitt mjöl utan negativa hälsoeffekter. Arbetande muskler tar upp och förbrukar en massa socker och minskar också det totala insulinpåslaget.

    Något de flesta hälsoentusiaster har missat är att fruktsocker är sämre än vanligt vitt socker, trots att det höjer blodsocker långsammare. Det interagerar annorlunda med kroppens energiregleringssystem. Nu brukar ju frukt innehålla en massa andra nyttigheter så det är bra att äta frukt i alla fall. Dadlar är ju tveksamt hur mycket nyttigheter det tillför jämfört med mängden fruktsocker. Men, tränar man mycket blir man av med med den ökade risken för fetma och fettlever och kan därmed unna sig mer dadlar.

    Så: Ät som du vill, fortsätt motionera och ta ev. extra D-vitamin så har du ditt på det torra.

  • SysterY
    malikan skrev 2018-02-01 21:56:28 följande:

    Nä slår man ut den över världen är det ju ?bara? 68%.


    Forumet är svenskt och berör sverige. Hur övriga världen har set med laktosintolerans är irrelevant.
  • Trippelmamma76

    Nej arseniken behöver du koka ur, för den sitter inte på utsidan (du tänker nog på andra föroreningar). Koka i mycket vatten och häll av istället för som man brukat göra förut, att koka i så lite att det försvinner.


    Tow2Mater skrev 2018-02-01 20:21:38 följande:

    Ris är bra att skölja innan man kokar så sköljs majoriteten av arseniken bort.


  • Tow2Mater
    Trippelmamma76 skrev 2018-02-01 22:03:26 följande:

    Nej arseniken behöver du koka ur, för den sitter inte på utsidan (du tänker nog på andra föroreningar). Koka i mycket vatten och häll av istället för som man brukat göra förut, att koka i så lite att det försvinner.


    Var tvungen att googla; vi hade båda halvrätt:

    "I den andra metoden tog Andy en del ris och fem delar vatten för att skölja av riset. Det visade sig då att nivåerna av arsenik nästan halverades. 

    I den tredje och sista metoden blötlade Andy riset över natten, för att sedan hälla bort vattnet nästa dag. Nivåerna av arsenik och gifter minskades då med 80 procent. "

    och

    "Ett sätt att minska mängden arsenik i vanligt ris är att koka riset med stort överskott av vatten som sedan hälls bort, ungefär som man gör när man kokar pasta. Då kan arsenikinnehållet i riset minska med mer än hälften."


     

Svar på tråden Hur dåligt är mjölk, vitt bröd och Ica basic?