Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2019-01-07 19:38:39 följande:

    Åh stor grattis till eran lilla tös!! Visst blir det mer verkligt efter man vet kön, så känner jag med! Såå mysigt!! Har ni namn eller ska ni börja kika nu?


    Tack :) ja verkligen! Känns skönt å också kunna säga hon och inte den. Haha.

    Ja vi har några namn som vi gillar. Lutar åt Juni.

    Men har fler, Lily, Molly t ex. Vi får se vad det blir :D kram!!
  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2019-01-07 17:05:46 följande:

    Haha helt otroligt en till flicka till tråden! Så kul! Stort grattis till er att allt såg fint ut!!:)) Fick ni några fina bilder?


    Tack så mycket :) ja vi fick lite bilder men hon låg lite tokigt till så jag fick gå på toa å kissa å typ dansa lite så hon skulle ändra läge haha! Tillslut gjorde hon det men ville ändå inte riktigt bjuda på några riktiga pose bilder ;)
  • Ellencassandra
    anina skrev 2019-01-07 15:43:19 följande:

    Grattis. =) Ja visst känns det mer verkligt när man vet könet. =) Massa tjejer här nu ja. =)


    Tack så mycket :) ja verkligen en massa små flickor haha :)
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-01-07 15:53:31 följande:

    Vad härligt!! jag tyckte det var underbart när man äntligen (haha i v 12) fick reda på könet!! då var det liksom en RIKTIG bebis där inne :) grattis!!


    Ja så kul :D haha ja det förstår jag! ;) jag fick ju vänta liiite längre ;)

    Tack så mycket :) känns fantastiskt!
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-08 12:41:46 följande:

    Ja verkligen, så tycker vi med, blir lixom en människa när man säger hon. Så mysigt!

    Idag fick jag hem ett paket med mammatröjor .. har förnekat mammakläderna länge nog nu då jag tyckt att jag har för liten mage, men nu går de inte längre.. tröjorna blir för korta framtill allihopa. Köpte ett tröj-paket begagnat faktiskt. Känner att jag inte vill lägga massa pengar på kläder jag kommer ha i 4 månader bara.. då lägger jag hellre dom pengarna på lillans rum som vi renoverar för fullt :)

    Fina kläder och satt bra allihopa, alla gick nedanför magen ;) så skönt! :) byxor dock kör jag på vanliga ännu.

    Har du börjat använda mammakläder?


    Aa verkligen :)

    Åh samma här! Fick hem ett paket igår :) ja det behövs ju när ens tröjor blir som en magtröja haha! Försökte ändå köpa sånt som jag säkert kan ha efter graviditeten också. Lär ju ändå va lite större om magen ett tag efter :) behövde köpa byxor å så för flera veckor sen. Har varit stor sen v 14 typ. Så har leggings å typ som mjukisbyxor. Det är ju väldigt skönt å ha dom där byxorna som går upp å värmer över magen :)

    Åh vill också börja renovera barnrummet! Har fått det i uppdrag å sköta. Killen gör ett gym av det andra rummet vi har å jag får barnrummet. Ska bli så kul. Håller på å funderar vilka färger jag vill ha! Har vita väggar å vit byrå så blir vitt med en eller två färger ;) antingen vitt å beige eller vitt, grått å rosa :D finns så mycket fina bilder på pintarest! Har du kikat där? :D
  • Ellencassandra

    Ja väldigt intressant å höra era tankar kring barnvagnar å så :) jag har varit väldigt inne på britax go next eller go big men också kikat lite på stokke trailz. Men ska gå i butik som ni tipsar om å känna å klämma :)

  • Ellencassandra

    Min allra bästa vän berätta igår att hon precis plussat med sitt tredje barn. Blev så glad att vi kommer vara mammalediga tillsammans. Om allt går bra. Men tänkte sen på att hade jag inte varit gravid själv nu hade jag nog varit helt förstörd. Då hade hon alltså fått tre graviditeter under tiden som jag å min kille försökt. Har alltid fått så dåligt samvete att jag inte kunnat glädjas på samma sätt när man försökte själv. Jag drog mig undan ganska mycket å grät mycket. Det känns så skönt att kunna glädjas med henne nu på riktigt. Om ni förståe vad jag menar.

    Anina. Jag har varit intresserad av britax också. Men har inte testat å köra nån av dom. Vad var det med britax smile som ni gillade? :)

    Ja det där med andningslarm vore ju nåt. Känner mig jättenojig över plötslig spädbarnsdöd å så. Hur ska man bädda ner dom i sängen, tänk om täcket täcker hennes ansikte å hon inte kan andas? Typ såna tankar.. livrädd :p

  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-01-11 11:14:30 följande:

    skrev precis värsta uppsatsen här så försvann den när jag skulle svara dig!!! 

    det går att skicka saker hit men kostar något över 300 euro så kan de fastna i tullen och ta evigheter innan man får hem.. men vi kanske hyr en bil och kör över till tyskland och tar hem grejerna själva över gränsen istället :)

    vi kommer prata svenska med bebisen - sen lär den ju sig tyska på dagis- och eventuellt sätter vi henne på biligual dagis där de pratar både tyska o engelska så slipper vi fundera på det haha  dock kostar dagis en förmögenhet här - kollade upp det igår - är bebisen mindre än 18 mån och du vill ha den på dagis heltid i veckan blir det över 30 000 kr per månad... tja så vi får se hur det blir med det - billigare att ha nanny i så fall! här är det ju vanligt att man är hemma med barnen fram tills de är typ 4 år.

    det enda vi bestämt än så länge gällande vagn är nog att köpa en resevagn: babyzen yoyo + från att den föds typ då vi kommer resa en del. fått bra rekommendetioner av vänner och verkar smidig att ta med sig på flyg i bil etc. annars ska vi kika vanliga barnvagnar i morgon! jag tror dock inte de har emmaljunga här - men de gör väldigt snygga vagnar håller jag med om!!

    ang babysängar har jag inte ens funderat över vagga - men som du säger gäller kanske det mest bara för några månader i början...? vi har ju inte jättemycket plats då barnet inte får ett eget rum så kan inte samla på oss för mkt grejer. får nog bli en vanlig säng - även om jag också funderat på en sån där man sätter bredvid sin egen säng så barnet kommer i samma höjd. å andra sidan tror jag det kan vara nyttigt att hon får lära sig vara vara lite 'själv' också.

    sen har jag en fundering över att köpa en fåtölj till mig själv. framförallt för amning/matning så att man kan sitta nånstans väldigt bekvämt, vilket jag inte tror att soffan kommer bli då man inte kan luta sig tillbaka tillräckligt.

    Är det 'overkill' tror ni? Hur har ni med barn sen innan gjort vid amning? har ni haft någon speciellt fåtölj eller så..?

    Vi har ingen och jag skulle ändå vilja ha en så tänkte det kunde passa bra. Har funderat på en lamino med fotpall innan men börjar bli osäker om det är en sån jag vill ha...

    (jaha nu fick jag ihop en uppsats till - vilken tur haha!)


    Finns en jättebra säng på Ikea där man först kan använda den till att ha bredvid sängen å sen kan man göra den till en vanlig säng så den håller i flera år :) vet inte vad den heter dock men den ska vi nog köpa!

    Ang fotölj så har jag varit i samma tankar. Inte bara för amningens skull utan för att jag ska ha nåt nu å vila på nu. Vår soffa är inte så himla stor. Vi brukar alltid typ ligga där å titta på tv men nu går det knappt för jag tar ganska mycket plats :P så blir så sjukt obekvämt. Så då tänkte jag att jag lika gärna kan köpa en å används nu å sen ha den i barnrummet. Typ när man ska sitta å natta där sen när barnet sover själv i rummet :)

    Wow 30 tusen i månaden?? Det är ju helt sjuka priser! :o ja då är det nog bättre å ha nanny ett tag :P
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-01-11 12:34:24 följande:

    ah men Ikeasängen låter ju toppen! ska åka dit o kika i morgon då! har fortfarande bekymret kvar med att hitta ett litet och smidig skötbord.. kan inte sätta upp den på väggen då jag vill ha den i badrummet där det är kakel och vi bor just nu i hyresrätt, - annars hade en sån där vägghängd varit perfekt. skulle behöva en smal variant med hjul på - får se om det är mission impossible eller inte ;)

    har du kikat på någon särskild fåtölj? bra idé att ha den i barnrummet sen - det hade jag inte ens tänkt på! då kanske man skulle satsa på någon rolig färg också  kikar på en KARE Angels Wings just nu som jag tycker är fin - sjunker man ner i den lite får man stöd för nacken ;)


    Ja gör så! :D

    Hm. Har inte kikat på skötbord så har tyvärr inget tips men hoppa du hittar en bra smal med hjul! Är nog inte helt omöjligt :) vi ska bara ha en skötbädd som vi ska ha i vår tvättstuga. Känns helt overkligt å tänka på såna här grejer haha. Vill bara köpa en massa nu men avvaktar ;)

    Ja jag har kikat lite.. Jysk hade faktiskt en del bra. Vill inte lägga för mycket pengar på den. Vill ha bra och ordentliga armstöd :) å så en fotpall till.

    Precis! Tänker att den kn man ha till så många olika tillfällen. Amning, nattning. Kanske sitter man där med barnet i knät å läser nån saga å sådär :D tänkte köpa nån som går i samma färg som soffan så kan man ta ut den sen till vardagsrummet :)

    Åh kolla på den! Den verkar fin å skön! :) vad är priset på dom?
  • Ellencassandra
    170909 skrev 2019-01-12 16:47:49 följande:

    Vi använda vad jag skulle kalla för sovpåse till tjejen just för att täcket aldrig låg still av någon anledning. Vi reglerade värmen med dragkedjan och ibland en tröja och ibland bara blöja. Kommer leta upp de jag har och använda igen för jag tyckte om det var praktiskt och passade oss.

    www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60373351/


    Tack för tips :) kollade på det nu och det verkar vara bra. Just att man kan reglera värmen å så. :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF