Inlägg från: modsey |Visa alla inlägg
  • modsey

    Lämnar barn på förskolan

    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 17:58:14 följande:

    Ja en ensamstående har ett större omsorgsbehov eftersom hen är själv och måste anpassa tiden efter endast hens arbetstider. Det blir längre dagar. Annars håller jag inte med. Jag anser inte att man bör värdera vem det är mest synd om och ge den mer rätt.


    Fast det är ju precis vad lagen gör. Ger den skilde mer rätt än den helt ensamstående
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 21:28:44 följande:

    Nu gör du onödiga påhopp. Bara för att jag har andra åsikter för vad förskolan skall användas till så saknar jag inte inlevelseförmåga och empati. Dessutom har mina personliga åsikter inget med mitt agerande som pedagog att göra.


    Jag har bata väldigt svårt att förstå hur du kan tycka att en skild familj kan ha rätt till detta men inte någon som är ensamstående på riktigt. Jisses se till att få det att fungera med barnen trots att ni är skilda, samarbeta för barnens skull ! HUR kan DET vara förskolans uppgift att lösa! Är det vad förskolan är till för. Lös problemet själva i så fall
  • modsey
    Anonym (Iris) skrev 2018-02-10 21:26:53 följande:

    Nu känner jag bara föräldrar som anstränger sig för att deras barn ska ha det bra.

    De som jag vet som åker på nöjesresa utan sina barn en vecka eller några dagar, de har inte barnen på föris mer än 40 timmar och de har långa ledigheter tillsammans också.

    De vänner jag har som jobbar så mycket att barnen måste ha så långa dagar att de kommer upp i 50 - 60 timmar, de skulle inte semestra utan barnen eftersom de träffas så lite till vardags.

    Normala föräldrar behöver inte regler för att ta väl hand om sina barn.


    Precis. Vi snittade 20-25 timmar i veckan och alltid ledigt alla lov med barnen. Sommar 10 veckor, påskolov sportov etc. Så nej en vecka utanför det med barn på dagis var verkligen inget de led av !
  • modsey
    Anonym (Hepp) skrev 2018-02-12 11:35:37 följande:

    Tänker lite på sommarlovet. Har föräldrarna separerat så kan barnet många gånger få vara ledig hela sommaren då ena föräldern har semester första perioden och den andra 2:a perioden. Däremot om de bor ihop så är det väldigt viktigt att man har semester ihop och då får barnet mindre ledigt. Är inte det värre då än att barnet är en vecka på förskola (som barnet annars skulle iaf) när ena föräldern har semester.?

    Helt förståligt att man vill ha semester ihop om man bor ihop, men det betyder inte att man måste ha hela semestern ihop? Vad gör det om man har 1-2 veckor ensam med barnet?

    Prioritet är att (om man kan välja) se till att barnet är ledig så mycket från förskolan som möjligt på sommaren. Inte att hela familjen ska behöva ha hela 4-5 veckor ihop samtidigt.


    Måste säga emot dig här. Tror det är jätteviktig att ha längre sammahänngande ledighet hela familjen! Vet så många som slår knut på sig och ger barnen långledigt på bekostnad av gemensamm familjeledighet!
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 21:58:15 följande:

    Fast även om föräldrarna samarbetar så blir man ju styrd av en annan människa. Det skulle aldrig fungera. Du tycks inte förstå problemet. Vi får nog agree to disagree här.


    Känns faktiskt som du inte förstår problemet. Att samarbeta med någon som lever måste vara 1000 ggr enklare än att utöva samarnetet med den avlidne föräldern ändå.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 16:12:52 följande:

    Fast nu är inte förskolan till för att ge föräldrar avlastning och att allt ska vara millimetervist rättvist. Ensamstående har det inte lätt och behöver stöd men det bör inte vara förskolans uppgift. Dessutom kan inte två familjer vara helt beroende av varandra. Det skulle aldrig fungera.


    Med exakt samma resonemang kan man anföra att det inte är förskolans uppgift att lösa eventuella samarbetssvårigheter skilda föräldrar kan ha. Om det beroende som två familjer kan ha/få då de har gemensamma biologiska barn inte fungerar så får de ra ansvar att lösa det. Rättvist? Nä kanske inte men inte en uppgift för förskolan.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 19:10:39 följande:

    Skilda föräldrar ses som två ensamstående och jag tycker det är helt rätt. Vore absurdt att göra på annat sätt. Tror sådana konflikter föräldrar emellan skulle drabba barnen.


    Och en helt ensamstående borde då rimligtvis kunna dela föräldraskapet/ ansvaret med en annan person. Som en mormor exempelvis och vips så kan mormor fom i mitt fall passa ett barn när den efterlevande föräldern gör något annat. Mormor jobbar och behöver dagis. Vire absurt att inte tillåta det !
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 19:46:12 följande:

    Ja vi tycker olika helt enkelt. Håller inte med.


    Intressant att du inte kan komma upp med ett annat förslag heller. Jag är nyfiken på hur du löst det om du var änkan. Även nyfiken på hur du löst det som förskolelärare om en famiöh drabbas
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 20:01:45 följande:

    Förslag? Jag anser inte att det behövs nåt annat förslag. Om jag var änka hade jag inte tänkt att förskolan skulle vara barnvakt när jag reste. Hade aldrig kommit på tanken faktiskt. Men människor är olika. Du får nog acceptera det helt enkelt.


    Hur skulle du som pedagog hantera detta? Gärna ur ett barnperspektiv så klart.
  • modsey
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-12 20:08:41 följande:

    Dom pedagog följer jag de regler som kommunen eller förskolechefen satt upp.


    Ok. Känner aty du inte har lust att diskutera dettsa. Hur ska jag skriva nu utan att du tar det som ett påhopp och anmäler mig....för det var verkligen inte menat som ett påhopp utan ett konstaterande mer..jag är helt enkelt väldigt tacksam att mina barn hade pedagoger som såg till deras och min helhetsbild och behov. Jag har förstått att inte alla pedagoger har den synen.
Svar på tråden Lämnar barn på förskolan