Inlägg från: modsey |Visa alla inlägg
  • modsey

    Lämnar barn på förskolan

    Anonym (mor) skrev 2018-02-10 09:27:00 följande:

    Ja känner du att du vill semestra utan ditt/dina barn och kan lämna den på förskolan och .....Ev betalar avgiften så är det ditt val. Ha det så fint.


    Tack vi hade en trevlig resa. ( det är alltså några år sedan) eventuellt beyalar avgift förståt jag iofs inte vad du menar? Klart vi betalade den som alla månader

    Och vi hade självklart semester med de små barnen också de åren, precis som vanligt fick de ett helt sommarlov ledigt med oss.
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-10 09:34:55 följande:

    Härligt! Lämnar nu för det doftar anmälan och avstängning för min del? Ha det jättefint och lycka till med barnen.


    Ok anmälan för vad??
  • modsey
    halfbaked skrev 2018-02-10 09:48:22 följande:

    Men vänta. Vem tar semester och låter barnen gå på fsk? Barnen är väl en del av familjen?! Förstår det mer om man har vv och en förälder åker iväg på sin barnfria vecka. Men om föräldrarna bor ihop? Sen har jag svårt att förstå det här med att åka utomlands utan barn, iaf om båda föräldrarna åker samtidigt och fixar barnvakt till barnet/barnen. Blev lite ot.

    För att svara på TS fråga: nej det är inte ok. Yoga är ett fritidsintresse och då får man skaffa barnvakt!


    Gör du allting 24/7 med din man? Vi hör saker på olika håll också och jag gör heller inte allt med mina barn.
  • modsey
    Topcom skrev 2018-02-10 09:35:44 följande:

    På sportlovet kommer jag åka iväg med mina äldsta två barn till Sälen. Min yngsta som inte kan stå på ett par skidor än, kommer vara hemma med pappa. OCH vara på förskolan :"""( stackars barn! Eller inte...

    Om inte jag hade valt att åka iväg så hade jag jobbat och då haft alla ungar på skola/förskola. Så det hade knappast gjort någon skillnad för yngsta.

    Sen har jag och min sambo extra semestervecka så yngsta kommer få gott med semester under året.

    Lika glad för det är jag :) och inte har jag några skuldkänslor för det!


    Låter mysigt ! Jag har också gjort resor med bara ett barn i taget. Dels av skäl att de är stor åldersskillnad mellan dem men också för att det är trevligt att göra en resa med en i taget. När mina nu stora barn var små och jag ensamstående var ju också det andra barnet på dagis och jag måste ha fuskat då med enligt flera här eftersom jag tog ledigt och reste med ett barn och hade det andra barnet på dagis då mormor som var barnvakt ju jobbade. Hm om jag varit skild och haft vv vecka hade det inte vart fusk...men nu var jag änka och då var det fusk tydligen
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 10:00:40 följande:

    Skillnaden är dock att vissa skaffar egna barnvakter när de vill göra något utan sina barn och inte utnyttjar förskolan som barnvakt när de ska roa sig.


    Ofta har barnvakten ett jobb. I alla fall hade min mamma det när hon passade ett barn och jag och det andra barnet var i London en vecka. Etc

    Mina små barns pappa var oxå hemma och jobbade när jag och de stora varit utomlands.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 10:12:31 följande:

    Ja då är ju inte en sådan barnvakt aktuell för många. Hade jag åkt på semester hade jag tagit med alla mina barn alternativt lämnat dem med deras lediga pappa hemma eller en ledig barnvakt.


    Nu ville jag göra en egen resa med ett barn i taget. Deras pappa var inte ledig utan död så mormor hjälpte oss med vardagen och var barnvakt.

    I fallet med de små barnen så jobbade deras pappa och behövde barnomsorg. Hade han tvingats bara ledig bara för att...så hade det resulterat i att vi behövt en till veckas dagis under sommaren i stället.
  • modsey
    Anonym (mor) skrev 2018-02-10 10:11:27 följande:

    Krångligt blir det med nya plastbarn och gemensamma kärleks dito. Hoppas vid GUD att jag slipper bli plastmormor. OT OT OT


    Nya plastbarn?? I alla fall alla mina barn är äkta.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 10:25:11 följande:

    Du behöver inte förklara dig för mig. Jag ville bara berätta att det finns de som inte gör allt med sina barn 24/7 men ändå inte utnyttjar förskolan som barnvakt. Förskolan är ju inte tänkt som det egentligen. I din situation hade jag tagit med alla trots att jag ville åka med bara vissa. Man kan inte alltid få som man vill. Jag hade inte utnyttjat förskolan, det känns helt fel för mig.


    Och helt rätt för mig . I synnerhet de stora barnen med sin speciella situation behövde det.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 10:30:47 följande:

    Det handlar ju inte om hur generös förskolan är utan vilket synsätt man har på förskolan och syftet med förskolan. Vissa ser det som en plats för omsorg när föräldrar arbetar samt pedagogiskt lärande några timmar per vecka när barnet är tre år och uppåt medans andra även ser förskolan som en barnvakt när man vill åka på semester.

    I min kommun är förskolan generös men jag skulle aldrig utnyttja förskolan så ändå.


    Ellet så ser man det som en pedagogisk verksamhet som är bra att delta i även om mamma eller pappa är på resa och har barnvakt.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 10:38:28 följande:

    Ja jag har förstått att det känns rätt för dig att skattebetalare finansierar din barnvakt vid semester. Men man tänker olika.


    Hur ser du på paradoxen att det inte betraktats som fusk om barnens pappa levt och vi varit skilda? Hur kan det enligt tråden vara ok men inte om en förälder är död?
Svar på tråden Lämnar barn på förskolan