Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    Padirac skrev 2018-05-19 14:41:15 följande:

    Det var väl Christian den Gode, eller Tyrann som röjde runt. Historiens vinnare sätter namnen, ett namn i Danmark, ett namn i Sverige på samma man 


    Du har inte mycket koll märker jag. Christian Tyrann, eller Christian den Gode som han kallades i Skåne och övriga Danmark, dog 1559. Skåne blev svenskt 1658. Försvenskningsprocessen startade efter det. Christian var mao inte inblandad i den (och varför skulle han avrätta skåningar som pratade danska?).
  • K Kalle
    nihka skrev 2018-05-19 22:49:15 följande:

    Oavsett vad du tror om Borås finns klara kopplingar mellan Skåne och SD - vilket du först påstod inte fanns.


    ...och på dig lät det som att det bara var skåningar som startade partiet och att de flesta skåningar är Sverigedemokrater. Bah!
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-05-19 15:49:06 följande:

    Nä, jag var lite svepande om den mängd krig som Danmark och Sverige hade med varandra.

    Poängen var att Dansken Kristian Tyrann härjade runt och förutom blodbadet i Stockholm kunde han nog ha avrättat präster i skåne som talade Svenska som du skrev - jag har inte hört om ngn annan Dansk kung som roade sig med liknande saker.

    Men jag tackar för förtydligandet om när Skåne blev svenskt.


    Att han lät avrätta fiender i fiendelandet Sverige säger inget om hur han behandlade bönderna men även om han säkert inte var ett helgon där (fast varför skulle en dansk präst predika på svenska i Danmark på 1500-talet?) men jag kan lova dig att det inte var i närheten av vad de skånska bönderna råkade ut för under försvenskningsprocessen c.a 100 år senare!
  • K Kalle
    vänsterpartisten skrev 2018-05-20 22:31:38 följande:

    De som gillar SD vill ha mindre invandring. Anti-SD'are vill till varje pris ha mer invandring. Den stora massan mittemellan håller hemligt att de tycker det är bra att SD finns.


    Jag vill ha mindre invandring men är emot SD. Jag är inte ensam. Till och med flera som röstar SD ogillar dem men röstar på dem i desperation.
  • K Kalle
    AnneSophia skrev 2018-05-21 23:48:42 följande:

    Assimilering är väl positivt? Du får det att låta som något dåligt. Däremot tror jag de flesta inom SD inte ens vill att invandrare ska assimileras eller integreras utan de vill att de flesta ska återvandra.


    Assimilering är långt bättre än parallellsamhällen i alla fall!
  • K Kalle
    AnneSophia skrev 2018-05-22 00:43:16 följande:

    Nej som sagt är det mer positivt att de återvänder hem till sin kultur och bakgrund där. Tömma landet på invandrare går inte men däremot tömma landet på illegala, kriminella, bedragare, tiggare, terrorister med flera.


    ...och inte ta emot fler förrän vi är i balans. Vi har redan tagit emot vår andel för ett bra tag framöver. Nu är det dags för exempelvis Finland och Danmark att ta sin del.
  • K Kalle

    [


    solboll skrev 2018-05-22 11:41:09 följande:

    Jag tycker man ska skicka hem dessa 9000 ensamkommande pojkar/män

    MEN

    jag tycker att man ska ta hit 9000 ensamkommande flickor/kvinnor istället som med tanke på kvinnosynen där faktiskt behöver hjälp

    (sen har tyvärr inte alla svenska killar/män en bra kvinnosyn heller, det ser man ju tyvärr om inte annat på onlineforum..)

    Så ja skicka hem dessa men ta hit lika många kvinnor och tjejer istället, blir nästan förbannad att det ska daltas med dessa män/pojkar som kommer hit, dom som verkligen behöver hjälp kan inte ta sig hit.

    När ska politikerna börja bry sig om alla tjejer som behöver hjälp och som blir utsatta för förtryck


    Ja, de afghanska kvinnorna lär vara i större behov av hjälp, men annars vill jag inte ha in fler alls

    Noll alltså. Vi har tagit vårt ansvar för år framöver. Det är bekymmersamt med så många människor med helt andra värderingar (kvinnorna har samma värderingar i mångt och mycket) och chansen att 9000 ensamkommande afghanska kvinnor nånsin kommer ut på arbetsmarknaden är ännu lägre. Många av dem är på gränsen till eller faktiska analfabeter och har ett litet ordförråd.
  • K Kalle
    solboll skrev 2018-05-22 12:16:53 följande:

    Det var inte lätt innan heller och man kan inte annat än undra var alla de män fanns då som nu ropar högt mot övergrepp och våldtäkter

    Och tar man sig en titt på onlineforum idag ser det oftast ut så här här när en kvinna blivit utsatt för sexuella övergrepp:

    Är det en utländsk förövare så fyyy för hans kvinnosyn men kvinnan får skylla sig själv för hon har säkert röstat på fel parti..

    Är det en svensk förövare så ljuger kvinnan

    Blir en svensk kille dömd så är han oskyldig för kvinnan ljuger

    Finns det bildbevis på övergrepp från svens kille då är mannen psykisk sjuk eller har en diagnos..

    Så brukar det alltså låta från dessa män som alltså delar samma kvinnosyn med dem de säger sig hata och vill få bort från Sverige.

    Med andra ord många av dem som ylar högt nu skiter totalt i kvinnors trygghet eller rättigheter utan vill bara få ut invandrare.


    Precis! Och jag har aldrig hört dessa ylande män försvara homosexuella. Dessa drabbas också av migranternas syn på homosexualitet. Många av dem anser att homosexuella ska dödas och homosexuella har utsatts på asylboenden.
  • K Kalle
    solboll skrev 2018-05-22 12:46:36 följande:

    majoriteten som kommit till Sverige är pojkar/män kanske politikerna skulle vända på den trenden, man påstår sig vara så jämlika så kanske dom ska leva upp till det också - och jag vågar påstå att vi hade fått mindre brottslighet om vi istället nu började ge asyl bara till tjejer/kvinnor

    så problemet är inte hur många som vi tar in utan vilka vi tar in,

    och börjar folk gnälla om att det inte är rättvist kan man ju bara hänvisa till hur det har sett ut historiskt

    många kvinnor/tjejer har ju problem nu i förorterna där en del män ska styra över vad dom får göra eller inte, där har svenska politiker svikit totalt, och det är invandrarkvinnorna själva som kämpar för jämlikhet och rättigheter


    Mängden ÄR ett problem! Inte bara könsbalansen.
  • K Kalle
    Nillepille30000 skrev 2018-05-22 13:18:30 följande:

    Dessa män kostar miljoner och de kommer få gå i skola med barn, alltså 20-30 åringar med tonåringar..

    Louise Rehn Winsborg påpekar också detsamma som Anders Ebbeson: Summan 105 000 kronor per asylsökande och läsår är sannolikt för låg och frågan är hur långt statens 11 miljoner räcker.

    www.sydsvenskan.se/2018-05-21/asylsokande-ska-fa-kunna-ga-pa-gymnasiet


    Ja, vad får vi igen av den satsningen? Om v satsat på att utbilda några personer och dessa sedan fått jobb i ett bristyrke och börjat betala skatt hade det haft chans att gå ihop, men satsa dessa pengar på personer som ändå ska lämna landet... Var är logiken?
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?