Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    anina skrev 2018-10-29 11:53:57 följande:

    Kan du inte sjukskriva dig? Låter som att du behöver vila. Vad gör du på jobbet?Hoppas allt går bra idag. Ber för dig. Stor kram


    Pratade med bm om det men hon sa att det är ovanligt att man sjukskriver så tidigt i graviditeten. Men ska prata lite mer med dom på onsdag. Nu har iallafall det avtagit än så länge. Men har haft molvärk till å från sen förra onsdagen.. hoppas det e för att det växer å har sig :p

    Jag jobbar inom hemtjänst så det är rätt tungt.. städningar, tvätt, handling, påklädning å hygien osv.. prata med min samordnare idag å slapp iaf en tant vars hiss är under reparation så man har fått gå upp 5 våningar tre ggr om dagen å ibland med matkassar osv så det har varit så jobbigt :(

    Tack för stöd å stor kram tillbaka <3
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-10-29 13:20:31 följande:

    Mina symtom är oxå HELT borta. Inte ett ända kvar sedan ca en vecka tillbaka.. Så läskigt... förutom mina stora bröst, men dom gör inte ont alls längre, bara stora som hus... ;)

    Jag håller tummarna för oss båda två att det inte gör nått att man tappar symptomen..

    Jag sitter i väntrummet nu hos gyn. Håll tummarna! Vet inte hur man ska kunna överleva om den lille inte lever, orkar inte med det ännu en gång:( :(


    Åh hoppas så att det ska se bra ut nu!!! Vi finns här <3
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-10-29 16:34:31 följande:

    Alltså älskade ni!Tack snälla snälla för att ni tänker på mig. Började nästan gråta när ja loggade in och läste allt.. ni är underbara!!

    Och, ultraljudet gick BRA!! låg där och höll på att dö när hon skulle undersöka mig. Men där låg vår lille bebis (som det för första gången faktiskt syntes att det var) och sprattlade och viftade med armarna. OJ vad jag grät av lycka. Den va 3 cm lång och alldeles perfekt.. jag är såå lycklig!!

    Tack snälla älskade ni igen för alla lyckönskningar och tankar. Ni vet inte hur mycket det betyder!


    Åh så härligt å höra!!!!! Jippi! :) man har suttit fastklistrad här sen halv två. Vilka underbara nyheter <3 kram
  • Ellencassandra
    anina skrev 2018-10-30 11:03:11 följande:

    Jag har varit sjukskriven i över 5 veckor nu. Det borde du också kunna bli. Vad tungt jobb du har. Gör det som känns bäst för dig.

    Hur är det med flytningarna nu?


    Ja jag ska försöka imorgon.. Vad skönt att du fick sjukskrivning! Var det pga ditt illamående å sådär?

    Nja dom försvann igår EM sen imorse påväg till jobbet kom dom igen men nu e dom beige till färgen. Men det oroar mig att det aldrig tar slut. Men kan ju inte gå på ultraljud en gång i veckan.. kom på att jag gjort det i v 7,8 å 9 xD å ändå e man inte lugn..
  • Ellencassandra

    Gud vilken dag. Måste bara få klaga lite xD sån tung dag idag på jobbet. Så är helt slut i kroppen. Nästan så jag vill gråta. Har ont i ryggen å börjat få ont typ vid rumpan. Som foglossning? Beige i trosan. Lite molvärk. Humöret är riktigt illa. Blir så lättirriterad å arg snabbt. Var tvungen å trycka i mig en dubbel cheese på donken precis vilket hjälpte lite med humöret för det var fan det godaste jag ätit! Första mvc besöket imorgon. Så är ledig. Såå skönt. Bara v 10 å redan ska man ha problem med rygg å ev foglossning? XD sådärja nu har jag fått ur mig lite aggressioner :P däremot har jag börjat få en kula redan! Eller ser faktiskt rätt gravid ut. Måste dölja med långa koftor osv. Det e lite roligt iaf :)

  • Ellencassandra
    BaKu skrev 2018-10-30 17:02:00 följande:

    Vi har valt att inte ta reda på det. Jag har alltid känt att jag vill ha överraskningen och ännu mer efter att det inte blev på naturlig väg. I och med behandlingen så har ju allt varit så uppstyrt och "planerat". Skönt att inte få veta. Köper mest neutrala saker och idag finns ju så mycket neutralt som ändå är roligt.Du borde kolla upp sjukskrivning och gravidpenning. Inte värt att slita ut sig. Och så kan jag bara tipsa om foglossningsbälte. Fick också problem så tidigt och det var knappt någon som trodde mig. Nu i vecka 30 kan jag knappt gå utan bältet. Köpte ett jättebra på rehaboteket. Väl investerade pengar som gjort allt så mycket lättare. Visst, får fortfarande ont och kan inte gå långt, men jag klarar av det nödvändigaste tack vara bältet. Och slarva inte med det. Ha det alltid när du går.


    Tack för tips om bälte :) ska definitivt kolla upp det sen. Känns bara tidigt att det skulle vara foglossning? Kanske är nån nerv som kommit i kläm.. ischias kanske!
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-10-30 19:16:09 följande:

    Haha, jag tycker absolut du ska äta den där hamburgaren med gott samvete ;)

    Hoppas verkligen inte det är foglossning redan nu, då kommer du få det kämpigt, hoppas det är något annat tillfälligt bara så du kan njuta en stund till innan allt de "riktigt jobbiga" börjar sen ;)

    Min mage syns med. Skulle inte säga att de är en riktig bebismage än såklart, men är smal för övrigt så blir lite uppenbart när magen sticker ut mer än vanligt. Har alltid stora koftor eller hoodtröjor på mig nu för tiden, annars skulle folk sett det redan, och det vill jag inte.. Så jag tackar för att det är höst och helt okej att glida omkring med koftor och stora tröjor ;)


    Haha ja det får man hoppas att det inte är! Tänker nog mer att det är ischias faktiskt. Efter att ha läst på lite :)

    Nä det e ju ingen bebis mage än direkt! Men kul att det syns nån skillnad :D ja det e bara mysigt å glida omkring i koftor osv! :)
  • Ellencassandra

    Idag träffade jag min bm för första gången och det gick jätte bra. Hon var väldigt förstående ang min oro å bokade in ett extra besök mellan kub å RUL så vi kunde prata mer om mitt mående å ev få nån å prata med. Då skulle vi även lyssna på hjärtljuden. Nästa vecka blir det å lämna blodprov för kub osv. Men jag smygbokade faktiskt ett ul imorgon efter jobbet. Kunde inte låta bli. Måste se hur allt står till. För idag hade jag en del molvärk och brunt i trosan :/ kram på er!

  • Ellencassandra
    anina skrev 2018-10-31 21:23:25 följande:

    Vad skönt att du fick en gullig barnmorska. :) och att du har bokat ett ultraljud. Kanon att du fick en extra tid senare också. Vissa är väldigt förstående.

    Du måste höra av dig när du har varit där imorgon. :) frågade du om sjukskrivning?


    Ja det var väldigt skönt. Men idag e jag så nervös inför ultraljudet. Ska inte va där förrän 17.30 så är ett tag kvar :/ lång väntan..

    nä jag gjorde aldrig det. Var så mycket prat om annat så glömde faktiskt bort det!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF