Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-10-20 10:23:08 följande:

    Tack snälla du för lugnande ord och info! Stor kram!!

    Jag hoppas verkligen det stämmer. Men känns ju lite lugnande iallafall, trotts att de känns obehagligt just eftersom de va så intensivt. Men jag får hoppas att detta stämmer ändå, det får lov att vara så helt enkelt :) tack snälla!


    :) det är därför det är så bra med den här gruppen där vi kan hjälpa å stötta varann. Skulle aldrig kunna gå med i en vanlig gravid grupp här.

    Jag har också haft för mig att Inalina hade svår magvärk en kväll å det var då hon åkte in dagen efter? Å allt såg bra ut.

    Ja men det är nog som det ska därinne :) jag har inte varit förskyld på väldigt länge å nu har jag blivit det. Så störande. Men man får väl sämre immunförsvar som gravid? :o kram!
  • Ellencassandra
    Kallamakka skrev 2018-10-22 15:43:51 följande:

    Hej allesammans!

    Idag åkte jag in för ultraljud efter de fjuttiga dropparna med blod jag fick på pappret igår.

    I mitt fall betydde avsaknaden på symtom som försvann för några veckor sedan - på ma(missed abortion). Så imorgon ska jag framkalla en abort eftersom att kroppen tror att den är gravid fortfarande. Den dog i vecka 7+4 alltså fyra dagar efter det tidiga ultraljudet vi gjorde på IVF kliniken.

    Vi kanske ses i den här tråden någon annan gång. Men för vår del blev det ingen bebis denna gången. Nu ska vi sörja och förhoppningsvis komma tillbaka starkare..


    Åh nej vad är det jag läser :( gud så tråkigt! Jag är så ledsen för er skull :( fruktansvärt orättvist. Finner inga ord. Ta hand om er och ta er tid att sörja. Massa kramar <3
  • Ellencassandra

    Hej allesammans. Hoppas ni mår bra :) här har illamåendet ökat på ordentligt. Imorse var första gången jag kände på riktigt att nu spyr jag mitt bland alla människor. Men gjorde inte det som tur var. Har sån ångest över å åka till jobbet för e livrädd att spy på bussen :/ men något som hjälpt mig lite var faktiskt sug tabletter. Sen är det riktigt jobbigt att laga mat till mina äldre (jobbar ju inom hemtjänst) det är riktigt vidrigt när man får kväljningar bara av att öppna kylskåpet xD så nu har jag fått gnälla av mig lite. Hur hanterar ni ert illamående?

  • Ellencassandra

    Åh så fick jag lite ont i magen nu å så har jag fått brunt på trosskyddet :( är så orolig nu. Förut fick jag ju för att jag tog lutinus men har slutat med det ju... varför ska det va såhär :(

  • Ellencassandra

    Jag är nog ganska säker på att det är missfall :( fortsätter med bruna flytningar å har svag molvärk. Fått tid till VUL 13.30. Men är inte så hoppfull. Är iaf fortfarande illamående. Alltid något. Men känns inte riktigt rätt :/

  • Ellencassandra

    Den levde <3 18mm! Fick även göra ul utanpå magen så det var kul! Hon kunde inte svara på varför det kom brunt. Gammalt blod. Hade sex i förrigår så kanske var därför? Var en grymt fin barnmorska och jag började gråta. Hoppas det håller i sig nu <3 tack för stöd!!

  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-10-24 14:16:14 följande:

    Men oj va skönt!! <3 Så himla roligt att höra. Stor kram till dig! 


    Inalina skrev 2018-10-24 14:02:46 följande:

    ÅH vad härligt att höra!!! då kan vi andas ut igen!

    Är så glad för din skull du måste vart jätteorolig din stackare!!! 


    Tack <3 vilken lättnad det var. Var bombsäker på missfall. Ja nu kan vi andas ut ;) känns som det aldrig tar slut med oron! Alltid kommer det nåt nytt.

    Hoppas vi får ha det lite lugnt å skönt nu i gruppen!
  • Ellencassandra
    Seb81 skrev 2018-10-24 22:04:59 följande:

    Visst är det en härlig känsla, vad glad jag blir!! Var inne på akuten senast i fredags... började blöda igen. Men då såg vi lilla myran leva! Förstår din oro, man blir helt förstörd!! Hoppas du inte blöder mer nu. Om jag vore dig så skulle jag vara försiktig med sex ett litet tag. Lycka till!


    Ja det är det verkligen. Var härligt å se att den växt å så :) men har fortfarande bruna flytningar :( förstår inte varför.. får du rött blod eller brunt? Har ni fått nåt svar på varför du blöder? :o

    Jo nu blir det avhållsamhet ett bra tag :P min kille får stå ut haha! Är inte värt den här stressen just nu..
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2018-10-25 12:59:24 följande:

    Är det bara jag som är i princip symptomfri?! Kissar inte längre på nätterna, somnar inte i soffan på kvällarna.. och jag känner mig inte som en zombie längre.

    Såå nervös att nått är fel.. :( Googlat massor såklart.. Men det ger ingenting. Vissa säger att de va början på deras missfall (och även mitt eget förra året).. Och vissa säger att det kallas spökveckorna. Att det är vanligt i dessa veckor.. 

    Men hur är det för ER? Är det någon som tappat sina symptom?! :( 


    Åh jag förstår din oro. Jag har inte så riktigt men hade däremot typ 5 dagar i v 8 då jag inte kände nånting speciellt alls. Illamåendet försvann men kom tillbaka igen då 5 dagar senare. Och då var jag också orolig. Hur länge har du varit symptomfri? Har dock läst om jätte många vars spökveckor börjar vid v 10 så förhoppningsvis stämmer ju det på dig! Men jag förstår dig verkligen när man gått igenom ett MA. Jag gjorde också det. Dock hade jag ont i brösten ändå så mina symptom försvann inte trots MA. Hjälper ju inte riktigt dig men det är så olika! Jag hoppas du har hamnat i spökveckorna! Kram!!
  • Ellencassandra
    anina skrev 2018-10-25 14:49:35 följande:

    Idag har jag varit på inskrivning. Fick en trevlig och härlig barnmorska. Hon sa att vissa blir så dåliga i kroppen som jag har varit. Och så tyckte hon inte det var jättekonstigt när jag räknade upp mina sjukdomar (endometrios, astma, ibs, hypotyreos, fibromyalgi, lite psykiskt och så under utredning för Alport). Plus ivf. Och så hade jag malaria förra året. Jag räknade upp dem med glimten i ögat så när jag nämnde malarian började både hon och sambon skratta. Blodvärdet var bra.

    Nästa fredag ska vi till läkaren och göra ultraljud. Vi ska då försöka övertala henne att få göra nipt. Var en månad för ung vid insättning och de är tydligen ganska hårda.

    Mår bättre idag än vad jag har gjort sen innan graviditet. Alltså inte bra men stor skillnad. Vilket gör mig orolig istället. Brunt blod i trosorna. Har dessutom haft hemskt kramper i högersidan senaste dagarna. Bm trodde det var äggstocken eller att bebisen trycker på där. Försöker intala mig att allt är bra och har även vågat mig på att prata lite med bebisen. Känns jätteläskigt, tänk om jag förstör allt då. Oj så långt det blev nu. Märks att man är lite bättre idag.

    Kram


    Hoppas ni får göra nipt! Känns ju väldigt larvigt om en månad ska göra sån skillnad :P men det kostar väl det är väl därför dom är så petiga.

    Vilken v var du i nu? Ja mår man bra då år man orolig för det. Vi kommer nog få va oroliga bra länge tyvärr <3 men det är ju så med föräldraskap. Vi kommer vara oroliga resten av livet :) haha.

    Alltså vad är det med det där bruna blodet?? Har också det som sagt. Kommer lite små fläckar då och då på trosskyddet. Gör mig vansinnig. Har aldrig sett färskt blod utan bara brunt. Kanske livmodertappen som e känslig men att det tar tid för blodet å hinna komma ut å då hinner blodet bli gammalt? :/

    Kram!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF