• Etta

    Syskonförsök via IVF våren 2018

    ....fick ut 15 ägg menade jag, hade 18 blåsor

  • Etta
    vinterbebis12 skrev 2018-05-07 07:29:01 följande:

    Blödning och negativt på ett testa tidigt test så nu är det bara att blicka framåt till nästa omgång :(


    Nej så trist! :( Kram
  • Etta
    Liten elak och intelligent skrev 2018-05-06 20:09:01 följande:

    18 blåsor totalt eller 18 större?


    Blev tömd på 18 blåsor, så ev hade jag kanske fler mindre, minns ej!
  • Etta
    Grenen skrev 2018-05-08 15:46:26 följande:

    vad tråkigt. :´( Håller tummarna för att det fungerar nästa gång.


    Hur går det för dig grenen?
    Liten elak och intelligent skrev 2018-05-08 14:46:49 följande:

    Jahaja...... 30 äggblåsor idag på ultraljudet och östrogenvärdet har stuckit iväg ytterligare. Nu får jag inte ta sprutor på tre dagar och sedan ny koll på fredag. Sk coasting för att äggstockarna och östrogenet ska tagga ner lite.


    Oj, hoppas det lägger sig till på fredag! När är planerat äggplock?
  • Etta

    Jag pratade med läkaren idag, och hon undrade om vi ville göra ett nytt färsk-försök direkt istället för frysförsök eftersom vi betalat för 3, då det ju verkar som jag svarar bra på hormonerna och fått plus två av tre gånger på färsk-försök. Jag trodde man alltid gjorde frysåterföring innan nya färsk-försök men hon menade att det kunde vara positivt att köra på och som hon uttryckte det "fylla upp frysen" ! Har ni andra också fått välja? Jag tror ärligt talat inte jag pallar ett nytt färskförsök såhär snart inpå. Men känns ju dumt om det är bättre chanser.

  • Etta
    vinterbebis12 skrev 2018-05-08 22:45:37 följande:

    Hur många har ni i frysen förresten? Skulle även fråga hur de graderar embryot i frysen, är det ett toppembryo har det väl eg högre chans än vid ET?


    Bra tips! Jag blir inte klok på vad som ger bäst chanser, läst både blastocyst i frysen och färskförsök. Vi har två blastisar i frysen, lutar mot att vi gör ett frysförsök innan sommaren och om inte det går ett färsk-försök efter sommarstängningen. Gjorde korta sist så blir troligtvis det igen, men blir nog ändå svårt hinna med innan sommarstängningen.
  • Etta
    Liten elak och intelligent skrev 2018-05-09 07:31:09 följande:

    Såg att du frågade om jag har ont och mår illa. Ja, lite, men klart mer i söndags än nu. Men toppen mår jag inte..... 


    Jag mådde jättekonstigt bara av att vara på gränsen till överstimulering, verkligen inget kul! Håller tummarna att det går bra! Är nog ingen fara om några blåsor försvinner eftersom du hade så många! Jag blev under mitt första försök (som gick urdåligt) lite hjälpt av att en läkare sa att första försöket är en test-omgång och att man efter det kan ställa in hormoner osv på ett mkt bättre sätt då man vet mer hur kroppen svarar på det.
  • Etta
    Liten elak och intelligent skrev 2018-05-09 08:02:51 följande:

    Hur mådde du efter äggplocket då och hur många ägg fick man ut? Jag har också förstått att man ska se det lite som en provomgång. Även om man förstås vill att det ska lyckas. Nu började de ju på 150E Gonal-F. Men den där höjningen till 200E vid första ultraljudet borde de nog gett sjutton i med facit i hand. Då vet man det till nästa gång. Om det blir en nästa gång. 


    De sänkte min dos ganska rejält efter andra ul, så trots många småblåsor fick jag "bara" ut 11 ägg, vilket ju ändå var bra. Jag mådde fortsatt rätt dåligt två-tre dagar efter med illamående och ömhet, fick göra VUL inför insättning där det konstaterades att jag samlat på mig lite vätska men inte så mkt att de behövde göra totalfrys, utan blev insättning. Symtomen avtog sen och mådde helt bra en vecka efter äp
  • Etta
    Grenen skrev 2018-05-09 16:50:49 följande:

    Det har inte gått så bra tyvärr. Har blött massor med smärtor men det börjar gå över nu. Var ledsen först men nu känns det ok. Jag riktar in mig på ett nytt försök. Följer med spänning er andra. :)


    Så tråkigt! :( Hur var det, hade du fler i frysen?
  • Etta
    Liten elak och intelligent skrev 2018-05-09 20:48:00 följande:

    Blev du gravid?

    Du fick inte göra uppehåll med sprutorna? "Coasting"?


    Jag har ju legat på gränsen två gånger, det jag skrev om här var det här senaste försöket då jag fick plus men två dagar senare fick mf. Första gången var det ännu fler blåsor och högre risk men blev också då kraftigt nedsatt, från 150 till 75 tror jag så behövde inte göra uppehåll. Det var då jag fick ut 15 ägg av 18 blåsor. Blev inte gravid fast det berodde nog på andra orsaker!
Svar på tråden Syskonförsök via IVF våren 2018