Inlägg från: modsey |Visa alla inlägg
  • modsey

    Lämnar barn på förskolan

    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 20:20:17 följande:

    Det handlar inte om pedagogers syn på detta. Som pedagog är man proffsig och lägger egna åsikter åt sidan. Man följer de regler som kommunen eller förskolechefen satt upp. Man får inte gå emot dessa regler, då blir man av med jobbet. Vad jag personligen anser är rätt regler och som hag diskuterar i denna tråd gar inget med min roll som pedagog att göra.


    Ok. Ja min åsikt och tacksamhet mot mina barns pedagoger kvarstår.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 20:24:38 följande:

    Din tacksamhet bör snarare ligga mot kommunen eller förskolechefen. Pedagogerna hade aldrig föreslagit att du reste om inte reglerna var sådana.


    Det var inte tillåtet i min kommun
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 20:33:03 följande:

    Då har förskolechefen beslutat att vara mer generös.


    I fall ett så var hon säkert med. Det var förskolan som föreslog att jag skulle ägna egentid åt ett barn i taget och ha det andra barnet på dagis då.

    I ett annat fall ( annan situation och annat dagis) så vet jag att det enbart var pedagogerna som sa ja men bad mig att vara lite tyst om det.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 20:42:27 följande:

    Det har du ingen aning om. Jag kan garantera dig att förskolechefen tillfrågades först. Hen ville säkert göra ett undantag som hen normalt inte skulle gjort och ville inte att det skulle spridas. Pedagogerna skulle inte riskera sitt jobb för din skull. Naivt att tro det.


    Nej de visste han inte. Det uttalades väldigt tydligt. Och otroligt o insatt att yro stt man kan förlora arbetet av det...
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 20:54:40 följande:

    Tror du inte jag är insatt efter 20 år i yrket? Hehe....jag tror inte ett dugg på vad du säger. Känns som att du fiskar efter halmstrån efter att få hylla dina fina empatiska pedagoger genom att trycka ned andra. Om det nu hade varit sant hade de i mina ögon varit extremt oproffsiga och jag hade inte litat på dem ett dugg. Undra vad de gör för undantag från regler till andra vårdnadshavare. För du tror väl inte att just du är speciell? Nej det håller inte men fortsätt du hävda det. Jag är väl en dålig pedagog som väljer att följa de regler som finns för alla.


    Jag tror inte du är insatt i hur alla förskolor fungerar nej. Hurvid du tror på det jag säger eller inte rör mig inte i ryggen. Är bara tackdam att det finns pedagoget som har ett barnperspektiv
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 22:06:18 följande:

    Så du tycker att pedagoger ska bestämma godtyckligt själva vilka regler som ska gälla? Jisses.


    Nej jag tycker att det vore självklart att den ensamstående föräldern kunde ha barnen på dagis för att göra annat. Som i fallet med den skilda föräldern.

    Jag tycker också att det borde finnas möjligheter för alla familjer att kunna ha barn på dagis när den ene föräldernr bortrest och den andre är hemma och jobbar. Förutsatt att barnet också har sammahänngande längre ledighet per år.

    Jag vet att en del dagis tillåter barn att vara där samma antal dagar som förskolan stänger per år. Oavsett vad föräldern gör.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 23:36:15 följande:

    Ja det vet jag att du tycker vid det här laget och jag håller som sagt inte med.


    Jag har förstått att du har en dubbelmoral i din åsikt ja.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 23:43:19 följande:

    Nej ingen dubbelmoral alls. Du har nog svårt att förstå. Jag kan berätta för dig om vad hag tycker om dina åsikter också och kalla det för massa saker. Tycker du vi ska sjunka till den nivån? Kan du acceptera att man kan ha olika åsikter?


    Du får absolut tycka olika. Precis som jag och jag tycker du har en dubbelmoral i frågan. Har inte kallat dug något otrevligt alls
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 23:55:04 följande:

    Och jag tycker att dina åsikter är att utnyttja förskolans resurser och skattebetalarnas pengar till helt fel saker. Så är vi färdiga nu?


    Det får du absolut tycka. Du har redan skrivit att jag har svårt att förstå. Så personangreppen kommet snarare från dig. Och du...jag har inte ens anmält det.

    Om du är färdig förstår jag inte varför du stannar och skriver i tråden .
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-13 00:03:39 följande:

    Har jag sagt att du gjort personangrepp?? Att jag säger att du nog har svårt att förstå vad jag menar, är det personangrepp?


    Nej det var min tolkning efter att du skrivit att det var onödiga påhopp eller hur du uyryckte dig längre upp. Stryk person och lämna påhopp
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 21:28:44 följande:

    Nu gör du onödiga påhopp. Bara för att jag har andra åsikter för vad förskolan skall användas till så saknar jag inte inlevelseförmåga och empati. Dessutom har mina personliga åsikter inget med mitt agerande som pedagog att göra.


    Pk då är det två förskolelärare i samma tråd....
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-13 00:23:00 följande:

    Varför hänvisar du till detta inlägget? Du pratade om att jag skrivit att du har svårt att förstå vad jag menar och att det var ett personangrepp. Det är det ju inte. Ja ska du jämföra det med att du säger att jag saknar inlevelseförmåga empati så förlorar du ju den matchen. Vad vill du egentligen?


    Nu har jag inte barn på dagis längre. Men vad ag önskat är en ändring i reglerna. Som jag skrev längre upp. Och du behöver inte alls fortsätta skriva om du inte vill denattera. Helt ok.
  • modsey
    Anonym (..) skrev 2018-02-13 10:06:28 följande:

    I det fallet som jag känner till trodde mamman att det var ok att lämna på förskolan fast hon var hemma, så hon pratade med personalen om hur mycket hon fick gjort. De tog det då till chefen, som ringde upp.

    I vårt fall kan jag inte dölja att min man är bortrest. Dels pratar äldsta barnet om det och jag tänker inte be henne ljuga. Dels är det normalt min man som hämtar och lämnar, så det blir ju andra tider när han är borta och bara jag som kommer till förskolan (samt mina föräldrar som hjälper till ibland).

    Skulle jag själv varit hemma för att släppa skulle jag såklart sagt till barnen att jag skulle jobba, och inte sagt något på förskolan, men det brukar inte hända.


    Jag är en sån med ett ett fritt jobb. Jag kunde lämna barnen kl 9 och åka hem och lägga mig, ta en promenad eller åka till min mamma. Betald arbetstid och arbetet färdigt såklart då jag hade förtroendetid. Vissa projekt perioder kunde jag börja jobba när barnen somna och arbeta till 4 på morgonen. Jag tror att vi är många med den här typen av jobb där samhället inte alltid hänger med
Svar på tråden Lämnar barn på förskolan