Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Tis 27 nov 2018 19:15 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av jaktenpaflow - Visa alla inlägg
 • Tis 27 nov 2018 19:15 #1530

  RUL idag och det gick super!!:) Lillen softade verkligen på med ena armen bakom huvudet och andra på pannan och låg och gäspade haha så söt! Samtidigt som den sparkade med benen upp mot huvudet. Könet är nedskrivet på en lapp och vi kommer ta reda på det med några nära och kära i helgen:) Så spännande! Vi råkade se vissa saker på skärmen som gör att vi tror på en pojke, jag har alltid varit inställd på flicka så ni försöker jag ställa om lite. Jag pojkmamma? Haha ska bli så spännande:) Dock hade jag moderkakan i framkant och något neråt så återbesök v 32 50/50 att det blir KS. Hoppas den flyttar på sig! Någon som varit med eller hört om samma? Hur gick det?

  Någon som blivit flyttad vid RUL eller fått en diff på ultraljud jämfört med datum från IVF kliniken? Vår bebis var 4 dagar mindre än vad som var sagt innan men eftersom vi gjort IVF så ändrar de inte datumet utan tror att det kanske blir en lite mindre bebis. Funderar på att boka in ett 3D och 4D ultraljud. Någon som gjort det?:)

 • Tis 27 nov 2018 20:16 #1534
  BaKu skrev 2018-11-27 19:50:07 följande:

  Så roligt att höra!

  På mitt RUL kunde inte bm riktigt se var moderkakan slutade så fick göra att nytt UL för två veckor sen (då slutet av vecka 33). Då hade moderkakan antagligen flyttat sig lite, men den låg precis på gränsen så har faktiskt inte fått slutligt besked än. Barnmorskan ville att en läkare skulle kolla på det för säkerhets skull. Så nu ska vi tillbaka om en vecka för VUL hos läkare. Hoppas verkligen att slippa KS.


  Tiden går sååå fort! Snart dags för dig!!<3 Hur känns det? Läste ovan att du fick kommentarer om att du var stor och folk blev förvånade över att höra att du hade en månad kvar. Helt sjukt med vissa människor! Vad är deras problem tänker jag haha! Med dottern gick jag upp inte ens 10 kg och hade mindre mage än ?normalt? gick tom gå på tillväxtultraljud och ändå sa folk, oj du kommer ju snart spricka. Suck alltså:) bor du i Sthlm? Ja jag är Inte heller sugen på KS men försöker tänka att de också har sina fördelar:) Ofta blir ju ärret superfint och läker bra när det är planerat. Har du slutat jobba nu?
 • Ons 28 nov 2018 21:49 #1542
  Mjbo skrev 2018-11-28 08:14:12 följande:

  Men gud va underbart. Förstår att det känns spännande och overkligt. Angående könet växer man som mamma nog in i det oavsett vad det blir, men de är klart att de är svårt att ställa om sig om man vsrt så inställt på någonting annat..

  Läskigt med eventuellt ks. Förstår dina känslor där, hade inte heller velat det. Men vad som är är bäst för bebisen måste man väl acceptera antar jag, du gör nog det du med om det visar sig att det blir det till slut, tror du inte? :)

  Jag gjorde ett 3D ultraljud med dottern i vecka 32, dock var detta som sagt 8 år sen och det finns förmodligen bättre maskiner ute på marknaden nu, men enligt mina erfarenheter så var detta jätte häftigt:)

  Jag blev flyttad en dag när vi gjorde kub. Dom kommer att flytta mig oavsett ivf graviditet, konstigt nog. Men det var bara en dag iallafall så det gör inte så mycket enligt mig :)

  Hoppas du mår bra och att allt rullar på. Så härligt att du snart är halvvägs! Jag går in i vecka 15 imorgon och tycker det känns helt sjukt. Kan inte förstå det själv:) kram!


  Ja verkligen, speciellt också att det är ju farligt för mig med då man kan blöda extremt mycket mm. Det är vanligt att man får blödningar och då måste man åka in direkt. Så KS lär ju bli en del tidigare än BF i så fall.

  Ja könet blir såå spännande har ju en tjej sen innan därför har jag lättare att föreställa mig det, men blir ju hur underbart som helt med en liten kille också!! Oavsett vad så är jag bara så tacksam över att det såg bra bra!<3

  Ja det är märkligt att de flyttar ändå men som du säger 1 dag är ju ingenting. Jag låg på pricken på NIPT i v 11 men nu diff 4 dagar. Annars är allt super Känner lite rörelser varje dag och mer och mer:) Helt otroligt att vi alla kommit så långt!! V 15 när har du RUL?
 • Ons 28 nov 2018 21:54 #1543
  Ellencassandra skrev 2018-11-28 08:27:10 följande:

  Ja men nu blev det inget köp ändå :P fegade ur lite. Men snart så! :) åh va spännande!! Läste att ni fick det på en lapp å ska läsa det tillsammans med nära å kära! Gud så roligt :D ja det e verkligen mycket å tänka på :) jag kan absolut ingenting om barnvagnar. Är det bäst å åka till en butik å testa olika modeller kanske å sen beställa från nätet? Vi bor på Värmdö med mycket skog å natur så vill gärna ha en som klarar å köra bra i skog men även i stan :)


  Haha ja det blir så ibland:) Vilken v är du i nu? Haha ja vi tänkte det, ingen stor grej bara bjuda på lite adventsfika och en ballong fylld med konfetti! Ska bli så spännande!!!

  Ja jag skulle absolut rekommendera det, provköra i butiker och sen jämföra priser på nätet. Många har ju bra kampanjer med babyskydd inkluderat:) Jag behöver också en sån vagn, har en Stokke till min tjej, äääälskar modellen smidig men ändå stora bra terränghjul. Lite högre så stt man har nära kontakt till bebisen. Nackdelen ör stt den ni efter två pr bara könns lite plastig och knackig:/ så får se Hur vi gör nu.
 • Ons 28 nov 2018 22:39 #1544
  Inalina skrev 2018-11-28 11:05:45 följande:

  Åh så härligt att allt gick bra för er!Grattis!

  RUL är ju en jättestor milstolpe att ta sig förbi =) spännande med lappen - föstår inte hur ni kan hålla er till helgen!! beundransvärt ;)


  Tack snälla känns så underbart!! Den var så söt när den gäspade, så himla gulligt att se!!:) Nej jag vet haha men vi har hållt oss sen NIPT för typ 7 veckor sedan så dessa dagar är inget:) Sen har vi gått igenom en del andra grejer som har gjort att vi knappt hunnit tänka på bebis i magen:(

  Hur mår du när har du RUL?
 • Tor 29 nov 2018 18:49 #1570
  Inalina skrev 2018-11-29 08:49:48 följande:

  åh ja det kan jag tänka mig! längtar efter att se min lilla tjej på ultraljud nästa vecka!! alltså jag vet inte riktigt hur det funkar med RUL och andra rutiner här i Schweiz - jag får se min lilla bebis var 4e vecka på ultraljud och då kollar de urin och stick i fingret och vikt o så.

  Nu på nästa veckas besök kommer jag vara på 15+6 så jag antar att gången efter det räknas som RUL...

  hoppas ni mår bra i övrigt också, tufft att behöva gå igenom kriser när man är gravid - tydligen är man otroligt mkt känsligare rent psykiskt också vilket gör att tunga besked etc blir extra påfrestande. ta hand om dig


  Just det, det var så ofta ni fick ultraljud så lyxigt haha:) Kollar se organen varje gång eller vad gör dem? Ja i övrigt är det bara bra:) Nu har allt lagt sig till största del men som du säger alla dessa upp och nedgångar i livet och gravid på det haha:) Men nu är det mycket mycket bättre:)) Hur mår ni? Börjat prata namn än nu när ni vet kön? Syns magen än? Stor kram
 • Tor 29 nov 2018 18:56 #1571
  Mjbo skrev 2018-11-29 11:40:33 följande:

  Ja de är klart, man är väl tacksam bara den mår bra där inne den lilla räkan oavsett kön och oavsett hur den kommer att komma ut :)

  Låg du 4 dagar bakåt eller framåt denna gång? Men dom lät dig ligga kvar ändå på ursprungsdatumet ändå?

  Ja idag är jag i vecka 15. Rul har vi den 3/1. Längtar :)


  Bakåt men har alltid lekar prick på dagen förut men hon sa upp till två veckor är normalt så det är nog en lite mindre bebis. Japp eftersom vi gjort ivf så vet vi ju på dagen och det är det dem går efter. Sen kan ju bebisarna växa litw olika pga gener mm. Jag riskerar ju snitt också så då vill de inte riskera att jag får värkar så då vill de inte heller flytta på datumet.. Åhh såå spännande!! När har du BF??
 • Tor 29 nov 2018 18:57 #1572
  Kumminsilver skrev 2018-11-29 17:21:34 följande:

  Tack så mycket!

  Det gick bra! Allt såg normalt ut och där fanns en liten plutt med fina hjärtslag! Det var bland det sötaste jag sett <3 Är så glad och lättad just nu.


  Vad härligt!!! Stort grattis till ett lyckat ultraljud!!<3
 • Fre 30 nov 2018 15:33 #1589
  Inalina skrev 2018-11-30 09:00:27 följande:

  haha det känns inte som jag är gör det särskilt ofta ;) det var den 1 nov senast när jag hade en plötslig blödning och nu blir det 6 dec.. inte haft några fler blödningar som tur är! fy den oron kan man vara utan! de visar nog mest babyn för att man ska få se att allt ser bra ut - ganska mycket händer ju i början =) 

  vi har börjat prata lite namn, men har haft ett sedan många år som vi är sugna på - men bara lite orolig att någon av vännerna ska hinna ta det först ;) men det har inte hänt ännu. tycker det är jättesvårt - vill gärna ha något svenskt, som funkar på engelska, och lite traditionellt men ändå ovanligt - haha ja du hör ju att det inte ritkgit går ihop ;) har ni fått ihop någon namnlista? av någon anlending tycker jag pojknamn är lättare nu såklart haha!

  magen syns inte så mkt - går fortfarande att dölja den väl, men skulle jag gå i tajta tröjor skulle det inte gå för det mesta av dagen. men då jag inte berättat på jobbet ännu undviker jag de plaggen =) är detta eran första baby?  


  Nej det får ju lixom inte att se de ofta nog:) Du har inte haft mer problem med blödningar?

  Ja namn är ju såå svårt!! Vi har inga tjejnamn än med killnamnet är typ klart. Har två vi väljer mellan eller tre men min man vägrar ett haha så två som är aktuella. Men tjej blir som sagt supersvårt!! När tänkte du berätta på jobbet? Det är vår andra vi har en liten tjej på 2,5 år!:)) Världens underbaraste lilla tös som börjat läsa sagor och klappa på magen...
 • Fre 30 nov 2018 15:34 #1590
  Inalina skrev 2018-11-30 09:00:27 följande:

  haha det känns inte som jag är gör det särskilt ofta ;) det var den 1 nov senast när jag hade en plötslig blödning och nu blir det 6 dec.. inte haft några fler blödningar som tur är! fy den oron kan man vara utan! de visar nog mest babyn för att man ska få se att allt ser bra ut - ganska mycket händer ju i början =) 

  vi har börjat prata lite namn, men har haft ett sedan många år som vi är sugna på - men bara lite orolig att någon av vännerna ska hinna ta det först ;) men det har inte hänt ännu. tycker det är jättesvårt - vill gärna ha något svenskt, som funkar på engelska, och lite traditionellt men ändå ovanligt - haha ja du hör ju att det inte ritkgit går ihop ;) har ni fått ihop någon namnlista? av någon anlending tycker jag pojknamn är lättare nu såklart haha!

  magen syns inte så mkt - går fortfarande att dölja den väl, men skulle jag gå i tajta tröjor skulle det inte gå för det mesta av dagen. men då jag inte berättat på jobbet ännu undviker jag de plaggen =) är detta eran första baby?  


  Jobbigt det där när man har ett namn man är rädd att bli av med. Kan ni inte bara säga att det är det hon ska heta haha? Paxa det nu! Är det ett ovanligt namn eller vanligt hos er?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll