Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Kumminsilver skrev 2018-11-14 10:41:56 följande:

    Okej, är bara i v.5 så får se om några symtom dyker upp om ett par veckor då. Känner mig så otålig men tycker verkligen det är som att tiden går i slow motion. Känns som en evighet sen jag plussade men det är bara 11-12 dagar sen men ändå är det nästan lika länge, lite längre till och med, kvar till ultraljud den 29:e. Längtar så efter att förhoppningsvis se att allt ser bra ut! Känner mig som ett barn som längtar efter julafton haha.


    Dom kommer nog :) är vanligast att de kommer v 6-7 :) förstår dig precis! Tiden går ganska långsamt i början. Speciellt innan första VUL! Man får försöka å hitta på lite roliga grejer under tiden :) passa på medans du mår bra ;) sen kommer man inte orka nånting haha! :)
  • Ellencassandra
    anina skrev 2018-11-14 12:15:13 följande:

    Nu har vi fått svar på nipt. Allt såg normalt ut. =) Såå skönt.

    Men könet vägrar de säga på telefon. Du kan få det på en lapp när ni kommer den 12 dec sa hon. Blev helt ställd. Jag sa att vi har ju bjudit släkten på tårta för att avslöja svaret. Så jag ska åka dit på fredag klockan 9 och få det. 

    Så ska vi lämna lappen till ett konditori så ska de färga grädden inuti antingen blå eller rosa. =) 


    Vad skönt att det såg bra ut :) jag tror det kan bero på att det har blivit fel förut över telefon. Har en bekant som fick svar på telefon om kön att hon skulle få en pojke. Ut några månader senare kom en flicka. Dom hade sagt fel! :P hon fick ju en liten chock kan man säga!
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2018-11-14 12:15:13 följande:

    stackare att du mår så dåligt  hoppas det är sista veckan för dig och att det blir en drömgraviditet resten av tiden =) du tar ingen illamående-medicin? jag känner verkligen igen mig i dina symtpom, och först denna veckan mår jag åtminstone 90% bra! 

    tröttheten tror jag man får räkna med även framöver också, men förhoppningsvis går den hantera utan allt det andra. kram på dig det enda jag tycker e gott att dricka är äppeljuice - kanske kan det hjälpa dig med!


    Ja det hoppas jag verkligen också :) tack! kan knappt borsta tänderna. Inte långt bak iallafall. Har ni också haft så? Blir som att man vill spy så fort den kommer för långt in i munnen :P

    Nää! Tar inget sånt. Det enda som hjälper är å äta regelbundet. Kan äta bröd, frukt å så. Men mat är fortfarande väldigt svårt.

    Skönt att du mår bättre :D du slipper illamåendet å så nu? Äppeljuice lät gott :) det ska jag köpa hem. Tack för tipset :)

    Kramar! :)
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2018-11-14 13:40:52 följande:

    jag är väldigt 'lättäcklad' så börjar hulka bara av att tänka på att må illa, så gör allt för att tänka på annat. har inte upplevt det med tandborsten än i alla fall, jag var rädd att må dåligt på tåget till o från jobbet så haft haft en äppelfestis i väskan som jag kunnat ta fram i nödfall.

    mår inte helt bra ännu, precis ätit lunch nu och då kommer alltid tröttheten och illamående krypande men inte i samma utsträckning som innan...

    jag tog i prinicp inte heller någon mediicn - klarade mig precis ändå men kanske hade jag mått bättre med tabletter eller droppar - vet faktiskt inte. 

    kram


    Aa förstår dig, samma här! Men har du spytt mycket? Kommer inte ihåg :) hehe.

    Usch då. Hoppas du mår helt bra snart! :) snart kommer väl spökveckorna! Jag ska hämta presenterna till mina föräldrar idag å slå in dom! Längtar så mycket tills söndag då jag får berätta för dom :) kram
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-11-14 13:41:31 följande:

    Va jobbigt att ha svårt för att få i sig riktig mat. Hoppas du får i dig allt viktigt ändå så du och bebisen får allt ni behöver :) tar du några tillskott eller så?


    Ja det e jobbigt för jag älskar ju mat! Men äter ändå trots att det tar emot. Vissa maträtter är lättare än andra å det varierar också från dag till dag. Men e noga med varierat å äta fisk å sådär. Idag blir det tonfisksallad!

    Jag tar gravid vitaminer å extra d-vitamin. Kanske man ska börja ta omega-3 också? Vad tar du? :)
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2018-11-14 16:13:16 följande:

    nej har inte spytt överhuvudtaget. (så visst finns det många som har det mycket värre än mig!!! ;))

    ja förstår att du ser fram emot att berätta - ska också berätta för min pappa att han ska bli morfar i helgen :) ALLA blir ju verkligen glada när man berättar en sån här sak så det är häftigt! 


    Åh va skönt!! Samma här! Att spy är det absolut värsta jag vet. Blev magsjuk i våras å jag grät så mycket varje gång jag spydde :P vet inte hur jag hade överlevt om jag spytt varje dag xD

    Juste du skulle också det ja! Har du köpt nåt kul för å meddela nyheten eller ska du bara säga rakt ut? :) ja det e så kul å se reaktionerna! Just det här att berätta för familjerna har varit en stor dröm för mig länge.
  • Ellencassandra

    Hej allesammans :) jag har varit lite frånvarande den senaste veckan. Varit så sjukt trött å orolig inför KUB. Men nu är den klar å allt såg jätte bra ut :) lägsta risk för DS.

    Lägger in en bild på lilla plutten :)

  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-11-21 11:31:29 följande:

    Nu är vårt KUB ultraljud avklarat! :) Allt såg jätte bra ut, och de blev lägsta risk på alla tre trisomier. Här kommer en bild oxå på vår lilla pärla! <3 

    Underbart att se den nu när de börjar bli lite storlek.. Såå himla kul. Den sprattlade för fullt och viftade på armar och ben.. Vi är överlyckliga!

    Blev flyttad en dag bakåt i tiden igen så hamnade tillbaka på vecka 13 igen :P Så imorgon går jag in i vecka 14 i stället för idag.. 12+6 idag alltså... :)


    Åh va härligt!! Grattis :) vad coolt det var å se den lilla röra sig osv :D hihi så härligt!!
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-11-23 14:24:40 följande:

    Tack! Och grattis själv till lika fina resultat! Så underbart att vi faktiskt kommit så långt som vi gjort. Helt ofattbart!

    Jag har gått och blivit sjuk så ligger nerdäckad i soffan sen igår med feber och öroninflammation och halsont. Hoppas det vänder snart, för det här är inte roligt :(

    Hoppas du mår bra oxå!

    Vilken vecka och dag är du i dag? Blev du flyttad nått eller kvar på samma?


    Ja grattis till oss :D aa verkligen det känns overkligt! Har fått en riktig gravid mage också :P

    Åh nej :( gud vad jobbigt :( krya krya! Ska du vaccinera dig mot influensan sen i vecka 16?

    Jag är vecka 13 - 12+4 och det stämde perfekt med måtten :) däremot såg hon att jag kmr få moderkakan i framvägg så kommer få vänta längre med å känna rörelser :( men men :) den som väntar på nåt gott!
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-11-23 14:40:05 följande:

    Okej, ja precis, det kommer ju så småningom iallafall, hyr länge brukar man få vänta då ungefär om man har den i framvägg?:)

    Min bm sa att den värsta influensatider kommer i princip vara över innan, så hon tyckte inte att jag behövde det. Inte läst på något mer om er dock än så vet inte. Litar nog på hennes ord.. Hur ska du göra? :)


    Jag vet faktiskt inte! Hon sa bara att jag inte skulle vara orolig om jag inte kände nåt då andra brukar känna rörelser: men ska läsa på lite mer om det :)

    Aha okej! Jag har faktiskt inte bestämt mig. Men ska träffa bm den 5e dec så ska höra med henne då vad hon tycker! :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF