Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    anina skrev 2018-10-25 17:06:43 följande:

    Ja hon sa att det är jättedyrt så de satte en bestämd gräns. Man kan ju se kön där med men vissa gör tydligen nipt bara för att kolla kön så nu var det diskussioner om att man inte får veta kön på provet.

    Jag är i vecka 12. Går in i vecka 13 på lördag. :) haha japp den här oron är för alltid nu. Börjar förstå föräldrarna som fortfarande oroar sig över en. :)

    Superskumt. Har haft på pappret två olika dagar och idag även i trosorna. Jag har inte haft sex på länge nu, och jag har i stort sett bara legat i sängen.

    Kanske är tappen ja. Eller slemhinnorna? Jag blöder lite i näsan med. Och i början blödde jag i rumpan. Då var det färskt blod däremot. Nu är det bara brunt. Kan man inte köpa hem en ul-maskin? :)


    Ja Man förstår ju det men ändå. En månad hit å dit! Tänker ni betala annars?

    Åh wow! Skönt å ha kommit över 12 veckors strecket:)

    Ja det kanske är nåt sånt. Det är ju mycket som växer och töjer så blir nog lätt lite sår eller aa känsligt där nere. Å om du blöder i näsan också så har du nog väldigt känsliga slemhinnor :)

    Men tänk att man ska va så snabb med å tänka: jaha nu är det kört. Direkt när det kom brunt så bara direkt: det var det försöket då. Så ledsamt att man ska vara så negativ.. men det är ju förståeligt också.

    Nu försöker jag tänka positivt. Har ju sett hjärtat slå igår, det kommer inte mycket bara en liten fläck å när jag kissar. Å det är gammalt blod. Positiva tankar.. :p

    Jaaa snälla kan man inte få en egen ul maskin! Haha hade varit guld ju! XD eller kanske en sån där man kan lyssna på hjärtat :p men det är väl för tidigt än för å kunna göra..
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-10-25 17:14:36 följande:

    Tack för dina fina ord. Jag hoppas verkligen oxå att det är i dom så kallade spökveckorna jag hamnat. Men det är så himla jobbigt att inte veta. Hade man vetat att allt va bra med den lilla och man mår toppen, då hade man ju tackat och tagit emot för att man får må så bra. Men istället börjar man oroa sig som tusan.. Jag blir tokig :/ får se om man står ut eller om jag åker in nått.

    Kan inte sluta tänka heller på mina hemska smärtor i magen jag hade i helgen. Det är efter det som symptomen avtagit.. det gör det hela ännu läskigare..

    Jag ska verkligen försöka va positiv! Tack för dina stöttande ord iallafall <3


    Ja man vill gärna veta :/ hade varit så skönt om man fick göra ul varannan dag haha. Nä men denna oro är inte å leka med. Nä det är inge kul å gå länge å oroa sig då är det lika bra å åka in så man får svar. Men ändå så konstigt. jag var ju inne igår och fick se den lilla som har vuxit å allt, ändå är jag fortfarande nojig. Jag blir lugn några timmar efter å sen är oron tillbaka.

    Just det, du hade väldigt ont ja :/ men det finns många rimliga anledningar till att det blev så. Utan att det är ett missfall. Å dina symptom valde dumt nog då å försvinna! För å jävlas lite säkert. Vi som genomgår ivf ska ha det riktigt tufft tydligen.. men tänk NÄR vi har våra små i vår/sommar i våra famnar. Allt kommer va värt det. Å det ska gå bra för oss. Har jag bestämt :)
  • Ellencassandra
    anina skrev 2018-10-25 17:40:30 följande:

    Jag vet inte. Tror inte det finns nåt privat i närheten, men man kanske kan betala till landstinget? Har ni kub inbokat?

    Ja det är skönt. Fast samtidigt så har jag ju inte sett bebisen i vecka 12 så jag vet ju inte att allt är bra. Förstår du hur jag menar? :) jag försöker också vara positiv nu. Har ul nästa fre och ska verkligen försöka hålla mig till dess. Frågade jag när du hade nästa? Minnet är på topp. :)

    Jag frågade barnmorskan om en sån där apparat som man lyssnar på hjärtat med. Hon sa att de avger lite strålning så hon tyckte inte man skulle köpa dem. De lyssnad på hjärtat 1 gång på min mvc.


    Det kan man säkert! :) nä vi har inte ens varit på första inskrivning än. Ska dit på onsdag. Antar att vi då får boka in KUB och så :)

    Ja det förstår jag ju såklart! Hoppas allt ser bra ut <3 det gör det säkert. :)

    Jag har inger mer ul inbokat. Kan ju hoppas att man skulle få kolla på onsdag när jag ska dit pga bruna flytningarna men får se! Annars är nästa när KUB sker. Å det är inte förrän typ 19-20 november :/ känns som en evighet dit. Går in i vecka 10 på måndag!

    Aa har också hört om att de inte ska vara så bra.. å när man väl köpt en så sitter man säkert med den varje dag :p kanske inte så bra.
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-10-26 09:32:16 följande:

    Hej allihopa!

    Ville bara önska er alla en riktigt trevlig fredag och helg. 

    Vad ska ni göra i helgen?

    Själv ska jag på 30 års fest och 11 års kalas, så helgen är fullspäckad. Har fått tid för ul på måndag kl 13.30.. Min oro vill inte ge sig alls.. Känner mig otroligt nedstämd igen och det är det enda jag tänker på att den inte lever längre..... Är glad att vi har massor att göra i helgen så får vi hoppas allt är som det ska på måndag trotts att symtomen är nere på noll.... :(

    TREVLIG HELG FINA NI, tack för att ni finns <3 kram!


    Tack detsamma! <3 skönt att du har fullt upp så du kanske kan få tankarna på annat. Bra att du fått tid så du kan lugna din oro.

    Jag ska bara vara hemma. Har sjukskrivit mig både igår och idag. Känner bara att jag inte orkar. Har hamnat i nån djup svacka. Vill bara ligga i sängen å har ingen matlust alls så har gått ner en del i vikt :/ hjälper inte att min kille är bortrest till på måndag. Hoppas jag ska må bättre snart.

    Ha en trevlig helg nu! Kram på er alla
  • Ellencassandra

    Jag har vilat nu två dagar å då har det knappt kommit nå brunt men idag var jag tvungen å hämta paket å handla hem mat så bar tungt å gick upp för några backar så var helt slut när jag kom hem å då hade det kommit ganska mycket brunt i trosan med typ smala bruna trådar (ursäkta info) men känns som att så fort jag anstränger mig så kommer det mer. Och jag är så orolig över å börja jobba på måndag igen för har ju ett väldigt tungt jobb :/

    Vet inte riktigt vad jag ska göra. Känner mig väldigt skör just nu. Vet inte vart jag ska vända mig. Försökte ringa bm men det var många som ringde så försök senare igen fick jag höra.. :/ har ni fått nåt direkt nr till er barnmorska eller ringer ni direkt till kliniken? Har bara nr till själva receptionen..

  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-10-26 12:33:59 följande:

    Hoppas att ditt mående blir bättre. det är inte kul att må så dåligt :/ 

    Se till att ha en riktigt bra serie att plöja igenom så är helgen räddad om du är ensam och i liggläge. Köp hem det du älskar att äta, och ät det med gott samvete heeela helgen, det är du värd! :) Stor kram till dig!


    Tack <3 Netflix har precis släppt 10 avsnitt av nya Sabrina så är redan nedbäddad å redo för Netflix and chill ;) tack för fina ord <3 detsamma till dig!! Kram!
  • Ellencassandra
    Seb81 skrev 2018-10-26 13:25:43 följande:

    Vad sa läkaren till dig? Till mig sa de nu att jag ska ligga typ platt och inte lyfta ett dugg. I går grejade jag hemma, plockade lite och så... på em/kvällen var livmodern som em hård sten... sammandragningar kändes det som. Inte alls bra, blev rädd för blödningar igen.... så jag tycker du ska vila vila vila så mycket du kan. Du har säkert sköra slemhinnor. Och brunt betyder gammalt blod så det ligger nog bara kvar lite som kroppen vill ha ut!


    Sa inte så mycket faktiskt :/ hade väl egentligen velat att hon skulle göra en vaginal undersökning men det var bara ultraljud ovanpå magen för å se att fostret levde.

    Det låter som goda råd. Är du sjukskriven eller du kanske har ett jobb där det inte är så tungt?

    Förstår det! Man ska lyssna på kroppen. Hoppas ditt också lugnar ner sig <3
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2018-10-26 13:43:36 följande:

    Ja det känns lite som att kroppen straffar en när man inte tar det tillräckligt lugnt - antingen med bruna flytningar eller hemskt illamående och trötthet. du har ju säkert någon gammal blödning som håller på att ta slut (då det är brunt) - men när man rör på sig så kommer det ut mer åt gången. men visst hade du sett lilla mini nyligen på ultraljud? 

    förstår precis vad du menar att känna sig skör - men det jag kan rekommendera är ta det lugnt - ska du bära så bär i en ryggsäck, inga tunga lyft, och försök vara snäll mot dig själv och din kropp. stor kram och hoppas det känns bättre snart


    Precis så. Jag vill ju kunna leva som vanligt men det går ju inte när det ska hålla på såhär :/ ja jag såg lillen i förrigår å då hade den växt å hjärtat slog normalt.. tänk att man ändå ska oroa sig..

    Tack! Ska vila nu hela helgen å inte åka nånstans. Bara slappa å hoppas att det känns bättre. Har skrivit ett meddelande till min bm iaf på mina vårdkontakter. Om läget så får man hoppas på att de hör av sig efter helgen å kanske kan lugna.

    Hoppas du får en fin helg å lugn å ro! Kram :)
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-10-28 09:50:45 följande:

    Låter som en skön helg. Vila är bra.

    Själv är oron ännu högre. Va upp och kissa inatt och för första gången fick även jag som så många av er bruna flytningar på pappret... fortsätter idag med. Hade inte oroat mig så mycket om det bara var det eftersom det är så vanligt. Men i och med allting annat så blir det så himla oroligt :(

    Inga symptom kvar ALLS, känner mig verkligen inte alls gravid. Smärta och kramper i magen en vecka sedan. Och nu även bruna flytningar som inte ger sig.. jag känner och hör själv när jag säger det att det bådar inte gott. Känns så jävla pissigt rent ut sagt. När man ändå kommit såhär långt. Usch usch usch.... :(


    Hoppas hoppas att allt är som det ska <3 förstår verkligen din oro. Då går tiden långsamt också. Men skönt att du får komma in imorgon. Oavsett resultat så vill man ju bara veta.

    Mina bruna flytningar försvann igår eller nu e dom bara lite beige/gula typ.. men e rädd att dom ska komma tillbaka imorgon när jag börjar jobba igen. Men men.
  • Ellencassandra

    Så direkt när jag börja jobba igen så kom ganska mycket bruna flytningar. Nu har de börjat bli beige i färgen. Men min barnmorska ringde upp mig idag och lugnade mig. Kändes skönt å äntligen få prata med henne. Ska dit på onsdag för första besök!

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF