Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Tis 6 nov 2018 11:08 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av jaktenpaflow - Visa alla inlägg
 • Tis 6 nov 2018 11:08 #1208
  Kumminsilver skrev 2018-11-05 20:26:13 följande:

  Tänkte vara med här jag också, och hoppas på att vara kvar hela vägen nu! Jag har plussat efter fryst embryoåterföring och är förstås så glad, men också så orolig. Har flera missfall bakom mig så oron är svår att släppa, men försöker mitt bästa  


  Vad kul att se dig här!! Välkommen! Här är vi gravida och allt är bra tills motsatsen är bevisad:) Försöker vi tänka men inte så lätt alla gånger med tanke på allas resa. Men så skönt att få pepp och stöd från gruppen och mer förståelse än vad man ofta kan få från sin omgivning eller andra BF grupper. Hur mår du?:)
 • Tis 6 nov 2018 22:41 #1214
  Kumminsilver skrev 2018-11-06 16:50:07 följande:

  Tack så mycket! Nej det är ju inte så lätt, men det är härligt att kunna snacka lite med andra i liknande situation. Jag mår bra, fast just idag har jag varit helt otroligt trött. Sov 8 timmar i natt men somnade ändå nästan sittandes upp vid lunchtid så jag gick och la mig och stensov i 3 timmar (och hade kunnat sova mer). Vet inte om det ens kan bero på graviditeten så här tidigt. Kanske är det hormonerna jag tar! Hur går det för dig? :)


  Ja det är det verklugen:) Vilken vecka är du i nu? Vad tar du för hormoner? Jo för mig rullar det på, tycker tiden går så himla fort! V 17 nu och RUL om 3 veckor! :o
 • Tis 6 nov 2018 22:45 #1215
  Mjbo skrev 2018-11-06 17:44:01 följande:

  Hej allihopa :) vi börjar bli ett gäng här inne nu :D så kul att det dyker upp mer folk man känner igen från ivf gruppen oxå, ännu fler som lyckats, vi är alla superhjältar <3

  Idag har jag varit på ett ul på privatklinik som jag bokade för länge sedan... bokade detta då i ca v 7 pga jag går in i vecka 12 imorgon. Kände då när jag bokade detta att det här var min stora milstolpe. Att komma ändå hit. Och idag var dagen här.

  Lilla räkan i magen var fortfarande perfekt och sprattlade för glatta livet där inne. Så roligt att se. Helt otroligt att man kommit såhär långt, och vi börjar sakta men säkert våga tro på att detta kanske kommer gå vägen <3


  Ja så otroligt kul att det hela tiden fylls på med folk man följ så länge och man vet vilken kamp det varit! Stort grattis till din milstolpe och vad kul att den rörde sig så mycket!! <3 Så underbart att veckorna går och i allas magar växer små bebisar:) Gjorde du KUB också eller var det bara ett vanligt UL?
 • Ons 7 nov 2018 22:40 #1237
  Kumminsilver skrev 2018-11-07 10:11:28 följande:

  Är bara i v.4 så det är väldigt tidigt än och till skillnad från dig tycker jag tiden går otroligt sakta haha! Jag tar progesteron och östrogen. Sen tar jag även prednison. Men v.17, då är du nästan halvvägs nu ju! Hur känns det? 


  Tyckte också att de första veckorna fram till första ultraljudet gick sjukt långsamt! Sen bara rullade det på:) Oj vad mycket olika grejer,hur kommer det sig? Vad är prednison? Ja jag vet!:)) Känns underbart!! Vill bara ha RUL överstökat då tror jag verkligen att jag bara kan njuta av att vara gravid. Längtar tills jag känner rörelser varje dag och ordentligt, så himla underbart! Har känt lite fladder än så länge så hoppas det kommer mer snart! Har ni berättat för någon än?
 • Ons 7 nov 2018 22:44 #1238
  Seb81 skrev 2018-11-07 19:03:09 följande:

  Nu har vi fått veta nipt testet!

  Allt såg bra ut & HAN verkar vara en frisk liten pojke! Nu hoppas jag att allt ser bra ut på tisdag, att hjärtat slår!! Detta blir min 4:e pojke haha. Lilla myran är redan så älskad! <3


  Men åhhh underbart!!! Stort grattis till er!!<3 Hur känner du dig?
 • Tor 8 nov 2018 21:00 #1279
  Inalina skrev 2018-11-08 12:47:52 följande:

  hej fina gruppen!!

  Det ringde från kliniken och bad mig komma redan 11:20 istället så kom precis hem!! Ännu en gång var det goda nyheter med den lilla krabaten som uppenbarligen försöker skrämma livet ur både mig och mannen!!!

  Hjärtat slog fint, vi mätte KUB ultraljud som såg fint ut med väldigt låg risk för kromosomfel, och bebisen hade både armar o ben fortfarande =) bifogar en bild. Nu vet ni att mensliknande blödning inte behöver betyda något fel på bebisen! Det kom ganska mkt brunt blid när hon gjorde VUL denna gången så blödningen verkar vara på väg att sluta, hon kunde inte se vad det kom ifrån så ingen förklaring där.

  Tack alla fina härinne för att ni stöttar o peppar, denna gången panikade jag inte och låg inte o grät hela natten utan försökte ta allt med neutrala känslor. Det känns bra i efterhand.

  Kram!!! Ni är bäst!


  Åh vad härligt!! Grattis till er!! Grymt att du ändå hanterade hela situationen på ett bra och ?lugnt? sätt!! Och skönt för mig att jag började läsa dagens inlägg bakifrån haha! Så denna fick jag se innan dina tidigare inlägg:) Så gosigt den har det där inne!!<3
 • Tor 8 nov 2018 21:05 #1280
  Kumminsilver skrev 2018-11-08 14:39:34 följande:

  Hade ni vattniga flytningar väldigt tidigt? Är bara i v.4 (3+6) och idag har jag fått vattniga flytningar och är livrädd att det är missfall på gång igen. Minns nämligen att jag fick just vattniga flytningar 1-2 dagar innan jag började blöda sist... Brukar också få det innan mens.


  Ja jag hade det i min förra graviditet, kändes exakt som att mensen kom hela tiden! Usch var orolig jag var då men allt var som det skulle och min BM då sa att det var väldigt vanligt. Hade det problemet hela graviditeten och en gång i v 20 var det så mycket att jag trodde jag läckte fostervatten!! Men så var det inte... Men som svar till dig så är det vanligt och inget jag tycker du bör oroa dig över:)
 • Tor 8 nov 2018 21:15 #1281
  Kumminsilver skrev 2018-11-08 08:00:54 följande:

  Ja det känns verkligen som dagarna kryper fram nu! Skönt att höra att fet rullade på sen i alla fall, hoppas det kommer göra det för mig också.

  Östrogen och progesteron är ju standard. Det krävs eftersom min kropp ju inte producerar egen nu vid medicinerad cykel. Prednison är vad jag förstått det som kortison. Det ska förhindra att immunförsvaret ser embryot som ett hot och attackerar det. Jag tar det eftersom jag haft upprepade missfall, men egentligen vet vi inte alls om det hjälper för jag har inte fått testat om mitt immunförsvar faktiskt är överaktivt eller inte. Det är mer en ?för säkerhetsskull? grej antar jag.

  Åh jag förstår att det känns underbart och att du längar till RUL! Längtar tills jag är där också. Måste vara spännande och mysigt att känna fladder i alla fall! :D

  Jag berättade för mamma igår eftersom hon frågade hur det gått, men om hon inte berättat för någon (man vet aldrig med henne) så är det ingen mer som vet förutom kliniken förstås. Det känns alldeles för tidigt att berätta något än. När berättade ni?


  Okej jag förstår, tack för infon:) Ja det är väldigt härligt, vill bara känna mer och starkare!! Nu är det bara någon gång då och då... Vet era nära om allt ni gått igenom? Vi berättade för vår familj och riktigt nära vänner efter första ultraljudet i v 8 och några fler efter NIPT. Sen är det väldigt många vi inte berättat för alls än utan vi väntar tills efter RUL... Av någon anledning haha! Har fortfarande svårt att tänka att det ska komma en bebis i april!
 • Fre 9 nov 2018 23:49 #1304
  Inalina skrev 2018-11-09 09:35:48 följande:

  Det är en FLICKA =)

  det känns äntligen så verkligt nu och vi har berättat för mannens familj nu också, och ska smått börja berätta för vänner o så :) äntligen kan man glädjas tilsammans med andra - delad glädje är verkligen så mycket större!

  Mannen är också jätteglad och vågar nog tro på detta nu också!

  jaha då är det bara att önska trevlig helg igen då 


  Men åhhh grattis!!! Så himla härligt att ni fick så fina resultat!! Så skönt att ni börjat kunna glädjas tillsammans med andra, det blir ju sp mkt mer verkligt då! Andra flickan i gruppen va?:) Jag undrar om det finns någon statistik på vilket kön som är vanligast vid IVF eller om det är samma som på den naturliga vägen:)
 • Fre 9 nov 2018 23:53 #1305
  Kumminsilver skrev 2018-11-09 13:35:00 följande:

  Ja men det förstår jag! Det kommer du säkert känna mer snart! :D

  Nej, har inte direkt pratat om någon med det finns ingen annan bland nära och kära som gjort IVF heller så omgivningen är inte så insatt. Det har väl varit ett medvetet val att inte snacka så mycket om det också, det känns lite privat på något sätt tycker jag.

  Ja, det är svårt att tänka sig! Men jag har i alla fall fått tid till första ultraljudet nu i alla fall! Det blir den 29/11 om allt går bra. Hoppas vi klarar oss dit och att den lille mår bra då! :)


  Då har du ultraljud bara två dagar efter mitt RUL! Snart är vi där! Håller tummarna för er:)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll