Inlägg från: modsey |Visa alla inlägg
  • modsey

    Lämnar barn på förskolan

    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 10:46:53 följande:

    Nu pratar jag inte om fusk. Många kommuner och förskolor är ju generösa och tillåter detta. Jag pratar om hur olika vi ser på det som föräldrar.


    Ok så hur ser du på skillnaden då ? Var mitt förkastligt tycker du mot om jag varit skild?
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 11:06:56 följande:

    Jag hade nog haft svårt att åka på semesterresa utan mina barn ja även om jag var skild och det var pappavecka. Hade nog varit extra noga med att spendera semestern med barnen då eftersom man endast har dem varannan vecka, ve och fasa.


    Kan du dom dessutom är utbildad med barn. Kan du förstå att barn som växer upp med en förälder på heltid och syskon , kan ha ett behov av egentid med föräldern i bland? Att i vardagen i en sådan familj finns det inte på samma vis mot när man är två föräldrar.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 12:12:03 följande:

    Därför att reglerna är sådana helt enkelt. Skilda föräldrar har ofta svårt att komma överens och därför gör man så. Jag hade som sagt inte utnyttjat det utan hade helst umgåtts med mina barn på semestern.

    Nej jag värdesätter vårt arbete högt och därför anser jag inte att förskolan ska utnyttjas till barnpassning. Barnpassning utnyttjas det för när föräldern åker på semester. Det är därför jag använder det ordet. För övrigt har barn rätt till förskola 15 tim trots att föräldern är hemma just för att det är en bra pedagogisk verksamhet och det tycker jag är toppen.


    Men när en förälder är död så är det inte ok
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 13:05:05 följande:

    Jag anser aldrig att det är ok.


    Ja då är du konsekvent i alla fall om du anser att det är fel att den frånskilde förälden reser bort eller gör något utöver arbete när barnen är på dagis och det är den andre föräldern som har barnvecka...
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 13:27:38 följande:

    Ja som sagt. Det beror på vad man menar med fel. Det är ju inte fel enligt reglerna men jag hade aldrig valt att göra så. Känns fel för mig.


    Ok.

    Tur våra pedagoger haft och förmedlat en mer empatisk syn i frågan. Just när de stora barnens pappa dog var de till och med de som föreslog att jag delade på barnen lite med deras hjälp och gjorde saker med ety barn i taget.

    I fallet med de yngre barnen som var på dagis när vi / jag var på semester var det heller inget problem.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 13:37:20 följande:

    Jag pratar dock om min roll som förälder. Som förälder hade jag aldrig valt att göra så.


    Ok du hade alltså inte sett till dina barns behov. Ok....
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 14:17:23 följande:

    Det hade jag absolut.


    Du är ganska svårt att följa

    I vilket fall som...det gjorde jag med
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 14:38:18 följande:

    Det betvivlar jag inte heller.


    Likbäl känns du välfigt dömande mot hur jag löste det...att du inte gjort på samma vis är en annan dak. Vi har förmodligen helt olika förutsättningar i livet. Olika antal barn, olika antal släktingar som inte arbetar. Mina föräldrar exempelvis dom var en stor trygghet för mina barn var i 60 års åldern och arbetade.. visst ...jag hade kunnat hyrt in privat barnvakt, men det hade verkligen inte mina barn gynnats av om de varit hemma då i stället för på förskolan där de också var trygga.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 16:01:12 följande:

    Nej jag dömer inte dig för att du gjorde som du gjorde. Av vilken anledning tog du det så tror du? Jag måste ju få tycka vad jag vill. Så länge du följer de regler som finns så dömer jag inte. Däremot kan jag tycka att det är fel på reglerna och jag kan ifrågasätta dem som tycker dessa regler är bra.


    Jag är lite nyfiken på hur du tycker att jag...eller andra i den situationen borde lösa det i stället?

    Du skriver ovan att reglerna är korrekta gällande skilda barn. Men menar du att då det gäller familjer där en förälder dött, att det borde vara lika som vid skilsmässa eller är det rätt som nu att det inte är tillåtet att ha dem på dagis om ex mormor är barnvakt om den efterlevande är bortrest.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 16:58:21 följande:

    Jag anser inte att de två olika situationerna är jämförbara.


    Hur är de inte jämnförbara?? Ska man värdera...tja i så fall har änkan/ änkling större rätt att lämna på dagis när hen är borta än den skilda familjen. Ett 100 % ensamstående föräldrarskap är har självklart ett större omsorgsbehov!
Svar på tråden Lämnar barn på förskolan