Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2018-11-08 10:30:05 följande:

    nej riktigt så mkt blöder jag inte - som en ganska lätt mens skulle jag säga - än så länge. igår var det mer ljusrött och idag var det mer mörkrött.

    vill bara att det ska sluta nu så jag/vi kan glädjas åt graviditeten som man ska kunna göra i 12:e veckan!! 


    Åh vad jobbigt! Varför ska man inte bara få slappna av? Jag tror inte det är nån fara. Du såg ju lillen förra veckan å är i v12-13? Har läst mycket om just moderkakan att den kan göra att det blöder. Å att det blandas med flytningar därför det är slemmigt. Jag har jätte mycket flytningar så måste ha trosskydd varje dag.

    Hoppas ditt ul går bra idag! Håller tummarna för dig. Kramar!
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2018-11-08 12:47:52 följande:

    hej fina gruppen!!

    Det ringde från kliniken och bad mig komma redan 11:20 istället så kom precis hem!! Ännu en gång var det goda nyheter med den lilla krabaten som uppenbarligen försöker skrämma livet ur både mig och mannen!!!

    Hjärtat slog fint, vi mätte KUB ultraljud som såg fint ut med väldigt låg risk för kromosomfel, och bebisen hade både armar o ben fortfarande =) bifogar en bild. Nu vet ni att mensliknande blödning inte behöver betyda något fel på bebisen! Det kom ganska mkt brunt blid när hon gjorde VUL denna gången så blödningen verkar vara på väg att sluta, hon kunde inte se vad det kom ifrån så ingen förklaring där.

    Tack alla fina härinne för att ni stöttar o peppar, denna gången panikade jag inte och låg inte o grät hela natten utan försökte ta allt med neutrala känslor. Det känns bra i efterhand.

    Kram!!! Ni är bäst!


    Vad skönt å höra!! :) vilken fin liten plutt <3
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2018-11-09 09:35:48 följande:

    Det är en FLICKA =)

    det känns äntligen så verkligt nu och vi har berättat för mannens familj nu också, och ska smått börja berätta för vänner o så :) äntligen kan man glädjas tilsammans med andra - delad glädje är verkligen så mycket större!

    Mannen är också jätteglad och vågar nog tro på detta nu också!

    jaha då är det bara att önska trevlig helg igen då 


    Åh gud grattis va roligt!! En liten tjej :) åh vill också veta haha! Men får helt enkelt vänta snällt till RUL :p om man ens ser nåt då! :) skönt å höra att flickan är frisk å så:) grattis!
  • Ellencassandra
    anina skrev 2018-11-10 14:44:55 följande:

    Vecka 15 och trimester två. Den där trimestern folk mår så bra i. Min började med migränhuvudvärk, illamående och en sambo som berättar att han tycker vårt förhållande har blivit dåligt. Vi har kommit ifrån varandra enligt honom. Inte alls min uppfattning, men känner han så så får vi jobba på det. Mina känslor har blivit starkare när jag har märkt så hur mycket han har ställt upp när jag har mått dåligt. Märkligt hur det kan vara så annorlunda för två personer. Jaja det blir nog bra till slut. :)

    Idag tänker jag lägga den lilla energin jag har till att julpynta, dricka glögg och lyssna på julmusik. :) jag behöver lysen och glitter känner jag. :)

    Förresten är det någon annan som fiser en fruktansvärd doft? Jag klarar inte vara i närheten av mina egna fisar. Jag var ibs men så illa har det aldrig luktat. Jag tömmer magen hyfsat regelbundet nu för tiden så borde inte vara det. Ursäkta informationen. :)

    Hoppas ni har en bra helg allihopa. Stor kram


    Hej! Skönt med andra trimestern men jobbigt att du fortfarande ska må dåligt :( och det där med din sambo.. va tråkigt å höra, men när man mår dåligt å är gravid så kanske man inte är den roligaste när man jämt mår illa å är trött å bara vill sova. Klart att förhållandet blir påverkat då. Man orkar helt enkelt inte göra samma grejer men han måste ju veta att det är något som förhoppningsvis går över snart. Att man inte riktigt är sig själv :P Jag pratar med sambo ganska ofta å får påminna honom när han tycker jag är tråkig om att jag kanske inte är samma person just nu. Jag går gärna å lägger mig halv åtta varje dag, orkar inte hitta på någonting, orkar inte laga mat som jag alltid gör och inte heller orkar jag eller är sugen på sex - men att det inte är hans fel utan just nu är läget så å om några veckor kanske jag blir piggare förhoppningsvis.

    Mysigt med julmusik å så :) jag längtar såå mycket till julafton! Och JA mina fisar är gräsliga hahah. Brukar inte va så illa och vet inte vad det beror på?! Haha :)
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-11-12 11:15:55 följande:

    Någon som har vågat sig på att kika runt på vagnar ännu? :)

    Vi har inte kollat i fysisk butik än, det dröjer nog många veckor till.. men däremot har vi läst på och kollat på Internet. Har fastnat för bugaboo fox. Ser så himla smidig ut, och så är den såå fin tycker jag.. Så en sån ska jag definitivt klämma och känna på sen när det är dags :D


    Haha nä. Jag vågar inte än! Men e jätte sugen på å kika runt :p men väntar nog efter KUB.

    Åh är så jobbigt min mamma fyller ju år den 19e nov så ska dit då å fira henne plus att igår kunde jag inte fira fars dag så vi ska ta allt på en gång. Det är alltså perfekt att då berätta nyheten om att de ska bli mormor å morfar.. men kub är ju den 23e nov.. vill egentligen vänta till efter kub så man ser att allt är bra. Får för mig att berättar jag i förväg så kmr allt gå åt helcete :p vad tycker ni?
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2018-11-12 11:40:20 följande:

    eftersom det är dina föräldrar tycker jag du ska berätta, de kommer bli jätteglada för er skull och tro mig - delad glädje är den bästa!!! :) försök inte att tänka på att det skulle jinxa något  - nu är det helt enkelt er tur att få en bebis!!!

    sen skulle jag känna lite befriande att mina närmsta vet om graviditeten i alla fall även om det inte skulle bli som man tänkt sig. 

    kram!!


    Du har rätt. Jag behövde bara en liten push ;) tack :) tänkte köpa varsin kopp med text mormor å morfar! :)

    Sen fyller jag år dagen efter så helgen därpå ska vi bjuda min sambos familj på födelsedagsfika å då tänkte vi bara stoppa en kanelbulle i ugnen å låta lampan lysa så får vi se om dom fattar tillslut ;) lite skoj sådär!
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2018-11-12 12:12:00 följande:

    åh så mysigt! det tänkte jag köpa till min pappa som ska få veta i helgen! (sist av alla haha men men det vet ju inte han ;))!!

    haha du får berätta hur det går med er bulle i ugnen-srategi - skitkul ju!!! =)!!

    jag överraskade en kompis i helgen också, hon hade precis berättat att hon o killen förlovat sig, och efter en stund sa jag - jo det är ett foto jag tänkte visa dig - så visade jag ultraljudsbilden =) hon blev alldeles chockad o jätteglad! så roligt at alla blir så glada för ens egen skull


    Haha åh va roligt :) det är en rolig present! Har precis beställt hem två koppar där det står: du ska bli mormor/morfar :)

    Haha aa får se om dom e smarta nog ;) men det borde ju va lätt å fatta? Haha :)

    Åh va härligt :) det är jätteroligt å berätta å se deras reaktioner! Jättekul när dom blir så glada :)
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-11-12 12:40:01 följande:

    Jag tycker absolut du ska berätta! :) 

    Det värsta som kan hända är att du har två till personer som står dig nära som kan trösta dig om något gått snett. Försök tänk positivt! Kram!


    Ja precis. Ni är så kloka :) jag tänker för negativt hela tiden så jobbar verkligen på å försöka bli mer positiv. Så nu har jag beställt koppar med mormor å morfar på så ska de få dom nästa måndag :) nu längtar man ihjäl sig ju! Å se deras reaktioner! :) kram!
  • Ellencassandra
    nuaerdetmintur skrev 2018-11-12 17:30:52 följande:

    Hej! Nu vågar jag mig in i denna grupp också, gjorde idag vårt första vul och de såg ett hjärta ticka! Nu längtar jag till inskrivning 27/11 hos bm. Är just nu i v 8+3 ! Grattis till allesammans !


    Välkommen hit :) och grattis till din graviditet! :)
  • Ellencassandra
    Kumminsilver skrev 2018-11-14 10:22:35 följande:

    Har precis varit och hämtat ut mer Progynon. Det gick jättelätt nu när det stod svenska namnet på medicin. Så skönt att slippa krångel med det!

    När började ni känna symtom? Känner efter hela tiden och vill känna något men det gör jag inte. Var jättetrött igår men det kan ju bero på andra saker. Kände mycket mer för en vecka sen än vad jag gör nu och gjort de senaste dagarna. Då mådde jag både illa och hade molvärk till och från.


    Hej :) vecka 6-7 började symtomen komma. Men dom har kommit å gått hela tiden. Var typ 4-5 dagar då jag mådde som vanligt sen kom illamåendet tillbaka. Nu i vecka 12 mår jag sämre än nånsin.. kväljningar hela tiden, huvudvärk å sån trötthet.. känner mig sjuk konstant. Så va beredd på att det kan komma å gå från dag till dag :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF