• Åsa

    Utländsk surrogatmamma ska föda i Sverige

    Lovsan skrev 2018-07-25 11:55:07 följande:

    Jag är inte helt säker men relativt säker på att ni då kommer få stå för hela notan för vården en förlossning kostar. Det spelar ingen roll om barnet som föds är ditt genetiska, det är kvinnans vård som kostar pengar. En bekant till mig fick betala en halv miljon när hans sydamerikanska fru (ej svensk medborgare) födde barn i Sverige under deras semestervistelse här. Inte så smart av dem..


    Det stämmer att någon som bor i Ryssland måste betala själv, och det var ju TS också införstådd med. En halv miljon låter dock väldigt mycket. Allvarliga komplikationer? En normal förlossning helt utan komplikationer kan komma neråt 20 000. Med kejsarsnitt etc blir det förstås mer men knappast över 100 000.
  • Åsa
    Lovsan skrev 2018-07-25 11:55:07 följande:

    En bekant till mig fick betala en halv miljon när hans sydamerikanska fru (ej svensk medborgare) födde barn i Sverige under deras semestervistelse här.


    Det är för övrigt var man är folkbokförd som styr och inte var man är medborgare. Prinsessan Madeleine skulle betala sin planerade förlossning i Sverige själv enligt tidningarna t ex.

Svar på tråden Utländsk surrogatmamma ska föda i Sverige