Inlägg från: jaktenpaflow |Visa alla inlägg
  • jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-12-17 11:31:28 följande:

    Hej allihopa!

    Det är väldigt tyst i tråden.. kanske är det för att vi alla sysselsätter oss med massa andra saker nu såhär innan jul? Någon mer som tycker tiden går ruggigt snabbt? :)

    Snart dags för rul om 1,5 vecka och jag börjar bli nervös som attans. Tänk om den lilla inte lever längre, de är allt ja kan tänka på. Önskar och känner efter varje dag om jag känner av bebisen nånting men nej, ingenting.. någon mer omföderska som inte känt av bebisen heller? Går in i vecka 18 på torsdag.


    Heej! Ja det är rätt tyst här hehe jag har varit rätt frånvarande men varit inne och läst regelbundet... Har varit helt galet med jobb, julplanering, min dotter som varit sjuk mm. Men jag tänker på er ofta!:) Sen måste bi starta en Facebook grupp också<3 Så vi får följa allas mirakel! Otroligt vad vi gått igenom! Jag kände inte mycket alls innan v 21 typ. Var någon enstaka rörelse men nu i v 23 Könner jag lite varje dag! Håller fortfarande på att vänja mig vid att det är en pojke i magen haha! Tiden går så sjukt fort... Jag har fått superont i fogarna ocj problem med en del sammandragningar. Har varit superstressad på jobbet så blir också orolig att det ska påverka bebisen:-/ Ska också testa att simma som någon tipsade om men har så ont i ljumskarna så tänker att det kanske inte är bra? Jag har faktiskt bytt barnmorska, gillade inte alls hon som jag gick till. Första mötet med nya den 7 januari... Så spännande med RUL snart! Kommer gå super! Gjorde ni kub eller NIPT innan?
  • jaktenpaflow
    Seb81 skrev 2018-12-18 09:45:48 följande:

    Hej alla!

    Säger som andra här, tänker på er massa men jag har inte skrivit på ett tag :)

    Jag mår bra men jag har börjat få foglossning som är riktigt påtaglig.. får rulla ur soffan/sängen, sitta ner och ta på/av skor och kläder osv... gör ont i fogarna och ryggen, även ner på innerligen. Sen har jag jätte problem med åderbråcken, det trycker så nedåt så att det känns som allt ska komma ut. Jag börjar på riktigt bli rädd!!! Ska ringa bm i dag så dom får kolla på mig, står inte ut länge! Igår kväll låg jag i soffan och så kändes det som en bomb som sprängdes mellan benen, började störtblöda! Måste vara pga trycket! Blev såklart jätterädd men det slutade efter några timmar, nu bara brunt.

    När jag äntligen kände att livet vände så kommer detta! :/

    Går in i v 19 idag, så det är ju sjukt lång tid kvar!!


    Men fy vad obehagligt! Jag har också fått ett åderbråck typ i ljumsken och ner mot låret. Ibland gör det tom ont! Är det samma för dig? Har börjat använda stödstrumpor nu, har hört att det ska hjälpa. Vet du något som hjälper? Läskigt med blod, det vill man ju inte vara med om! Har det slutar helt nu? Har ni varit på RUL?
  • jaktenpaflow
    Ellencassandra skrev 2018-12-18 08:16:36 följande:

    Hej på er :) jo det har varit ganska tyst här nu ett tag. Men det händer väl inte så mycket som nån skrev! Tiden går fort men ändå känns det som en evighet till RUL. Ska dit den 7 januari. Längtar.

    Ryggproblemen fortsätter å jag träffar sjukgymnasten regelbundet. Hon var ju rätt snabb med att säga att efter nyår bör jag gå ner i tid. Var lite tveksam men börjar bli så irriterad å besviken på mitt jobb. De vet om att jag har ont men egentligen bryr de sig inte så värst. Igår la dom två städningar på raken å tvätttid på det. Idag har dom nästan tagit bort all gångtid mellan pensionärerna (jobbar ju inom hemtjänst) så just nu känner jag bara ja men då går jag ner i tid eller blir sjukskriven. Det verkar som att det är det dom vill när de håller på såhär. Ursäkta gnället men behöver skriva av mig lite xD magen växer på å ser nog ut att vara i v25 å inte i v17 som jag är xD men jag klagar inte. Det är just nu det enda tecknet som får mig att förstå art jag e gravid :P hpppas få känna rörelser snart.

    Som Inalina skrev så känner jag lite liknande. Iallafall med amning offentligt. Men tycker iallafall det är skönt att man får bebis på sommaren. Känns som amningen kommer bli betydligt lättare. Bara sätta sig på en bänk i solen å amma :D tror man vänjer sig..


    Men vad illa av dem! Kan du inte få lite rekommendationer av din läkare hur de ska lägga upp passet? Ska du ansöka om gravidpenning? Ja så mysigt med vår och sommarbebisar! När har du BF?:)
  • jaktenpaflow
    Ellencassandra skrev 2018-12-19 08:02:50 följande:

    Tyvärr så vet jag sen innan att de inte bryr sig så mycket om man är gravid. Antingen jobbar man å gör allt som ingår, eller så stannar man hemma. Nu har jag snälla kollegor som tur va som är hjälpsamma. Men vill inte heller lägga allt på dom. Jag kommer absolut ansöka om graviditetspenning :P hur är ditt jobb? Kan du jobba längre eller kommer du söka graviditetspenning? :)

    Jag har BF den 2 juni :) du måste ha i slutet av april/början av maj nånting va? :)


    Men fy vad svinigt!!! De har ju skyldighet som arbetsgivare att anpassa jobbet, tråkigt när det finns sånna:( Men skönt att kunna ansöka om gravpenning. Kommer också ansöka from v 32 och förmodligen gå ner på deltid i februari men får se hur jag mår. Åh så himla härligt att kunna prata BF!! Min dotter kom 5 juni, underbar månad att få bebis i!!:)) (förutom att alla månader är underbara på sitt sätt så länge man får en bebis:)) Ja jag har BF 21 april och ev snitt någon vecka tidigare. Tror annars att han kommer några dagar tidigare så mitten på april:) Tiden går så fort nu! Ska du vara ledig någonting under julen? Kram
  • jaktenpaflow
    S91 skrev 2018-12-19 12:09:02 följande:

    Hej alla!

    Nu vågar jag nog kanske mig in i tråden efter att ha läst på avstånd ett tag.

    Är 27 år (sambo 28) gjorde min första ivf-behandling i februari. Har gjort tre FET i stimulerad cykel efter det varav det sista lyckats efter trippel dos Letrozole.

    Idag fick vi se en liten groda med tickande hjärta i V 7+3. Har inte vågat hoppats innan detta och hoppas jag får glädjas lite nu. Är dock fortfarande väldigt orolig för missfall..

    De flesta har ju gått längre här inne men jag känner igen många av er. Grattis till er alla :)


    Men vad roligt att du hittat hit! Välkommen och stort grattis till er!!:) underbart med ett plus, hur mår du? Ja förstår verkligen din oro, vi här inne försöker verkligen att peppa och påminna varandra om att vi är gravida och allt är bra tills motsatsen är bevisad. Så viktigt att också kunna njuta och glädjas åt graviditeten. Även om det är lättare sagt än gjort och självklart blir man orolig ibland <3 Men vi förtjänar att må bra och vara glada efter allas resa! Vet ni varför ni hade svårt att bli gravida? Hur mår du nu? Kram
  • jaktenpaflow
    authentic skrev 2018-12-20 14:12:22 följande:

    Hej, nu ska jag kanske ändå våga skriva i denna tråd även om jag inte vet om det finns ett(eller två) hjärta eller ej. Idag är jag i vecka 6+1 och ska inte på VUL förrän 15/1, känns som en evighet dit. Detta är min sjätte insättning och vi har tidigare haft 4 kemiska graviditeter, en MA i v14 och så ett minus på stickan totalt. 

    Känslan denna gång är väldigt bra ändå, på något konstigt sätt känns det säkert och tryggt.

    Jag fick två stycken blastisar tillbaka och plussade starkt och fint redan på ruvardag7.  Ända sedan dess har jag varit illamående i stort sett hela tiden och mina bröstvårtor får man inte komma i närheten av. Mineralvatten och knäckebröd hjälper fint mot illamåendet en stund dock.

    Lyckades övertala läkaren till att låta mig fortsätta med lutinus och tar faktiskt fortfarande det, tar slut om en vecka ungefär.


    Helt rätt att du tog steget att joina gruppen! Oj så mycket stöd och pepp kan få genom grupp och de andra IVF grupperna. Hade onte alls klarat detta lika bra utan alla fina människor här inne:) Förstår att er historia med kemiska grav och MA gör dig orolig men vad härligt stt du ändå känner ett lugn denna gång! wow vad häftigt med två, gjorde ni ivf i Sverige? Illamående är inte kul, för mig funkade bara citrusfrukter och sallader med vinäger haha! Skönt att du hittat ngt som hjälper en del! Kram
  • jaktenpaflow
    Mjbo skrev 2018-12-21 20:20:49 följande:

    Hej allihopa.

    Nu närmar vi oss jul. Jag läser allt ni skriver men skriver sällan själv, har varit så mycket senaste tiden.. snart är det julafton oxå, helt galet vad tiden går snabbt. Undra hur länge det kommer gå såhär fort??

    Är i vecka 18... 1 vecka och 6 dagar kvar till rul. Vi längtar ihjäl oss :)

    Magen växer stadigt och jag har nu insett att jag måste köpa nya byxor. Va och provade lite olika idag men ja tycket inget känns bra. Får avvakta lite till.

    Någon som har tips på några snyggare åtsittande typ som kostymbyxor i något mjukt marerial som kan va skönt trotts magen? :)


    Hejsan!! Hoppas du hade en underbar jul och inte allt dör mycket julstress:) Ja nu springer verkligen tiden iväg, vilket är skönt när man der fram emot RUL och en liten bebis! Samtidigt börjar jag nu känna att jag vill försöka stanna upp och njuta av graviditeten, är expert på att leva i framtiden haha:) Vart provade du byxor? Jag har nästan gett upp byxor och kör bara leggings/strumbyxor med kjol/klänningen eller längre tröjor. Får nästan panik i byxor nu för tiden och tycker allt sitter åt! Skulle också vilja va såna byxor du nämnde! Säg till om du hittar några:) Så kul med RUL snart, vet ni vad det blir sen tidigare?
  • jaktenpaflow
    Kallamakka skrev 2018-12-23 12:00:45 följande:

    Hej gänget!

    Följt er på avstånd sedan mitt ma jag fick. Ser att tiden har sprungit iväg och att ni nu har kommit långt på vägen redan i era graviditeter! :)

    Jag har ju länge önskat att jag ska få återta en plats i ert gravida gäng, och idag kom det klara besked - att går allt som det ska så får vi en bebis i slutet av augusti istället för i maj! Är alltså gravid igen, och är försiktigt med glädjeyran denna gång men självklart glad! :)

    God Jul på er allesammans! :)


    Åh vad kul att du hittar hit igen!!:) Stort grattis till din grav, vilken underbar julklapp ni fick iår! Underbart att det funkade på första insättningen efter MA och hoppas den sista som du skrev får stanna i frysen några år till:) Har du börjat känna ngt än? Vilken v är du i?

    God fortsättning till dig<3
  • jaktenpaflow
    BaKu skrev 2018-12-28 12:59:01 följande:

    Hej! Har inte svarat på ett tag här så kanske missat nåt.

    Hur som så känner jag mig enorm nu. Magen är stor och det syns verkligen att det snart är dags. Idag gick vi ner till ensiffrigt med antal dagar kvar till BF. det känns helt galet och både jag och mannen har svårt att greppa att det faktiskt är så nära.

    Vissa dagar känns det som att det kanske är på väg att starta, men inget händer och nästa dag kan det kännas som det är veckor kvar.

    Tungt är det i alla fall och utöver foglossningen börjar tyngden tära på rygg och knän. Nu förstår man hur övervikt sliter på kroppen så det är ju en bra motivation till att hålla vikten längre fram.

    Vet att det skrevs om amning. Där känner jag faktiskt inget negativt eller någon svårighet kring det. Jag tänker att det är så otroligt naturligt och den som störs av att jag ger mitt barn mat kan fara och flyga. Däremot lär jag inte slänga upp brösten framför min far exempelvis och för barnets skull kommer jag kandke i möjligaste mån gå undan för att få lite lugn och ro.

    Däremot är jag lite "orolig" för brösten efteråt. Inte så mycket för utseendet. Det är nåt man får ta, men för mig och min man har brösten varit en viktig del i vårt sexliv och det vet man ju inte alls hur det blir sen.

    Sexlivet är också något jag börjat fundera en del på. Tyvärr så har jag haft lite för ont och varit för trött för att vi ska kunna hålla det vid liv just nu. Det blir långt mellan gångerna och det trots att vi båda är sugna. Sen blir det ju naturligt en längre period efter barnet kommit som man inte kan/vill. Men sen... För oss är det en viktig del, men det känns som att ett barn i hushållet kan förändra väldigt mycket. Både vad gäller känslor och möjlighet. Men antar att man får ta det som det kommer. Mannen är underbar och har inte gnällt en enda gång utan ser till att ta tillvara på tillfällena som ges. Jag vet ju att han längtar, men han förstår ju mig fullt ut.

    Dessutom är han underbar med att serva mig. Han får springa en hel del för att hämta saker till mig och han fixar mat (och håller koll på att jag faktiskt äter). Så skönt att ha honom vid min sida nu.

    Hemmet är nu fyllt av bebissaker. Nu är det bara bebisen som saknas.

    Ser också att vi fått några nya och nygamla i gruppen. Så otroligt roligt att ha er här och hoppas allt går bra för er. Som alla andra sagt så är det en underbar grupp som förstår alla våra nojor och kan sätta sig in i hur vi upplever graviditeten. Inga frågor är dumma och inga känslor är överdrivna här.

    För er som mår illa vill jag återigen tipsa om Lergigan comp. Räddade min första halva av graviditeten. Det och allt småätande. Fick utskrivet av kliniken, men går säkert få via mvc. Lergigan finns i lite olika varianter, men den här sorten innehöll dessutom koffein. Lergigans innehåll kan annars göra en ganska sömnig.

    Och för er som är nya och har foglossning vill jag åter tipsa om foglossningsbälte. Det kommer inte ta bort besvären, men för mig gjorde det att jag över huvud taget kunde stå upp. Jag köpte mitt via rehaboteket... Skickar med länk...

    www.rehaboteket.se/ortos/hoft-lar-ljumske/foglossningsbalte-backenbalte

    Det är ju lite tidigt rejälare än de vanliga och går att justera bra.

    Och när det kommer till mammakläder. Köp byxor så snart ni känner att det börjar bli trångt. Jag har kunnat använda mina i princip hela graviditeten. Det är bara ett par lite taightare jeans som inte är så bekväma nu. Köpte inte så många par, men satsade på ett par svarta jeans som var lite finare. Ett par chinos som man med fördel kan köpa lite större utan att det ser konstigt ut och därmed kan man ha dem hela graviditeten. Samt ett par "finmjukisbyxor" som var sköna men ändå så snygga att de funkade att ha på jobbet. Såg ut som vanliga tygbyxor. Dessa var av märket boob och kan verkligen rekommendera det. Bra kvalitet och superbekvämt.

    Snåla inte heller på att köpa ny bh. Er kropp kommer tacka er för ju större ni bli desto mer kommer det klämma här och var ändå. För de flesta växer brösten en hel del. Dessutom får man ju lite mer omfång. Jag satsade bland annat på nån sportbh. Otroligt skönt. Nu kan jag inte längre använda de jag köpte i början, så använder amningsbh. Löjligt skönt.


    Wow vad häftigt att få gå ner till ensiffrigt! Vilken milstolpe!:) Förstår att det börjar bli tungt nu! Hur känns det inför förlossningen? Har ni gått kurser eller liknande? Tack för alla supertips! Har ni pratat några namn?:)
  • jaktenpaflow
    Seb81 skrev 2018-12-28 21:13:21 följande:

    Hej tjejer!!

    I dag var det dags fär Rul för oss, allt såg så bra ut! Räknade ut i dag att vi sett han på ultraljud 6 ggr nu, en förra veckan ocå då jag började blöda.... igen..... moderkakan ligger för öppningen så jag får ultraljud i v 33 igen, för att se så inte moderkakan ligger för. En frisk & mycket livlig pojke låg ialf i magen hihi. Såååååå söt!!!! Det kan jag säga märks att han är livlig.... får herrevad vild han är i magen! Det är inte mycket han sover alltså! Han måste göra bullerbytta på bullerbytta, hela tiden haha! Idag var vi på bio, med massa bas. Det gillade han inte, det var nästan så jag blev orolig för han var konstant i gång i 2 timmar!!! Sen sov han i 30 min och sen var det full rulle igen! Har märkt att han sover korta stunder och sen är han i full gång! Moderkakan ligger bakvägg så jag känner extra mycket oxå, vilket är häftigt! Sambon fick sin första spark på handen på julafton så det var en fin julklapp till pappa :)

    Alltså, hur ofta kan en sådan liten vara vaken? Han kommer säkert vara hyper utanför... eller så kör han hårt nu och är förhoppningsvis lugn sen haha!

    Känner ni något?

    Här är bilden på vildingen :)


    Åh stort grattis till lyckat ultraljud!! Så underbart att få se dem! Vår lilla gäspade medan vi tittade på ansiktet, man smälter ju på en gång!! Min känns som en riktig latmask förutom att han är en nattuggla och håller igång lite på natten haha men så härligt att känna dem:) Vilken fin bild ni fick till! Har ni pratat namn? Jag har också moderkakan lite undertill, sa de något om hur stor risk det var för snitt till dig?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF