Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    Varför diskuterar vi inte de 9000 afghanska unga männen utan asylskäl längre?

  • K Kalle
    nihka skrev 2018-06-23 21:19:36 följande:

    Jodå. SD är ett främlingsfientligt, rasistiskt, islamofobiskt, homofobiskt och kvinnofientligt parti.


    Precis!
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-06-25 10:44:24 följande:
    Jag har sett flera liknande exempel.

    Det satt ett gäng och tjöt på Avpixlat om hur åldringarena hade kastats ut till förmån för "kulturberikare" och hur sedan stället hade lyxrenoverats. Sanningen var att en länga med små servicelägenheter hade dömts ut och att åldringarna hade flyttats till ett nybyggt boende. Sedan hade huset stått tomt och i samband med flyktingkrisen 2015 hade kommunen fixat till det till nöds. 

    Likadant var det med "lyxslott med golfbana och butlers" som visade sig vara en dragig gammal herrgård med flagnande färg, gurglande VVS, en gräsäng där de boende latjade runt med en minigolfklubba samt boendepersonal.
    Det enda jag vet säkert är att min väninna blev av med jobbet förra året eftersom ålderdomshemmet hon bodde på skulle göras om till asylboende. Det är mer pengar i den branschen. Jag vet inte vart de gamla flyttades. Min kompis fick jobb på ett av de få andra ställena - det är ju brist på personal.
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-06-25 11:28:41 följande:
    De kanske flyttades till de andra ställena som plötsligt behövde mer personal? Din väninna kanske fick bo på det andra "ålderdomshemmet" i stället.
    Min väninna är 45 så hon är personal och inte boende. Det behövs alltid personal på äldreboende. Hon ersatte en av alla oerfarna vikarier helt enkelt. En del äldre fick väl flytta hem och andra placerades på andra boende. Hur som helst är köerna till de andra äldreboendena nu mycket längre än innan eftersom det finns färre platser i kommunen.
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-06-25 11:44:30 följande:
    OK. Din 45-åriga väninna är personal som bodde/bor? på ett boende. Klart att körena blir längre när personalen bor på sina arbetsplatser.
    Det fattar du väl att jag skrev fel. Det ska stå "jobbade på" inte "bodde på".
  • K Kalle
    AnneSophia skrev 2018-06-25 19:35:32 följande:

    Nu ska de här 9000 afghanerna få bostäder också.


    Ja.

    Intressant i dessa bostadsbrist-tider att det bara finns en grupp som är garanterad boende!
  • K Kalle
    Furti skrev 2018-12-03 08:47:56 följande:
    Svenskar är minst rasister av alla. Det innebär att med mer invandring höjs andelen rasister i landet.
    Ja så är det faktiskt... och det är väl ett skäl till att vi tagit emot så många. I de flesta länder är människor mycket mer rasistiska (det är länder som inte levt i fred så länge som vi och alltså behövt försvara sig mot andra). I Mellanöstern är man exempelvis VÄLDIGT rasistisk både mot svarta och judar..
  • K Kalle
    nihka skrev 2019-03-12 14:17:55 följande:
    Klart man tänkte på detta. Orsaken till "krisen" är att man bestämde sig för att inte ge dessa ungdomar några favörer framför de svenska ungdomarna så de får lösa sina bostäder på egen hand. Bostäder finns. De bodde givetvis någonstans innan, men nu har de i många fall fått lämna dessa för att söka sig ut på den öppna bostadsmarknaden.

    Helt rätt tycker jag. Man kan vara inneboende så som studenter får vara när inte studentlägenheterna räcker till. De ska i många fall inte ens vara här om de saknar asylskäl och lite fler motgångar eller brist på hålla under armarna kanske får någon att bege sig frivilligt till sitt hemland.

    Jag var emot detta från starten. Asyl ska grundas på asylskäl och inte på gymnasiestudier. De är inte utbytesstudenter.
    Nej, bostäder finns inte. Hade bostäder funnits hade dessa unga män utan asylskäl kunnat få bo kvar och så hade man placerat nya nyanlända i andra bostäder.
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-12-04 10:21:00 följande:
    Möjligen i genomsnitt, men det finns ju en grupp som känner sig bekräftade i sin rasism nu när det till och med finns ett rasistiskt parti i riksdagen.
    Svenskar är faktiskt ett av de minst rasistiska folken. Finns undersökningar på det.
  • K Kalle
    nihka skrev 2019-03-12 22:50:35 följande:
    Jo då. Jag har läst om flera fall där de blev uppsagda då man inte velat förnya ett tidsbestämt kontrakt. De bestämdes att de inte skulle hjälpas till bostad utan få fixa själva precis som andra gymnasiestudenter.
    Javisst. De är vuxna och har fått tillfälligt uppehållstillstånd. De är inte nyanlända längre. Det kommer ständigt nya nyanlända som kan behöva nånstans att bo. Om det inte är ont om lägenheter som du påstår så är ju inte detta något problem heller.

    Men nu är det ont om lägenheter. Det har varit en skriande bostadsbrist länge. Långt innan dessa icke-skyddsbehövande afghaner kom hit. Politikerna har också vetat detta länge. De har alltså med berått mod kastat dessa unga män rakt ut i hemlöshet redan när de bestämde sig för att låta dem stanna.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?