Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    nihka skrev 2019-03-12 22:54:57 följande:
    I genomsnitt, men det finns ju en grupp som känner sig bekräftade i sin rasism nu när det till och med finns ett rasistiskt parti i riksdagen.
    I genomsnitt ja vilket gäller alla folk i undersökningarna. I genomsnitt är fransmän, somalier, iranier och turkar väldigt mycket mer rasistiska. Bland dessa finns givetvis både ultrarasister och människor som inte är rasister alls.
  • K Kalle
    nihka skrev 2019-03-12 23:31:20 följande:
    Dessa ungdomar är INTE nyanlända och bodde någonstans tidigare, men nu är det slut på förturen och deras gamla kontrakt har inte förnyats utan gått till någon annan som stått i bostadskö längre än dem.

    De får hyr rum. Bli inneboende.
    Nej de är inte nyanlända längre och andra som är i bättre behov av bostäderna (nya nyanlända) kommer att få dem. Afghanerna behandlas precis som andra unga vuxna och får leta bostad själva vilket är svårt eftersom de tagit sig lååååångt hemifrån till ett land med stor bostadsbrist. Den informationen fanns nog inte med i paradisberättelserna om landet långt borta.
  • K Kalle
    nihka skrev 2019-03-13 00:05:11 följande:
    Att just personer från just den här gruppen i så hög grad är utan bostad beror på att de i många fall har blivit avhysta. Hur svårt är det att förstå? Artikeln handlade om "krisen" för just dessa ungdomar.
    Ja, de har med rätta blivit avhysta, precis som många andra som kom 2015 och inte längre räknas som nyanlända. Kommunerna har ansvar för omyndiga och de har ansvar för nyanlända. Det finns dock ingen lag på att de ska ansvara för myndiga som inte är nyanlända. Kommunerna behöver bostäderna till andra nyanlända för att i görligaste mån uppfylla lagen om att ge alla nyanlända tak över huvudet (trots skriande bostadsbrist och det är anledningen till att en del kommuner köpt upp bostadsrätter och andra gjort om bilhallar till nödbostäder).
  • K Kalle
    nihka skrev 2019-03-13 21:55:22 följande:
    Då har du förstått att de kickats ut och att det är orsaken till att de inte bor kvar där de bodde. Gott så.
    Naturligtvis kickas de ut så fort kommunerna inte längre har ansvar för dem. Det gäller även andra som kom 2015.
  • K Kalle
    nihka skrev 2019-03-13 21:53:40 följande:
    Artikeln gällde dessa 6000 och hur man inom gruppen hade svårigheter att få bostad. Kanske hänger ihop liiite med att de kickades ut från sina gamla bostäder.
    Precis som andra som kom 2015. Och de har svårt att hitta ny bostad eftersom det är  - bostadsbrist - i så gott som hela Sverige. Så går det när man tar in en massa människor i en struktur där det saknas bostäder.
  • K Kalle
    nihka skrev 2019-03-14 21:41:06 följande:
    Och naturligtvis är det också därför de inte har någonstans att bo fast de hade det tidigare.

    Har du ens läst artikeln?

    I en struktur? Whatever.

    "Strukturen" medger att de hyr ett rum. Blir inneboende. Vad bra!
    Tycker du att det är bättre att nya nyanlända får försöka hitta bostad på egen hand?
  • K Kalle
    KillBill skrev 2019-04-09 07:48:22 följande:
    Det handlar om unga personer som getts en andra chans. Kravet är att personerna dyker upp på lektioner och är aktiva. Är det för mycket begärt?

    Läraren har att bedöma om eleverna har dykt upp på lektionerna och deltagit aktivt. Är det för mycket begärt att lärare ska klara av att intyga om så har skett eller inte?

    Själv så tycker jag att det låter som ett problem som velourhögern har konstruerat..
    Varför inte ge unga afghanska kvinnor en andra chans?

    "Sverige utvisar över hälften av de afghanska kvinnor som tagit sig hit för att söka asyl, ofta på grund av att Migrationsverket inte tror på deras berättelser om tvångsgiften och risk för hedersvåld.

    - Det är hemskt att flickor som gått genom extrema faror för att komma till ett säkert ställe blir utvisade, säger Monirah Hashemi."


    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&programid=93&fbclid=IwAR0cJKT2L2r6AL7RbNfRqxur9uOwnXvp26GWEGKl2M9BWnfppqSyzCVCNRA

    AAfghanska kvinnor har långt större skyddsbehov än afghanska unga män.
  • K Kalle
    Ekolan skrev 2019-04-11 07:12:28 följande:

    Att invandrare som kommer hit för att få ett bättre liv är inget oväntat och självklart ska det vara tillåtet att söka lyckan i andra länder än sitt hemland. Arabiska länder bland annat håller höga värderingar om just de nordiska länderna och Amerika. Enligt dem är dessa de rikaste länderna och man kan tjäna stor pengar på att bo hos oss, och skicka allt överflöd till släkten i hemlandet. Men det utnyttjas så till den grad, samt att det är en hel del som inte visar respekt för oss infödda svenskar och våra traditioner att det blir skrämmande, och det är det som många reagerar på tror jag.

    Tänk er ursprungsbefolkningen i Amerika och hur de blev behandlade av invandrarna. Idag är det inte lika brutalt men vi kan se många liknelser hos oss i det som händer dem. Att kalla det rasism att tycka det är fel att uttala sig på detta sätt visar bara hur naiva vi är för vad som faktiskt händer i vårt land. Merparten är inte alls flyktingar och många har det till och med bättre i sitt krigsdrabbade hemland än medelsvensson här i Sverige. Däremot finns inte samma möjligheter att tjäna lika mycket pengar där.

    Min sambos ex är invandrare. Han gifte sig och skaffade barn med henne. Efteråt många år tillsammans erkände han att han bara gjorde det för att få stanna i Sverige, men att han sedan dess lärt sig att älska henne. Han har även berättat om några i hans släkt som även kommit hit och blivit beviljade asyl och bidrag genom att ljuga om vart de kommer ifrån. Några har även skickat sina äldre barn (ensamkommande barn) hit för att låta dem etablera sig, och sedan ta hit sina anhöriga när de väl blivit "Svenskar". Det är lätt att utnyjja Svenska regler och lagar just på grund av vår öppna kultur. Och det är naivt av oss att tro att merparten som kommer hit inte känner till det.

    Rent politiskt är det nog bara ett spel på att locka väljare. Enligt vår Svenska kultur vill vi så hemskt gärna vara ett öppet land att vi har svårt att säga nej till invandringen. Och därför ger vi våra röster till de som vill öppna gränsen och vara "god", göra "det rätta" och lura i oss att vi har någon sorts plikt gentemot de som har det "sämre" än oss. Politiker tjänar således mer pengar och tycker att de gör gott som talar för Svensk kultur... Men gör de verkligen det? Har de Sveriges bästa i åtanke när de tar dessa beslut? Är det bra för Sverige att ta in alla dessa invandrare och vara öppen för det förtrycket som vissa kulturer lever i?

    Nu ska ju vissa kommuner ta emot IS-anhängare också trots allt. Det är väl ett fantastiskt initiativ av vårt underbara öppna land och ett starkt signalement utåt att vi inte alls är så demokratiska som vi inbillar oss själva. Det finns nog ingen svensk som vill ha IS-anhängare som sin granne. Så detta är inte ett beslut som svenska folket står bakom men ändå kallar vi oss ett demokratiskt land. Blond och blåögd är en bra beskrivning på en Svensk, på mer än den ordagranna betydelsen. Och vad gör vi, det Svenska folket, åt det? Inget. Det går ju emot våra kulturella värderingar om öppenhet att neka någon någonting.

    www.svt.se/nyheter/snabbkollen/40-tal-kommuner-forbereds-for-att-ta-emot-is-atervandare


    Bra skrivet!

    Ankarbarn har funnit länge och det är lätt att önska ett "öppet land" så länge det kommer lagom mycket folk hit. Det funkar inte lika bra när det kommer en anstormning folk. Den nya lagen om anhöriginvandring lär ge signaleffekten att Sverige är landet man ska söka sig till, eftersom det nu är Sverige som är ett av få med så generös anhöriginvandring. Och man kan ha en generös anhöriginvandring kanske och man är extremt restriktiv när det gäller annat så att mängden hålls nere.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2019-04-11 07:38:20 följande:

    Herregud! Menar du att det saknas ett nationellt regelverk för hur en lärare ska bedöma om en elev har kommit till lektionerna och deltagit?


    Mina barns lärare har berättat att skolan redan idag beaktar närvaro och deltagande i undervisningen i betygsättningen och din information innebär ju att betygssättningen är totalt osäker och att samhällskollapsen är nära.  


     


    Fy bubblan vad jag blir upprörd.


    Hur kul tror du att det är för en lärare att behöva anmäla att Mohammad har närvarat alldeles för lite - vilket då leder till att han inte bara försvinner från klassen utan också från landet. Även om det inte är rätt måste det vara jobbigt för den enskilde läraren. Eller det tror inte du? Hade de velat ha den typen av arbetsuppgifter hade de väl sökt sig till Migrationsverket och inte till läraryrket!
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?