• Etta

    Syskonförsök via IVF våren 2018

    Villblimamma skrev 2018-03-14 13:51:55 följande:

    Hej alla ! hoppar in. jag gjorde ett återföring den 1 march idag var testdagen och jag plusat ?.

    är nu gravid i vecka 4+4 . pratade med vår klink och de sa att jag kan sluta med lutinus nu.

    med min första graviditet så fortsätta jag fram till vul med lutinus men denna gång säger de jag kan sluta.

    är lite orolig om att nåt ska gå fel om jag sluter med lutinus.

    Har inga lutinus kvar heller.

    vad tror ni borde jag göra ?


    Grattis till plusset! Vad jag förstått är det ganska olika hur länge klinikerna tycker man ska fortsätta med lutinus, vid min graviditet slutade jag nog ungefär när jag plussade (minns inte exakt) men minns att andra höll på längre och det gjorde mig också osäker. Men i ditt fall hade jag nog följt klinikens råd, eftersom du heller inte har några kvar.
  • Etta
    Flowerpower skrev 2018-03-15 11:24:55 följande:

    Hej!

    Grattis till  så himla roligt. Ang lutinus, jag går på SH och där fick jag instruktioner om att fortsätta 3 veckor till ifall det blir ett positivt resultat.

    Förresten, var det en blasto? Jag gjorde återföringen den 3:e med en 2dagars och fick som TD 22/3. Därför undrar jag. 

    Orkar inte längre med ruvningen  och alla "symptom" man letar efter...


    Förstår det, ruvningen är så seg!! Känner du några symtom?
  • Etta
    Flowerpower skrev 2018-03-15 19:17:18 följande:

    Jag vet inte längre... suck.. i början hade jag ömma bröst, styckningar i livmodern, RD 6 var bara på vänstra sida, RD 9 försvann ömheten i brösten, RD 10 kalla svettningar, yr, huvudvärk till och från.. you name it. Testade negativt både RD 11 (igår) dock när jag var säker på att det var kört så börja jag att må illa och kräktes. Hade också några dragningar till ljumsken. I morse negativt igen RD12. Idag har haft ont i landryggen plus illamående på FM. TD 22/3.

    Är det något du kan relatera till? Är det kört för mig? Det blev inget till frysen 


    Ja, det här med att tolka symtom alltså, så svårt! Jag har ruvat tre gånger och blivit gravid en, kan nog inte säga att jag kände jättestor skillnad (innan plusset alltså) på den gången jag var gravid och den gången jag inte var det med hormoner i kropppen, hade en del känningar båda gångerna. När jag gjorde frysförsök i naturlig cykel hade jag dock inte ett enda symtom hur mkt jag än känd efter (och var inte heller gravid) men är ju svårt veta vad som är hormonerna och vad som är graviditeten!

    Har du gjort många försök?
  • Etta
    Villblimamma skrev 2018-03-16 02:51:57 följande:

    Brunna flytningar :( har haft brunna flytningar sen dag 2 på återföring och det håller fortfarande :(

    den kommer då och då . precis när jag slipper oroa mig så är den tillbaka:(

    Först dagarna på flytningar så kunde jag förstå få ägget fäster och då är det vanligt och ha små flytningar men nu är jag i vecka 4+6 alltså vecka vecka 5 . varför har jag det fortfarande? ingen aning:(

    Så var det inte alls när jag blev gravid med första barnet . skit orolig för att få missfall. Vi har inga ägg kvar heller . Det e nästan sista hoppet liksom :(

    klockan är 2.45 och jag e vaken av massa oroligheter .

    Varför kan man inte vara gravid som de normala människor gör ?

    varför ska det vara svårare för oss ? :(

    vill gråtta och skrika av allt tortyr . ä


    Behöver nog inte betyda något alls! Jag hade själv blödningar då och då mellan v 7-11 när jag var gravid, var helt fruktansvärt! Usch alla denna oro alltså! :( Och visst är det orättvist att det går så lätt för många! För mig känns det så konstigt när ens vänner typ "nu tänkte vi skaffa syskon, men vi väntar nog ett par månader för vi vill hellre ha en vårbebis". Helt utopiskt att liksom kunna PLANERA ett barn på det sättet?? Och att slippa allt med sjukvård osv... vilken dröm!
  • Etta

    Välkomna ni nya!


    minaimaginärabarn skrev 2018-03-18 20:53:32 följande:

    Hej på er!

    Grattis alla som plussat och lycka till alla som försöker! Känns lite läskigt att hoppa in i denna tråd, syskonförsök. Vi är inte riktigt där ännu men har redan börjat prata om när det är dags att börja. Ringde kliniken för att kolla lagarna kring syskonförsök (går via landstinget då vi kör IVF m donerade könsceller p g a att vi lever i en samkönad relation och i Sverige får man inte göra IVF m donerade könsceller privat). Allt var bättre än förväntat utom en sak. Man måste ha slutat amma helt. Det är alltså min fråga, har ni alla slutat amma innan ni startar syskonförsöken? Jag har haft som plan att inte ha någon plan för att sluta amma.... Tack på förhand!


    Jaha, hade jag ingen aning om att det var så med amningen! Ingen som frågade mig om det. Var dock över ett år sen jag slutade amma. Undrar om de beror att det är svårare att bli gravid när man ammar? Vad bra att ni får göra syskonförsök på landstinget ändå, har vänner som är samkönade och gjort ivf, de pratade om att de nog var tvungna göra syskonförsök i Danmark Pga av det här med donerade könsceller. Hur gammalt är ert barn idag?
  • Etta
    Flowerpower skrev 2018-03-17 05:39:39 följande:

    Jag tror att det är kört, BIM imorgon testade negativt även imorse. 

    Efter min sons födelse så insisterade Kvinnokliniken om preventivmedel, vilket jag sa NEJ till. De var inte glada alls. Men vad trodde jag efter dess.. ju det är bara köra igång när man vill bli gravid igen. Vad fel jag hade! Har haft utomkveds, en FET som inte fäste, hysteroskopi, samt alla försök själva. Sista ägget i frysen överlevde inte upptiningen. då fick vi börja om. Äntligen fick jag ta reda på lågt AMH, nu är jag 39 och det ser mörkt ut  hade man vetat detta från en början hade man bara vänt sig till IVF. Vi får gå vidare med ÄD. Ledsen för ett gnälligt inläggl!

    Hur går det för dig?


    Hur har det gått med test idag? Usch vilken jobbig resa det låter som ni gjort! Kom er son till på naturlig väg?
  • Etta
    minaimaginärabarn skrev 2018-03-19 07:54:57 följande:

    Tack för svar! Jo, msn får göra syskonförsök om man betalar för sig, man har kvar i frysen alt det finns kvar könsceller från samma donator. De är mer liberala kring ålder vid egen betalning, då går de utifrån individuella bedömningar. Vårt barn har varit här sedan 21 september m är 7 veckor tidig så han ör som en 4 månaders kan man säga.


    Då förstår jag att du funderar kring amningen. Men kommer säkert kännas annorlunda lite längre fram, jag helammade i 6 månader och glesade sen ut, ammade totalt 13 månader men den sista tiden var det ju mest för att det var mysigt, kändes inte riktigt som det var ett "behov" för min dotter på samma sätt.
  • Etta
    Flowerpower skrev 2018-03-19 09:05:47 följande:

    BIM igår men fortfarande negativt resultat. TD på torsdag, jag fortsätter med kära Lutinus tills dess. 

    Nej, sonen kom via IVF. Ingen pratade om låga värden eller nåt. Men men... kan inte gå tillbaka i tiden tyvärr. Igår hittade jag nåt väldigt intressant kopplat till mitt blodtyp- O lågt fertilitet och dessutom lägre äggkvalité- inget jag har någonsin hört om förut. 


    Usch då, jag håller ändå tummarna! Ingen mens iaf? Oj, menar du att blodgrupp 0 skulle ha problem med fertilitet? Jag är också 0, aldrig hört!
  • Etta
    vinterbebis12 skrev 2018-03-19 20:14:20 följande:

    Jag körde första två behandlingarna enligt korta protokollet. Det första resulterade ganska många äggblåsor men flera omogna ägg. Då var jag 32 och alla värden var bra. De ville då testa korta protokollet igen men med samma resultat. Vid tredje färskförsöket gick de över till långa protokollet för att få fler mogna äggblåsor. Totalt blev fem ägg befruktade och ett sattes in medan fyra stycken sk tvådagars frystes. Det blev tidigt missfall på färskförsöket, sen minus på första FET och sedan äntligen vår dotter och sen vår son. För två år sedan satte vi in det embryo som fanns kvar men det blev minus.

    Nu blev det en lång historia för att förklara den enda skillnaden jag vet mellan behandlingarna, att långa metoden ökar chansen att få fler ägg i samma mognadsfas. Den är dock mycket jobbigare för kvinnan och tar längre tid.

    Vet ni redan vilken ni ska göra?


    Jag fyller på med mina erfarenheter! Vi har tidigare gjort två färskförsök, på grund av att jag hade misstänkt endometrios (men aldrig utredd) bestämdes att vi gjorde långa då det ska vara speciellt bra utifrån endo. I vår fertilietsutredning fick vi "oförklarlig barnlöshet" och alla prover såg bra om än inte topp ut. Första försöket resulterade i 15 mogna ägg men enbart ett blev befruktat. Jag låg även på gränsen till överstimulering. Blev minus av det embryo som sattes in. Inför andra omgången diskuterades att byta till korta men eftersom bara ett blivit befruktat verkade det bra att få ut många tror jag de resonerade. Denna gång gjordes ICSI och fem av tolv ägg blev befruktade, ett sattes tillbaka och resulterade i vår dotter och ett frystes ned. (Gjorde försök med det i början av året men blev minus.) Nu inför denna gång då vi bytt klinik tyckte de dock vi skulle övergå till korta då de på denna kliniken inte såg några direkta fördelar med långa för mig utan snarare risk för överstimulering. Men jag fick välja själv eftersom vi ju faktiskt lyckats med långa tidigare. Så jag har fattat det på så sätt att korta väljs framförallt om man inte hittat något fel eller om det är hos mannen felet ligger, medan långa väljs om det är ngt hos kvinnan eller om man inte får ut tillräckligt med ägg. Men som sagt bara baserat på vad läkare sagt till mig!
  • Etta
    Liten elak och intelligent skrev 2018-03-19 07:58:04 följande:

    Nu blev det konstigt inkopierat! Så här blev bättre:

    FSH 4,7 IU/L

    LH 4,0 IU/L

    Prolaktin

    15,5 mikrog/L

    AMH 24,1 pmol/L

    TSH  0,93 mIU/L

    Tyroxin fritt T4 11,8 pmol/L

     

     

     


    Jag minns tyvärr inte heller vad det står för, men mitt senaste amh-värde var 1,4, så nu undrar jag om det är på nån annan skala?? Annars verkar ju mitt superlågt.
Svar på tråden Syskonförsök via IVF våren 2018