Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    solboll skrev 2018-05-22 13:29:18 följande:

    Jag tror ärligt att inte många hade sett mängden som ett problem om det bara var skötsamma människor som kom hit, människor som arbetade hårt, gick i skola osv

    Tidigare med invandring i Sverige så var det ju ingen som hade problem när det var folk som arbetade hårt och som inte ställde till bråk , ja förutom den lilla klick med rasister som hatade oavsett men den stora massan, majoriteten av oss i Sverige hade inte problem med invandring.

    Försämringarna hade kommit iallafall även om vi inte hade haft någon invandring för se bara hur man lägger pengar på Rut och Rotavdrag medans man drar ner på pengar till gamla och sjukvård, det handlar alltså om hur politiker fördelar de pengar som finns, det finns pengar men man prioriterar i mitt tycke fel, de pengar man lägger på byråkrati är ju enorma, eller de miljoner som läggs på att byta namn eller logga osv, det här är ju saker som inte i sig har med invandringen att göra utan bara är felprioriteringar.

    En sak kan vi vara säkra på, det är knappast de svagare grupperna i samhället som får mer om vi stoppar invandringen..


    Ju fler människor som kommer hit med exempelvis ojämställda värderingar desto större är risken att samhället till slut utvecklas i den riktningen. Om inte så många kommer kan majoritetssamhället suga upp dem.
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-05-23 11:00:15 följande:

    "vi i Sverige", "vårt synsätt"??? Vem av dig och mig ska gälla för "Sverige" och "vårt" för mer olika syn kan man knappast ha.

     


    Har du sett kartan över värderingar i olika länder! Sverige ligger i ena hörnet tillsammans med de övriga nordiska länderna. På motsatt sida finns de länder många av migranterna kommer från. Så, ja, man kan tala om svenska värderingar även om inte alla svenskar tycker exakt lika.
  • K Kalle
    hipsterpappan skrev 2018-05-25 19:12:28 följande:

    Nu vill ju KD erbjuda 160000kr till dom som återvänder frivilligt. Dags att ta av silkeshandskarna istället och börja att uppfylla löftena om att den som inte har rätt att stanna ska ut utan pardon.


    De ska väl inte få betalt för att återvända! Om de inte har laglig rätt att stanna ska de inte göra det. Punkt!
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-05-26 11:38:29 följande:

    Glöm inte SDARIA-lagarna SD vill införa också

    Uppför dig 'Svenskt' eller du repatrieras!! 

     


    De som åker tillbaka till hemlandet och gifter bort sina döttrar kan utan tvekan repatrieras.
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-05-27 09:45:27 följande:

    Det är rasism om man lägger otillbörlig skuld på människor pga deras härkomst.

    SD säger väl alla de saker du skriver här. Men SD omfattar också den rasistiska synen på folkgrupper och använder det du skrivit här som ett svepskäl för sin rasism.


    Jag tror de flesta (utom SD) lägger skulden hos inkompetenta politiker.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2018-06-04 23:17:14 följande:

    Kvinnorna som blev kvar ? nu berättar de

    Publicerad 3 jun 2018 kl 07.24


    TEHERAN. På torsdag väntas riksdagen rösta igenom lagförslaget som ger 9 000 ensamkommande afghaner rätt att stanna i Sverige.

    Hälften av dem har levt i Iran, och nästan alla är män. Så var är alla kvinnor?

    Expressen åkte till Iran för att höra deras berättelser ? och för att se vad männen flytt från.
    www.expressen.se/nyheter/val-2018/integration--invandring/kvinnorna-som-blev-kvar-nu-berattar-de/
    Tänk vad de enorma pengar det går åt att bekosta männens skolgång kunde användas till istället. Att hjälpa de afghanska eller iranska kvinnorna exempelvis.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2018-06-13 01:46:39 följande:
    Statsvetare: Historiskt misstag av S

    Regeringens beslut om att ge 9.000 ensamkommande möjligheten att stanna i landet har lett till en dramatisk scenförändring i svensk politik. 


    För S har det varit förödande, men även alliansen har drabbats av beslutet ? samtidigt som SD fått valrörelsen precis dit man vill. 

    www.di.se/nyheter/statsvetare-historiskt-misstag-av-s/


    Ja, det var ett väldigt stort och korkat misstag. Kunde de inte hittat ett bättre köttben att slänga åt MP? Jag tvivlar på att Ingvar Carlsson eller Göran Persson gått med på detta.

    Det är fel på så många sätt. Vi vet alla att S aldrig fattat detta beslut om de suttit vid makten själva. MP är en black om foten för S precis som C är en black om foten för alliansen. Om man ska tala om blockpolitik finns nu mer än bara höger och vänster att hålla reda på, vilket rör till det. MP och C har väldigt mycket mer gemensamt med varandra än de har med andra partier. SD och KD är samma andas barn och resterande får väl ty sig till varandra på något sätt.
  • K Kalle
    Tom Araya skrev 2018-06-13 01:49:50 följande:
    S och M har svängt från en icke anpassad migrationspolitik till en anpassad migrationspolitik, vilket för mig inte är särskilt konsekvent.
    Nej, det är inte konsekvent för fem öre, men jag är övertygad om att de haft denna ståndpunkt om inte SD funnits. SD:s blotta existens har gjort att alla andra partier drabbats av beröringsskräck och därför har man inte kunnat handla förnuftigt.
  • K Kalle
    felix le chat skrev 2018-06-13 09:23:02 följande:

    Stefan Löfven är ju vår första feministiska statsminister.

    Då sitter han där med men påse med 3 miljarder kronor i och har valet:

    A. Ge dom till 9000 afganska unga män utan skyddsbehov och med ytterst oklar

    identitet

    B. Bekosta skolgång för 3 miljoner afganska flickor som är kvar i landet som

    det är alldeles för farligt att återvända till.

    Snacka om att bränna pengar på fel saker.


    Precis!
  • K Kalle
    AnneSophia skrev 2018-06-13 23:21:34 följande:

    Här är en läsvärd text om afghanerna och kulturen de för med sig hit.

    "För att förstå hur diametralt olika den afghanska och den svenska kulturen är, är det en god hjälp att studera Wezel-Ingelharts kulturkarta från World Value Survey. I det övre, högra hörnet återfinns Sverige som det mest sekulära och individualistiska exemplet. Afghanistan återfinns inte i diagrammet, men om landet hade nämnts, hade det placerats i det nedre, vänstra fältet bland de kulturer (exempelvis Irak, Bangladesh, Pakistan och Marocko) som utmärks av tradition och överlevnad. Nyckelordet i Afghanistans fall är just ?tradition?. Idealet är att behålla allt som det alltid har varit och förändringsbenägenhet betraktas generellt som ett tecken på svaghet. I det svenska hörnet är det tvärt om. Att visa uppfinningsrikedom och anpassning betraktas som idealet. Blind lydnad inför traditioner är något vi inte kan förstå.

    Vi kan, kort och gott, knappast finna två kulturer som är så olika varandra som den svenska och den afghanska. Nu ska vi samexistera. Unga män som växt upp i en kultur som brukar betecknas som den mest patriarkala och kvinnofientliga på jorden möter unga kvinnor från världens mest jämställda, feministiska kultur. Att inte erkänna att problem kommer att uppstå, förutsätter att man lever i aktiv förnekels".

    helenaedlund.se/om-detta-ma-vi-beratta/


    Sant!

    Lika sant är det att det är konstigt att ta sig ända hit till detta land som är helt tvärtom. Danmark har tagit emot en bråkdel av det Sverige har tagit emot och de är en aning närmare. Många passerar Danmark på vägen hit.

    Jag tror inte att det är en slump att just Sverige och Tyskland tagit emot flest. Tyskland har fortfarande dåligt samvete efter andra världskriget och vi i Sverige har dels lite dåligt samvete för att vi inte blev anfallna av tyskarna plus att vi levt så länge i fred att vi inte vet hur det är att behöva försvara sin kultur och sin särart. Danmark och Norge blev ockuperade under andra världskriget. De vill inte att deras länder/kulturer ska ändras på grund av stort inflöde av migranter. Ett sådant påverkar både ekonomin och den egna kulturen negativt nämligen.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?