• Äldre 27 Sep 13:11
    225409 visningar
    3525 svar
    3525
    225409

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hej på er! Jag är egentligen skit rädd att ens skriva i en sån här tråd. Känns overkligt och som att jag ska få missfall bara för att jag skriver här. Dumt. Men känner ändå att jag vill skriva lite med andra som är i samma sits! Känns inte rätt å skriva om grav symptom osv i den andra gruppen där de fortfarande kämpar på!

    Känner iaf igen de flesta av er :) plussade ju i förrigår. Är i vecka 5 och ska på första ul den 15e oktober.. såå långt kvar. Hopps det e ok att jag hoppar in här :)

  • Äldre 27 Sep 13:58
    Mjbo skrev 2018-09-27 13:46:18 följande:

    Åh va roligt!! Stort grattis! Ja dig känner man igen sen dom tidigare trådarna.. 

    Visst är steget larvigt läskigt in i denna grupp.. Har smått börja vant mig dock, men känns ändå läskigt emellanåt att man trycker på "gravid" i forumet där.... 

    Hur känns det? är du lycklig och kan ta in denna eller är du fortfarande i stadiet att du inte tror på att du är gravid? Stort grattis iallafall, hoppas vi kommer följas åt i 9 månader till <3

    Jag är i vecka 6, går in i vecka 7 på söndag.. ul 8/10, kommer då vara i 7+1, alltså precis gått in i vecka 8 då.. Så jag hoppas att man kommer kunna se nått :) 


    Tack :) och grattis till dig! :)

    Jag är ju lycklig innerst inne men känber mig rätt tom just nu. Tror jag skyddar mig själv.. blev gravid i våras å trodde allt var bra men så fanns det inget foster vid ul :( blev så knäckt så är väl lite försiktig efter det.

    Däremot känns det lite annorlunda den här graviditeten. Lite mer symptom så hoppas det ska gå vägen!

    Ja det hoppas jag innerligt att vi får prata om våra magar å känna fosterrörelser osv! Tänk vad fantastiskt!! :)

    Hoppas ditt ul går bra!! :) hur mår du?
  • Äldre 27 Sep 14:02
    Inalina skrev 2018-09-27 13:49:51 följande:

    hej o välkommen hit jag vet - man tror att man ska jinxa allt genom att bara tänka tanken att man är gravid - ännu värre att skriva om det då hehe men i den här tråden är vi alla gravida tills motsatsen bevisats som någon klok person skrev!

    har du några gravsympton ännu? i 'början' (haha för typ 1,5 vecka sen!)  kände jag mest molvärk i magen o ryggen - nu har jag lite ömma bröst och mår lite illa till och från - får se hur det utvecklar sig...


    Tackar tackar :D ja men precis man tror ju det! Man e ju lite knäpp men vem skulle inte va det efter allt man får gå igenom :p

    Jag har haft molvärk på kvällarna, men det har avtagit. Däremot är jag ständigt hungrig. Å på mat! Inge sötsaker som jag i vanliga fall älskar utan bara mat! Minns att jag hade så när jag va gravid vid 18 års ålder (upptäcktes i vecka 12) var så ung så gjorde abort :/

    Annars ömma bröst å svullen mage..

    Härligt med illamående ;) när skulle du göra ditt ul? :)

    tar ni fortfarande lutinus?
  • Äldre 27 Sep 14:16
    Inalina skrev 2018-09-27 14:11:24 följande:

    Ja vi IVFare är kanske inte jättekända för att vara helt avslappnade under tidig graviditet - man vet ju liksom vilket otroligt under det ändå är att det äntligen fastnat en räka där inne!

    jag har tidigt vul på måndag morgon.. vet inte hur jag ska stå ut tills dess riktigt.. men helgerna brukar ju gå fort japp tar fortfarande progesteron och ska göra det fram till v 12 vad jag vet. själv då?


    Nä precis. Ständig oro men hoppas det kan släppa sen. Om det nånsin gör det? :p

    Åh va spännande! Hoppas det går bra :) ja helgen brukar flyga förbi men alltid när man väntar på nåt å längtar så går tiden så otroligt långsamt..

    Dom sa att jag skulle sluta på min testdag vilket var igår.. men jag har inte riktigt vågat än. Tror jag trappar ner lagom till mitt ul. Har lutinus så det räcker några veckor till :P undra varför det är så olika på klinikerna?
  • Äldre 27 Sep 16:06
    Mjbo skrev 2018-09-27 14:30:25 följande:

    Jag är försiktigt glad jag med. Har inte vågat mig på att va glad på riktigt än, och lever fortfarande i "OM" när man pratar med mannen om de.. Men innerst inne såklart så är man glad, men precis som du säger så skyddar man nog sig själv.

    Jag fick ju ma i v 9 sist, så har precis som du dåliga erfarenheter vid tidiga ul:et.. så man längtar så himla mycket dit, men ändå känns de läskigt. Min puls kommer va i 200 när man ligger där och dom ska börja undersöka:p

    Vilken vecka va du i mer exakt sa du? :)


    Ja precis, det är verkligen inte lätt :( man vill bara att tiden ska gå snabbt så man kan slappna av.

    Åh beklagar :( det är så hemskt när man får det.. när man tror att man e gravid å har symptom å så ba nä.. tyvärr det är inget där.. usch :(

    samma här kommer va livrädd haha kommer nog inte ens våga titta på skärmen. :P

    Jag är 4+3. Låter så fjuttigt nu får tiden gå snabbt! :)
  • Äldre 27 Sep 19:21
    Mjbo skrev 2018-09-27 19:03:49 följande:

    Verkligen hemskt. Va nere i botten förra veckan och va säker på ett må även denna gång, men ja kom ur svackan i helgen här som va, så de känns lite bättre denna vecka. hoppas du oxå känner att du kan tillåta dig vara gravid ett tag, tills motsatsen är bevisad ;)

    Jag är i 5+4 Idag.. låter lika fjuttigt det tycker ja, haha. Tänk när man är på tvåsiffrigt;)

    Hur många år har ni försökt?


    Vad skönt att du tog dig ur svackan. Vi kan ju egentligen inte påverka nånting ändå <3 ja jag tar en dag i taget. Man får hänga med i humörsvängningarna :P

    Haha jag förstår! Ja tänk.. hoppas att man får uppleva det :) det är så många grejer man fantiserar om.. första sparken i magen, RUL, köpa barnvagn.. få sin bebis är såklart det bästa men så många steg å uppleva innan dess också :)

    Över 4 år nu.. fattar inte hur man har orkat. Men det är ju värt det i slutändan hoppas jag :) hur länge har ni försökt?
  • Äldre 28 Sep 05:16
    jaktenpaflow skrev 2018-09-27 21:42:54 följande:

    Hej och välkommen!! Kul att det droppar in en efter en från IVF grupperna! Stort grattis till ditt plus! Är det första plusset? Förstår att det känns helt overkligt! Känner själv samma sak, som att någon ska säga ?Nej jag ser inga spår av en graviditet, vem har antytt det?? Men nu är det våran tur att få små bebisar! Vara känslan att få de ett positivt gravtest är ju underbart!


    Hej och tack så mycket :) ja det e verkligen roligt å hoppas det kommer fler å fler! :)

    Nä jag fick plus i våras men blev MA tyvärr :( jätte tungt så nu känns det lite extra jobbigt för man e rädd att det ska ske igen. Men hoppas att allt ska gå vägen denna gång! :)

    Grattis till dig :) du fick en överstimulering va? :o är det bättre med dig? Ja nu är det verkligen vår tur! :) vår å sommar bebisar :)
  • Äldre 29 Sep 09:40

    Blir så nojig när jag inte känner nåt speciellt.. har ju haft mer symptom denna gång än den förra då jag fick MA.. igår började morgonillamåendet men idag känns brösten knappt ömma alls eller nånting.. kan ju inte påverka nåt men att behöva gå å oroa sig till den 15e oktober :( så lång tid.. vet ni hur vanligt det är att drabbas av två ofostriga graviditeter på raken? Usch vill inte va med om det igen :(

  • Äldre 1 Oct 07:58
    Mjbo skrev 2018-09-30 21:36:46 följande:

    Förstår din oro. Känner likadant i omgångar. Men försök tänka positivt. Du kan inte påverka det ändå. Du är gravid tills motsatsen är bevisad <3 Kämpa på!


    Tack :) ja man blir ju lite knäpp när man ska analysera allting. Tiden går sjukt långsamt. Men idag gick jag in i vecka 6 iallafall. :)

    Tack detsamma!
  • Äldre 1 Oct 09:35
    Mjbo skrev 2018-10-01 08:57:47 följande:

    Spännande.. Jag gick in i vecka 7 igår.. så 6+1 idag. Tycker tiden går sååååå sakta :P Känner du lika?

    Har inga symptom alls förutom mina bröst. dom är stenhårda och gör sååå ont. och har blivit minst en storlek större.. small till under helgen tror ja, har haft lite små ont till och från fram till i slutet på förra vecka, då gjorde det jätte ont och har gjort de sen dess, och nu är dom stora och stenhårda :P Har annars väldigt små bröst, så det känns konstigt haha..

    Min mage dock känner ja fortfarande ingenting i.. Ingen molvärk eller nånting.. De har försvunnit helt och hållet sen säkert en och en halv vecka tillbaka.. 

    Har du några symptom som tillkommit eller avtagit? :)


    Härligt :) ja tiden sniglar sig fram!! Det har varit så mycket väntan hela tiden. Vänta på å göra ivf, ruva, å sen vänta på å se om det ska gå vägen.

    Aj aj! Jobbigt å ha så ont i brösten! Haha förstår att det känns annorlunda när man annars har lite mindre. Kanske får köpa lite större bh-ar snart då ;) jag har rätt stora sen innan så hoppas dom inte blir större xD

    Dom ömma brösten kom tillbaka samma kväll å ha hållit i sig. Får illamående attacker varje morgon men det håller bara i sig 5 min typ sen går det över :/ knäppt. Å molvärk i ljumskar som strålar ner lite mot benet.

    Då har du inte långt kvar till ul! Jag har ju fått tid sent på eftermiddagen den 15e.. hade egentligen varit skönt å få på morgonen så man slipper gå runt hela Dan å oroa sig :P
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF