Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    anina skrev 2018-10-14 11:20:34 följande:

    Nu är det min tur med bruna flytningar. Åh jag hatar det här. Går igenom i huvudet vad jag kan ha gjort för fel. Jag tar ju ingen lutinus nu. Jag vet att jag inte är ensam om det, ändå blir jag så orolig.


    Hej vännen, du har garanterat inte gjort något fel!! Försök ha lite is i magen, tilltar de i styrka kan du ju åka in för vul igen såklart. Jag vet hur jobbigt det är och hur orolig man blir. Med alla andra krämpor man har behöver man liksom inte mer oro :( vänta någon dag och se om det avtar, stor kram!
  • Inalina
    Seb81 skrev 2018-10-13 22:14:13 följande:

    En konstig fråga... men är det någon här som vet om det är farligt för mig att få orgasm? Vi kom överens från början att jag inte ska få orgasm eller att vi ska ha sex fram till kub dagen... för vi har hört från vänner att det gör mer skada än nytta om man fått mf tidigare.

    Nu när jag har haft blödning oxå.... är det farligt då att få orgasm? Har ni hört något om det?

    Jag är ju så fruktansvärt upphetsad vissa dagar... idag kunde jag inte hålla mig & fick en orgasm, inte genom samlag. Nu fick jag ångest haha. Så tänkte kolla med er om ni vet något?


    jag tycker inte det är någon konstig fråga, jag har tänkt i exakt samma bana själv och inte vågat mig på varken sex eller orgasm ännu.

    det är ju säkert ingen fara alls, men jag tycker man ska göra precis så som man själv känner. då jag hade en blödning förra veckan (och näsblod) tror jag mina slemhinnor är väldigt sköra just nu och skulle jag börja blöda efter sex skulle jag bli onödigt nojig och säkert 'anklaga' mig själv. Däremot vet ju både du o jag att en blödning inte alls betyder missfall ! :) kram o hoppas du haft en fin helg!
  • Inalina
    anina skrev 2018-10-15 14:18:24 följande:

    Första dagen utan illamående och ömma bröst. Jag klarade inte oron längre så jag ringde bm som sa att jag skulle åka ut till akuten och göra ett ultraljud. Så nu väntar jag på läkaren.


    åh du som borde vara glad att du slipper tidigare sjukt jobbiga symptom, men vet att man blir orolig ändå. symptomen kommer ju ge med sig förr eller senare Hjärtakroppen vänjer sig och hormonerna helt enkelt går ner lite (vilket de gör vid de här veckorna ändå!!) Kram!
  • Inalina
    anina skrev 2018-10-15 16:13:19 följande:

    Nu har vi tittat på bönan. Allt såg bra ut. Hjärtat slår och den rör på sig. :) tack för att ni finns här. :)


    Puh då kan vi andas ut här igenHjärta vad härligt att höra, och bara positivt med dina försvunna symptom!!! 
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-10-15 15:48:28 följande:

    Har nu fått se hjärtat slå igen och den lilla var 9mm nästan 1cm. Så skönt <3 hoppas det går vägen


    Underbart :) då växer den ju så det knakar haha! Jag har inte nästa besök förrän 1 nov - hoppas man slipper drama tills dess ;)
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-10-15 17:27:34 följande:

    Ja verkligen :D vad är det för besök du gör då? :) jag ska ringa mvc imorgon å boka tid för första besök! Känns så overkligt!

    Ja det får man verkligen hoppas. Nu ska vi väl alla kunna få njuta <3


    Jag ska göra NIPT och ett ultraljud då, vet inte om de gör något annat också när man ändå är där. ;) ni får berätta för mg vad man gör på mvc-besöken för vet inte om man gör sånt här i Schweiz ..
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-10-15 20:07:40 följande:
    Åh va skönt ändå att de funkade på första ivf försöket. Stort grattis:)

    Förstår att du inte vägar ta ur nått än. De gör inte jag heller än, och jag går in i vecka 9 i övermorgon.

    Försökt i ett par år, 1a ma i v 9, andra ej gravid, tredje nu gravid somsagt.

    Va på ul i 6+2 och fick se en perfekt liten räka med ett fint hjärta som slog. Ska tillbaka på nytt ul i övermorgon när jag går in i v 9 den dagen.

    Sen tar mvc över om allt ser bra ut då :)
    Hej! Vad spännande med nytt vul i morgon! inte lika nervöst denna gången ändå va?
    jag kommer inte gå på vul förrän 1 nov då jag även kommer göra nipt, vill liksom inte springa där hela tiden om jag inte är i upplösningstillstånd ;)

    hur går det med dina symptom? jag märker att jag mår mkt bättre på helgerna när jag inte behöver stressa upp ur sägen och göra alla vanliga rutiner. Idag var en riktigt skitmorgon och höll på att svimma på tåget till jobbet :/ men men den som väntar på nåt gott...
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-10-16 11:43:28 följande:
    Juste! Spännande :) nä dom lär ju kanske ha lite olika rutiner! Ska på första besök den 31a :) så då kan jag berätta vad som hände!

    Såg att du skrev till en annan om att du mådde mycket bättre på helgen. Samma här! Känner mig nästan inte gravid under helgen. Men som du skrev är ju mindre stress å sovmorgon gör nog en del :) men skönt att man får den där pausen då på helgen :p
    ja helgerna är MYCKET bättre - har börjat ta en halvtimme längre sovmorgon nu även på vardagar (är rätt flexibel med jobbet) men tycker inte det hjälper tyvärr. tycker just nu att mina åksjukearmband inte heller är till någon vidare hjälp, men vågar inte ta av med dem med rädsla att det blir värre :/

    ja här sitter man på e tisdag och LÄNGTAR til helgen igen hehe, uppmuntrande ;)
  • Inalina
    Ettnamn4sep skrev 2018-10-16 13:22:02 följande:
    Hej,

    Vad snabbt du fick tid för ultraljud. Jag ska till barnmorskan igen nästa vecka där hon ska ge mer information om alla ultraljudsundersökningar samt boka in eventuella ultraljud. Är Nip samma sak som kub testet? Det tänkte jag också nämligen göra.
    hej! hur går det för dig?

    NIPT görs i vecka 10+ och jag kommer vara i v 10+6 1 nov när jag ska dit. jag kommer inte göra KUB då NIPT är mkt säkrare svar och man kan göra det tidigare. jag vet inte om de kan göra ett 'vanligt' ultraljud den 1 nov eller om det får bli vul igen. det märker jag väl Glad min man har inte vart med ännu så tänkte att han skulle få se det lilla livet också så då hoppas jag man kan göra vanligt ul...

    (vanligast är att man i Sverige gör KUB - och får man inte tillräckligt bra resultat får man NIPT som man slipper betala för själv).
    Vi går alltså direkt på NIPT istället privat - kostar mellan 5000-7000kr i sverige tror jag om man inte får det betalt av landstinget pga hög ålder eller annat.
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-10-16 11:58:02 följande:
    Ja, de ska bli så skönt att få de den igen, och har den växt som den ska och man ser hjärtat tydligt så kommer jag nog kunna slappna av en aning iallafall då det åtminstone gått framåt hittills iallafall:)

    Mina symptom är kvar men lite mer utspridda, inte alla på en gång som de va förra veckan. Just nu är det "värst" med tröttheten. Så sjukligt trött varje dag så de känns som man går runt i en ständig bubbla. Inte lixom sov trött, utan mer zombie trött.. Förstår du?! Haha.

    Skönt att göra nipt så snart. Ska ni ta reda på kön? :)
    ja det tror jag också att du kan =)

    ja alltså den där zombie-känslan är exakt vad jag lever i nu!! väldigt bra beskrivning!! sen fryser jag o svettas om vartannat och mår konstant rätt illa på det har dessutom haft näsblod 2 ggr denna veckan redanObestämd. känner mig sjukt asocial (och med en svärmor på besök fram till söndag är det lite eextra jobbigt...) 

    jag tror vi ska ta reda på kön - men jag orkar inte tänka klart ang någonting just nu så kanske får bestämma mig på dagen!!Flört inte någon bra tid just nu att fatta några stora beslut känner jag. fråga gärna i morgon om det finns nåt som hjälper mot zombie-tröttheten - är lite orolig att jag saknar järn eller nåt (glömmer ju ta de tabletterna varannan dag med) 
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF