Inlägg från: Anonym (mor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mor)

    Kan ni sluta använda hen!?!?

    Vi har ju hela HBTQ-skalan att förhålla oss till och jag är storsint.....även om jag är lite tveksam till det där nya med att man liksom inte är "ngt kön alls". Känns märkligt. Att blanda in oskyldiga barn i HBTQ-frågor känns ÄNNU märkligare. Självklart så får varje förälder i hemmet uppfostra sitt barn fritt MEN diskussion kring sexuella avvikelser ska inte in i förskolan. (gud som man gruvar sig att få barnbarn)

  • Anonym (mor)
    Anonym (Anne) skrev 2018-09-08 01:25:45 följande:

    Fast man kan ju lika gärna skriva ?den personen? ist för ?hen?. Jag tycker också att det låter helt skevt och skulle aldrig få för mig att använda det ordet i varken tal eller skrift.

    Många använder det ordet om tjejer med kort hår, rakad på sidorna och en lång lugg som slänger hit och dit. Många gånger har man hört ?men kolla vilken hen? och då är det alltid en tjej med det utseendet. Undrar varför det blev så..? Det kan ju inte bara vara jag som har hört det? Eller?


    Det är väl HBTQ-människor som etablerat begreppet "hen" på bred front? OM den där "flickan" med rakat hår och lugg kallar sig själv "hen" så är det ju fantastiskt om några faktiskt uppfattar att det är vad "hon" är? För henne alltså? Majoriteten av alla människor kommer ju INTE att fatta det!
  • Anonym (mor)
    Anonym (Neutrum) skrev 2018-09-08 08:46:11 följande:
    Jag förstår vad du menar, men borde inte ett könsneutralt uttryck i så fall vara "vår nya eller nye medarbetare" (om det inte föutsätts att tjänsten ska tillsättas av en kvinna)?

    Själv anser jag att hen är ett utmärkt ord för att ersätta "han eller hon", "honom eller henne" och så vidare. I övrigt tycker jag att det förenklar det texter och lättar upp mer än att använda "denne/denna" och liknande. 
    Eller hur! Det är ju där "hen" ska användas och har gjort i decennier. Nu har ordet kidnappats.
  • Anonym (mor)
    Anonym (Anne) skrev 2018-09-08 10:39:41 följande:
    Jaa, det där nya att man inte har nåt kön alls? Fattar inte. Klart att man har ett kön. Man är antingen en hon eller en han.
    Ja det blir nästan en filosofisk fråga!?
  • Anonym (mor)

    Det där med "könsförvirring" (som verkat öka DRAMATISKT) är riktigt illa. Unga människor är per automatik förvirrade. Liksom det hör mer eller mindre till. Vem är jag? Var finns min plats? Man har 110% fokus på sig själv 24/7 och mår man dåligt, känner sig osedd or whatever så kommer detta med att man kan bli en "hen" som ett välkommet brev på posten. Man blir speciell, synlig och sticker ut för att man blir ifrågasatt. Full pott...... Riktigt sorgligt.

  • Anonym (mor)
    Anonym (ÄlskaHen) skrev 2018-09-08 12:30:21 följande:
    Fel. Var god och utbilda dig. Det handlar om hormoner i kroppen. Könet sitter inte i könsorganet. Newsflash!

    Men låt oss säga att det är som du tror att det endast sitter i huvudet. Vad gör det dig! Om människor mår bättre av att benämna sig som hen oavsett anledning, hur påverkas andra människor av det?? Varför kan inte människor få välja det själv? Och varför kan det inte få finnas ett tredje kön? Vad för ont kan komma ur det?
    Ursäkta att jag lägger mig i men om vi ska ha ett "tredje kön" så kommer de kosta väldigt mkt för samhället och bli krångligt. VAR ska en "hen" föda barn? Var hamnar prostataproblemen? Hur gör man med offentliga toaletter (som knappt det finns så det räcker för oss MED kön)
  • Anonym (mor)
    Anonym (Fånigt) skrev 2018-09-08 13:06:26 följande:
    Precis och könskorrigeringar är inte gratis för staten
    Hemska tanke att man börjar "könskorrigera" förvirrade ungdomar. Det är nästan "modernt" nu att vara lite......queer eller vad det kan heta. Iom sociala medier och pressen att vara speciell och sticka ut och KANSKE lyckas blir en "youtuber" så finns inte längre några gränser? Idag kan man bli en kändis på nätet om man är superfet, äter och svullar inför "fansen". Man fattar att det är laglöst land.
  • Anonym (mor)
    Anonym (ÄlskaHen) skrev 2018-09-08 13:13:07 följande:
    Och du vet att det är så för att.........?? Snacka om förutfattade meningar. Människor är inte mer förvirrade nu än förr. Det handlar dessutom inte om förvirring öht. Transpersoner vet oftast precis hur de definierar sig. Det är mer accepterat att vara sig själv idag och därför är det fler som vågar vara sig själv idag än tidigare. Sociala medier gör att du får reda på det i större utsträckning än förr och därför upplever du att det är fler.
    Så idag så vet unga människor vilka de är? De kan vara "sig själva" och kämpa för att få "vara sig själva"! I rest my case. Jag är 60+ och jag skulle INTE kunna säga vad "jag själv" är. Något jag däremot är TVÄRSÄKER på (utom allt rimligt tvivel) är att jag är en kvinna. Jag har kvinnliga organ och har fött två barn.
  • Anonym (mor)

    Det föds en försvinnande andel hermafroditer varje år i Sverige och för dem har jag ALL respekt och hoppas vid Gud att de hamnar rätt. Deras könsorgan ser annorlunda ut och barnmorskan kan inte ropa "det blev en flicka" utan hon drar sig tillbaka och kallar på en läkare. Det är en känslig historia och jag vet inte hur man går tillväga för det är så ovanligt. När en tonårsflicka som sitter på flickrummet och deppar och plötsligt kommer ut och säger att hon är en "hen" så ska mamma och pappa stötta förstås och ge kärlek....och snart blir hon kär och det går över.

  • Anonym (mor)
    Anonym (ÄlskaHen) skrev 2018-09-08 13:27:26 följande:
    Och det finns de som föds i fel kropp och som är säkra på att det. Du har inte tolkningsföreträde i frågan. Dessutom kan man ju rent vetenskapligt och biologiskt veta kön på människor utan att titta på könsorganet. Könsorganet definierar inte kön. Du får hänga med i utvecklingen även om du är 60+
    Ja men då så. Då kan man ju hjälpa hermafroditer idag!? Förr så hände det att man godtyckligt bestämde könet och det blev riktigt fel ibland. Självklart finns det vuxna människor som känner sig födda i fel kropp men jag fick intrycket att TS menade barn och unga. På bilden ser man två barn. En vuxen man T EX som känner sig som kvinna i själ och hjärta får ju idag "byta kön" och ta bort sin penis och man bygger upp en vagina......MEN han får ju aldrig äggstockar och kvinnliga fortplantningsorgan. Han kan få nytt personnummer och kalla sig Siv.......men är han KVINNA?
Svar på tråden Kan ni sluta använda hen!?!?