• Aliona

    Räknas detta som våldtäkt?

    Ja det är våldtäkt.

    Sexualbrottslagen kommer att ändras från 1 juli i år. Hade det här skett efter det så skulle det räknas som våldtäkt från att du sade nej och han ändå fortsatte.

    Nu gäller fortfarande gamla lagstiftningen, så det krävs våld, hot eller tvång, eller särskillt utsatt läge, för att vara våldtäkt. Om han höll fast dig och du försökte ta dig loss utan att lyckas så är det våldtäkt från den stunden. Han ska också ha förstått att du inte ville.

  • Aliona
    Anonym (Bakfoten) skrev 2018-06-22 16:07:49 följande:

    Nu har di fptt det lite om bakfoten, det är våldtäkt från nej nu också. Den med den nya lagen krävs inte ett nej.


    Så här står det i brottsbalken:

    1 § Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.

    Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling som enligt första stycket är jämförlig med samlag genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, allvarlig rädsla, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i en särskilt utsatt situation.

    Det är jättebra om det är som du säger, men vad grundar du det på?
Svar på tråden Räknas detta som våldtäkt?