• lövet2

    Oro över min dotters dåliga minne/intelligens.. lider hon av någon funktionsnedsättning?

    Jo, visst känner jag igen mig, men det är ju egentligen omöjligt att säga något bara av en skriftlig beskrivning.

    Min dotter hade många liknande saker för sig, och jag kunde tidigt konstatera att hon inte var riktigt som alla andra barn. Å andra sidan var hon en glad och nöjd flicka även om hon hade vissa problem. Jag bestämde mig för att låta det vara så länge hon klarade skolan och var nöjd med livet. När hon närmade sig puberteten blev hon en olycklig flicka, så då började jag rota i vad som gjorde allting så jobbigt. Det visade sig att hon har Aspergers.

    Mitt råd är nog att du ska se just till hur hon mår. Mår hon bra, så acceptera henne bara som hon är. Försök inte tvinga in henne i en mall. Att vara annorlunda betyder inte att man är fel. Pröva att ha extremt fasta rutiner för henne och se om hon verkar trivas med det. Det var något min dotter saknade. Vi hade inga rutiner alls (pga sorg i huset), och det gjorde livet onödigt svårt för henne.

    Om hon är en vanlig liten tjej, som bara är lite sen i utvecklingen, så kanske hon inte alls gillar att bli schemalagd. I så fall är det bara att lägga ner det försöket.

  • lövet2
    Marialeon skrev 2018-04-05 23:45:03 följande:
    Tack lövet2 för ditt svar!! Just asperger är något jag funderat på.. men jag ska verkligen lyssna på ditt råd och låta det va och låta henne få vara precis den hon är. Hon är oftast glad och nöjd så liknar din dotter även där i yngre ålder. Allt gott!
    Om det är något speciellt du funderar på i framtiden, så är min inbox öppen.
Svar på tråden Oro över min dotters dåliga minne/intelligens.. lider hon av någon funktionsnedsättning?