• Tovilii

    Hur lämge mådde ni illa under er graviditet?

    Mår fortf dåligt och går snart in i v20.

    Jag gick ner 6 kg någong gång mellan v7-12 då jag bara var sängliggandes hemma och spydde upp allt jag fick i mig. Kunde inte lämna lägenheten och enda gången jag "orkade" lämna sängen var för att gå på toa. Det som hjälpte mig att faktiskt få behålla liiiite var att dricka små klunkar i sugrör och att äta piggelin. Även försöka få i sig t.ex resorb (fast det fick ta sin tid!).

    Googla hyperemesis gravidarum och försök hålla koll på så du inte blir uttorkad - då kan du behöva åka in för att få dropp!

    Försök även testa olika mat/frukter/drycker. Vad som funkar ena dagen kanske inte alls funkar andra dagar...

    Mina tips:

    Coca cola (kolsyran lugnade magen och jag fick oftast behålla det jag druckit).

    Kolsyrat vatten.

    Citrusfrukter (för min del funkade clementin bäst)

    Suga på isbitar

    Isglass (piggelin för min del)

    Äta mjuk, patéliknande mat: kräm, youghurt, fil, ris, mos.

    "Alla" säger ÄT BRA, jag säger: ät det du vet funkar för DIG just nu. Även om barnet faktiskt får det den behöver (för den "räcker" det att man får behålla maten i 20-30min så har kroppen hunnit ta upp der viktigaste), så tycker jag det är viktigt att man inte glömmer bort sig själv också! <3

  • Tovilii

    För mig började det saaaaaakta vända i v13, med vissa bakslag, sen kräktes jag mer sällan men tar fortf för givet att kräkas minst nån gång om dagen..

  • Tovilii
    Nojjig skrev 2018-02-21 19:23:07 följande:

    Har ni klarat av att arbeta när ni mått så illa? Jag klarar inte av det alla dagar. Jag kanske är klen då..

    Citronvatten med riktig citron antar jag att ni menar, dricker loka citron men det hjälper inte.

    Filmjölk, jordgubbskräm med mjölk, loka, det är ungefär vad jag klarar av.


    Jag har varit heltidssjukskriven sen slutet av november... Ser inte att jag är klen någonstans, utan snarare tvärtom: jag sätter ner foten och respekterar min kropp, mitt jobb, mina kollegor och mina kunder och sätter ett värde i att min kropp är ett växthus för en människa jag valt att tillsätta i världen : )
  • Tovilii
    Nojjig skrev 2018-02-22 09:59:05 följande:

    Låter klokt! Man läser överallt att vara gravid är ingen sjukdom osv. Nej men det spelar ingen roll om illamående beror på magsjuka eller graviditet det är lika jobbigt ändå och man känner sig verkligen sjuk. Man måste respektera sin kropp.


    Precis. Själva graviditeten är inte det, men man kan få sjukdomsliknande "symptom" som räknas som sjukdom. Har jag kraftiga kräkningar och har svimningsyrsel så ska jag inte jobba med mat t.ex...
Svar på tråden Hur lämge mådde ni illa under er graviditet?