Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-11-23 15:16:40 följande:

    Okej, du kan väl meddela va hon sa sen om det var något som kan va bra att veta gällande vaccinet :D

    Jag har ingen tid hos bm fören efter rum igen, och det är den 3 januari, skulle höras efter det. Så det är ett tag kvar :)


    Absolut det ska jag göra :)

    Ja jag har också RUL där i början av Jan! Den 7e! :)

    Men nu känns det som tiden går jätte fort! Å så är det ju jul å så! Underbart :D imorgon kommer min sambos familj över på fika och vi ska avslöja för dom! Så pirrigt!!
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-11-24 13:07:07 följande:

    Okej, just de så var det ju.. ett par dagar efter mig bara :D

    Jaa jag känner lika att tiden går jätte fort. Nästa vecka går jag in i trimester 2, det känns sjukt :D och som du säger nu är de snart jul, december brukar ju swisha förbi.. sen är de rul och då har vi helt plötsligt gått halva tiden :D

    Ska bli skönt att bli frisk, är fortfarande sängliggande med feber osv, men när ja är frisk ska de bli kul att se om man börjar bli lite "normal" igen eller om tröttheten fortfarande är kvar :)

    Hur mår du? Rent fysiskt? :)


    Haha oj! Trimester 2! Wow :) jaa, jag ser fram emot julen mer än nånsin. Brukar inte va såhär julig redan som jag är, kanske beror på att man är gravid :)

    Usch då. Inge roligt! Hoppas du mår bättre snart! Man blir ju tyvärr smittad mycket lättare som gravid!

    Jorå. Det börjar faktiskt bli bättre. Mådde rätt dåligt de senaste veckorna, men nu i slutet i v13 har jag mått bättre än vanligt :) så skönt!

    Men du har mest varit trött å så? Inget illamående å så va? :)
  • Ellencassandra

    Nu verkar det som jag hamnat i ?spökveckorna? mår mycket bättre å känner mig väldigt pigg. Iallafall i jämförelse med förut :) hur mår ni? Mår ni också bättre? Idag ska jag gå lite på stan å tänkte faktiskt köpa en liten body.. är så sugen. Bara en.. haha :) har ni vågat köpa nåt till bebis än? Kram på er!

  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-11-27 11:19:55 följande:

    Hej hörni!

    Som ni kanske hört är jag sjuk och har varit i en vecka nu med feber och allt möjligt.

    Idag har jag äntligen tagit mig ner till vårdcentralen.. crp låg på över 100 så det är inget vanligt virus utan någon form av bakterieinfektion.. fick penicillin mot lunginflammation och kortison nässpray mot bihåleinflammation..

    Dom tog även influensaprover på mig oxå då allt tyckte stämma in.. Nu är jag livrädd att jag gått och fått influensa!!! Tänk om lilla mini skadas :'(

    (det kunde innebära missbildningar och annat på fostret enligt min läkare) .. i övermorgon går jag in i vecka 15, så är ju läskigt nära gränsen på vecka 16 som dom säger... fyyy hur ska man kunna överleva detta nudå, inte nog med att man mår som en påse skit ska man även behöva oroa sig för detta :(


    Men usch då! :( stackars dig!! När jag hade crp på över 100 hade jag lunginflammation och det var ett rent helcete! Lider med dig! Jag tror inte det är nån större fara om du nu fått influensan. Det finns inga säkra studier på att det skulle påverka fostret. Vad jag läst iallafall. Visst kan det hända men det är nog ovanligt. Förstår att du är jätte orolig! Kanske du kan ringa din bm så hon kan lugna dig lite? Hoppas du mår bättre snart. Kramar!
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2018-11-27 10:48:33 följande:

    ja jag hoppas de här spökveckorna håller i sig LÄÄÄÄNGE! vilken vecka är du i nu? tror jag är 14+4 idag och mår jättebra!

    va kul med body, jag var så nära att köpa ett par ministrumpor på black friday och happy socks... men höll emot i sista stund  men nästa gång jag ser nåt gulligt kommer jag nog slå till!


    Haha ja det kan man hoppas! Men ändå känns det så konstigt å må bra xD men jag klagar inte ;) magen börjar verkligen synas.. kanske också köper såna där gravid jeans ;) jag är 13+1 :) så vecka 14!

    Haha åh va gulligt.. små sockor. Ja man e ju typ lite rädd å börja köpa :P vill egentligen vänta till efter RUL men samtidigt tänker jag ba äsch. Ser jag nåt sött så köper jag :) vill njuta lite nu!! ;)
  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2018-11-27 19:02:01 följande:

    Vad kul att du känner så! Klart man ska gå och mys shoppa lite om man vill:) Njut!! Jag inväntar svar på kön som vi får på lördag. Blir det tjej så har vi såå mycket grejer men pojke blir det en del nytt:) Men även om det blir en tjej får hon såklart lite nya saker men jag har en tendens att gå lite åt antingen det tjejiga eller killiga hållet hehe. Funderar lite på hur vi ska göra med vagn... mycket att tänka på!:)


    Ja men nu blev det inget köp ändå :P fegade ur lite. Men snart så! :) åh va spännande!! Läste att ni fick det på en lapp å ska läsa det tillsammans med nära å kära! Gud så roligt :D ja det e verkligen mycket å tänka på :) jag kan absolut ingenting om barnvagnar. Är det bäst å åka till en butik å testa olika modeller kanske å sen beställa från nätet? Vi bor på Värmdö med mycket skog å natur så vill gärna ha en som klarar å köra bra i skog men även i stan :)
  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2018-11-28 21:54:49 följande:

    Haha ja det blir så ibland:) Vilken v är du i nu? Haha ja vi tänkte det, ingen stor grej bara bjuda på lite adventsfika och en ballong fylld med konfetti! Ska bli så spännande!!!

    Ja jag skulle absolut rekommendera det, provköra i butiker och sen jämföra priser på nätet. Många har ju bra kampanjer med babyskydd inkluderat:) Jag behöver också en sån vagn, har en Stokke till min tjej, äääälskar modellen smidig men ändå stora bra terränghjul. Lite högre så stt man har nära kontakt till bebisen. Nackdelen ör stt den ni efter två pr bara könns lite plastig och knackig:/ så får se Hur vi gör nu.


    Vecka 14! :) 13+3!

    Ja men det låter bra :) tack för tips! Har ju som sagt noll koll hur det funkar med vagnar å så.. åh ska kolla upp den modellen stokke! :)
  • Ellencassandra


    Måste bara lägga in en bild på magen. Alltså det kanske inte syns så på bilden hur stor den blivit. Men har riktigt svårt å dölja det nu. Speciellt med mina jobb kläder. Tror att folk misstänker men dom vågar väl inte säga nåt för det kan ju va så att jag bara ätit för mycket xD men ser verkligen gravid ut.. men e ju bara i v 14.. med en sån mage.. haha
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2018-11-29 10:31:57 följande:

    WOW! Avis! tycker absolut det ser ut som en babykula och ingen plufsig mage!

    jag kan få en liten mage på kvällen efter jag ätit men på morgnarna ser jag smal ut igen så det är väl mest för att jag är mätt som jag ser större ut..  det har ju också att göra med hur moderkakan ligger! ska fråga min gyn på ultraljudet nästa vecka!


    Haha va roligt å höra! Då var det inte bara inbillning ;) Hm det kanske har med moderkakan å göra då? Min ligger i framvägg! Kanske därför den är större än normalt? :P

    Att det är så olika med det där när man får mage å storlek osv! Då är du kanske en som bara POFF får en mage sen där v 20 :) kul med ultraljud nästa vecka :D jag såg min förra veckan men redan längtar jag till nästa ;) men fråga gyn om det där med moderkakans placering :) vore intressant å höra!
  • Ellencassandra
    anina skrev 2018-11-29 10:40:49 följande:

    Jag fick också min mage tidigt. De runt mig tror att jag är tjock för de tycker det är så tidigt att få mage. Men det är en annan form mot vad det skulle varit annars. =) Njut av din fina mage. =)


    Åh :) ja folk brukar ju ha mycket åsikter om gravida magar. Om man e lite större än vad andra brukar vara då påpekar dom att det är nog tvillingar.. osv osv :P tycker också man ser skillnad på gravid mage å jag-har-bara-gått-upp-i-vikt-mage ;)

    Tack detsamma :D jag ska ha en tajt klänning på julfesten med jobbet nästa vecka för då har jag tänkt att de ska få reda på det :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF