Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    nihka skrev 2018-05-06 01:37:00 följande:

    Här florerar fördomarna fritt ser jag.


    Inga fördomar och så har det varit i Sverige också. Jag tror att den munhygien vi har nu är så ung som från 50-talet.
  • K Kalle

    Jag sökte akut förra året. Jag var enda svensk i väntrummet. Inte konstigt att det numera är årslånga köer för tandläkartider när man flyttar till en ny stad eller vill byta tandläkarmottagning.

  • K Kalle
    nihka skrev 2018-05-06 10:36:27 följande:

    Var står det att "många invandrare har aldrig bortat tänderna"?

    Precis. Ingenstans.

    Fördomar.


    Det står att invandrare har sämre munhälsa och att tandborstning och munhygien inte är en del av kulturen i Irak. Do the math.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2018-05-06 17:14:54 följande:

    Det handlar inte om 9000 nya flyktingar. Det flyktingar som diskuteras har varit i Sverige sedan 2015.


    Sant. De är inte flyktingar. De är migranter.
  • K Kalle
    PerAhlm skrev 2018-05-06 20:44:25 följande:

    De saknar asylskäl och de har ljugit om sin ålder.

    De är inga flyktingar, utan asylsökande som ska skickas hem.

    Finns riktiga flyktingar och de sitter fast i flyktinglägren utan möjlighet att ta sig hit och det är främst barn, äldre och kvinnor.

    Det här gänget är unga och vitala män.

    Resursstarka män med fysisk och ekonomisk möjlighet att ta sig hit och det är tyvärr den gruppen svenska asylsystemet prioriterar.


    Vi borde skrota det och övergå till kvotsystem.
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-05-06 23:23:43 följande:
    Nej, jag har inte fel. Påståendet "många invandrare har aldrig borstat tänderna" saknar belägg. Det finns personer och grupper av personer som detta stämmer på, men att det skulle vara så bland invandrare generellt är en fördom.

    Personer som söker tandvård har väl i regel problem med tänderna så tandläkare träffar dessa personer och inte personer utan problem. När det gäller personer som flytt från krigsdrabbade områden är det knappast att knalla in till  affären för att köpa tandkräm eller uppsöka tandläkare. De betyder inte att de aldrig har borstat tänderna.
    OK. Du tror inte att man kan få problem att upprätthålla sin tandhälsa efter flera år i flyktingläger? Om du inte förstår att detta är problematiskt, precis som annat vad gäller hälsa, är du oerhört naiv.
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-05-06 23:57:43 följande:
    Nej det står att "Eftersom jag själv ( 20-årig tandhygyeniststuderande från Irak) är invandrare förstår jag bakgrunden till invandrares sämre munhälsa ganska väl. Tandborstning och munhygien är inte en del av kulturen.

    Invandrarkulturen då eller? Det finns ingen gemensam "invandrarkultur".
    Eftersom han själv kommer från Irak har man goda grunder att anta att det är den kulturen han syftar på.
  • K Kalle
    Ritatut skrev 2018-05-07 11:13:01 följande:

    Att Afghaner är så otroligt överrepresenterade när det gäller gruppvåldtäkter är intressant. 

    Vi vet att de har skev kvinnosyn, men från att ha skev kvinnosyn till att gruppvåldta är ganska stort steg.

    Är afghaners syn på kvinnor så låg att kvinnor knappt är värda någonting? Eller är det för att kvinnorna inte är muslimer?


    Varför tror du afghanska kvinnor måste ha burka?
  • K Kalle
    AnneSophia skrev 2018-05-07 19:25:29 följande:

    Det där stämmer ju inte ens utan är bara ett sätt att förminska det faktum att sexualbrott faktiskt ökar. I den Nationella trygghetsundersökningen har siffran stigit. Läser man på BRÅ skriver de att en orsak kan vara att anmälningarna ökat. Att anmälningarna ökat kan bero på olika orsaker, delvis lagändringen, vädret (inget skämt) eller just för att de bara ökat. Det finns alltså inget som utesluter att anmälningarna ökat för att våldtäkter ökat. BRÅ utesluter inte det. Men det är något som gärna extremvänstern blundar för. Eftersom det gynnar "högerextrema krafter".

    Tyvärr är också den analysen felaktig (att det gynnar högerextrema krafter) då det som gynnar det mest är just mörkandet av faktan och rädslan för att lyfta problemen kopplad till invandringen. Ulf Kristerson stod igår och sa att han inte alls vet varför våldtäkterna ökar. Nej visst. Det vet ju ingen...

    Du själv har säkert lyckats värva många medlemmar till "högerextrema" partier med ditt förnekande.


    Du har fullkomligt rätt. Det som gynnar SD mest är just mörkandet. V har tills alldeles nyligen förnekat existensen av hedersvåld, TROTS vittnesmål från invandrarkvinnor!
  • K Kalle
    KillBill skrev 2018-05-07 22:44:55 följande:

    I Sverigedemokraternas föregångsland Ungern anser 47 procent att samlag utan samtycke d.v.s. våldtäkt kan vara försvarbart. I Sverige är motsvarande siffra 6 %. Även om 6 % är en alldeles för hög siffra så är det den lägsta siffran i EU.


    Inte förvånande. Sverige är ett föregångsland när det gäller jämställdhet. De flesta länder är betydligt sämre. I Europa är det bättre i norr och sämre i söder och öster. Varför du tror att människor som är invandrarkritiska eller invandringspolitik-kritiska skulle gilla Ungern är mycket märkligt. De flesta av oss skulle aldrig drömma om att rösta på SD.

    I många länder, exempelvis i Östeuropa, Sydeuropa, men i ännu högre grad i Mellanöstern, anses våldtäkt vara kvinnans fel och våldtäkt inom äktenskapet OK.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?