Inlägg från: BaKu |Visa alla inlägg
  • BaKu

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2018-11-08 12:47:52 följande:

    hej fina gruppen!!

    Det ringde från kliniken och bad mig komma redan 11:20 istället så kom precis hem!! Ännu en gång var det goda nyheter med den lilla krabaten som uppenbarligen försöker skrämma livet ur både mig och mannen!!!

    Hjärtat slog fint, vi mätte KUB ultraljud som såg fint ut med väldigt låg risk för kromosomfel, och bebisen hade både armar o ben fortfarande =) bifogar en bild. Nu vet ni att mensliknande blödning inte behöver betyda något fel på bebisen! Det kom ganska mkt brunt blid när hon gjorde VUL denna gången så blödningen verkar vara på väg att sluta, hon kunde inte se vad det kom ifrån så ingen förklaring där.

    Tack alla fina härinne för att ni stöttar o peppar, denna gången panikade jag inte och låg inte o grät hela natten utan försökte ta allt med neutrala känslor. Det känns bra i efterhand.

    Kram!!! Ni är bäst!


    Så underbart att se detta! Hoppas ni kan njuta lite nu igen!
  • BaKu
    Inalina skrev 2018-11-09 10:13:02 följande:

    tack =) ja det känns ju jätteroligt att veta - men förstår ju att många gillar överraskningen senare istället ! och som sagt de viktigaste beskeden vi fick ju först - att det var en frisk liten bebis, det andra spelar ju absolut ingen roll

    blir ändå liiite sugen att gå o köpa ett par små strumpor eller något redan


    Stort grattis! Nu tycker jag du unnar dig att köpa nånting fint till den lilla och riktigt njuter av det!
  • BaKu
    Mjbo skrev 2018-11-12 11:15:55 följande:

    Någon som har vågat sig på att kika runt på vagnar ännu? :)

    Vi har inte kollat i fysisk butik än, det dröjer nog många veckor till.. men däremot har vi läst på och kollat på Internet. Har fastnat för bugaboo fox. Ser så himla smidig ut, och så är den såå fin tycker jag.. Så en sån ska jag definitivt klämma och känna på sen när det är dags :D


    Nu är jag ju lite längre gången så vagnen står sen länge och väntar på sin bebis.

    Vi fastnade för Britax smile 2. Vi testkörde en hel del olika, men den här upplevde vi helt klart som mest lättkörd utan att vara klen. Har erfarenhet av den eftersom mitt syskonbarn haft samma vagn. Den rullar lätt och väger inte för mycket. Funkar jättebra i "halvterräng" och utmärkt på asfalt. Svängbara hjul fram vilket jag anser är ett måste. Vet att smaken är olika där men å så mycket lättare det är att styra.

    Bra utrymme för förvaring under. Finns många alternativ (mjuklift, liggdel, babyskydd, sittdel). Kan användas till barnet är cirka 3 år utan problem.

    Sen är sufletten "ljudlös". Andra sufletter har steg som låter när de hakar i när man fäller upp och ner. Lätt att det väcker bebisen. Dessutom går den att fälla ner helt så man kan få ett bra skydd mot sol/ljus när bebis ska sova.

    Nackdelen är att den inte går att göra om till syskonvagn, men om vi skulle lyckas få ett barn till medan båda behöver vagn så tar vi den smällen då.

    Mycket billigare än bugaboo också. Vi köpte dessutom på kampanj, vilket det är lite då och då och kom löjligt billigt undan.

    Tips oavsett vagn. Testkör! Gärna flera gånger.

    Köp inte direkt. Välj vagnen tidigt och invänta kampanj som ofta kommer om man köper på nätet.
  • BaKu
    LillaAw skrev 2018-11-12 19:03:18 följande:

    Vi är också inne på britax. Antingen samma som ni eller Go next 2 :) vi fr sätta oss in och jämföra för och nackdelar med de två modellerna. Din bebis kommer ju före vi så du kan ju berätta hur den är sen! :D vi står dock inför en kommande flytt mitt i allt så väntar till efter flytten med att köpa det mesta till bebisen.


    Testade go next i butiken och tyckte den kändes klumpigare och tyngre.

    Kan absolut komma med en recension sen :)

    Förstår att ni väntar då. Det är ju inte jättemycket saker man verkligen måste ha och det mesta är ju lätt att få tag på så det är ju sällan panik.
  • BaKu
    nuaerdetmintur skrev 2018-11-12 20:53:51 följande:

    Tack :) Ja jag slutade med p-piller 2009, så då hoppades vi väl på att det tar sig när det tar sig med ingen brådska överhuvudtaget, jag pluggade fortfarande på högskolan så det kändes inte som att det inte gjorde så mycket att det inte tog sig, 2012 var jag fortfarande inte gravid och vi började väl försöka lite mer aktivt jag var 23 år då så då var det väl inte heller direkt någon panik, då var det också dags för cellprov, då visade det sig att jag hade cellförändringar (jaha cancer då, tänkte man) men det visade sig att jag hade grava cellförändringar så efter ett par månader med rekommendation att inte försöka bli gravida så fick jag genomgå en kongesering, och sen gå på efterkontroll då passade jag på och fråga om allt mitt såg bra ut där nere för att bli gravid och det gjorde det, så efter ett par månader tog vi tag i att vi nog behövde hjälp på traven, mannen fick då testa sig och allt såg bra ut. Men då visade det sig att jag hade förhöja sköldkörtelvärden och blev igen rådd att inte försöka aktivt, efter ett par månader igen så konstaterades att jag hade glutenintolerans och då läste jag mig till att sköldkörtelvärden kunde bli bättre av glutenfri kost och då tänkte man såklart att det var det som gjorde att vi inte blev gravida, men efter 6 månader hade fortfarande inga värden sjunkit så jag valde att operera bort sköldkörteln och så tog det cirka 1 år innan min medicinering på levaxinen var under kontroll. Så december 2017 fick vi äntligen besked om att vi skulle få genomföra IVF, 3 månader senare fick vi komma på första besöket, första ivf försöket påbörjades i maj 2018 och blev negativt, nu gjorde vi vårt andra IVF och jag har för första gå gen i mitt liv testat positivt :) jag är nu 29 år, min man är 31 år, vi gifte oss 2017 och nu ser vi såå mycket fram emot att få bli föräldrar till den här som vi kallar Pärlan <3 p.s det blev ett väldigt långt inlägg!


    Vilken lång resa. Stort grattis! Nu är det verkligen er tur!
  • BaKu

    Så roligt att det går så bra för er nu och att ni äntligen vågar njuta lite. Även om tröttheten och illamåendet är fruktansvärt jobbigt.

    Själv har jag nu börjat må illa igen. Tydligen vanligt i slutet. Ryggen håller på att knäcka mig. Har foglossning och nu börjar den stora magen ta ut sin rätt också.

    Bebisen är livad och jag tror den håller på att fixera sig vilket gör att det trycker på nerver och sparkas på revben. Det är en livlig en därinne och den håller mig redan vaken om nätterna med sina sparkar. Det är sjukt hur starka de små liven är.

    Men det är underbart att få uppleva det här. Visst hade jag varit glad om jag inte haft så ont, men det är verkligen värt det.

    Nu börjar det även bli nervöst... Mindre än 8 veckor till beräknat. Det är helt sjukt. Försöker att inte tänka på förlossningen för det lär inte hjälpa någon. Målet är bebis! Men vi försöker greppa att vi snart inte är ensamma och det går knappt in.

    Är så nyfiken på vad det är för en person därinne också. Vi vet ju inte kön och av erfarenhet från mitt syskonbarn så vet jag ju att de får personlighet så snabbt. Man undrar ju om den kommer vara lik oss, både till utseende och sätt. Vi är ganska olika till utseendet så där känns som vad som kan hända. Jag är kort och mannen lång. Jag har tunt hår och han har världens monsterkalufs. Olika ögonfärg och kroppsform. Det är så spännande. Dock är vi båda väldigt lugna av oss. Mitt syskonbarn har ärvt sina föräldrars livlighet och just nu känns bebisen mer åt det hållet.

    Ska också bli så spännande att se hur kusinerna funkar ihop sen. Syskonbarnet är ju lite drygt två år, men otroligt smart och pratar som en treåring typ. Klappar mig alltid på magen och säger att bebisen är därinne och att när den kommer ska de leka och läsa och gå ut med vagnen. Lägger ofta örat mot magen för att lyssna.

    Ja tjejer, njut! Det är så mycket spännande som händer och när jag ser tillbaka så är det så intressant att se hur ens tankar och funderingar ändras under resan...

  • BaKu
    anina skrev 2018-11-14 20:24:02 följande:

    Åh så spännande. :) måste vara nervöst redan. Är det om 4 veckor du ska sluta jobba?

    Roligt att systerbarnet är så engagerad. Inga fler på gång där så det blir fler kusiner?

    Vår lilla kommer ha ett kusinbarn som är beräknat 4 veckor före oss. Och så ett kusinbarn som kommer vara ca 14 månader.

    Fick precis veta att sambons systerson ska ha barn i april men att det var oplanerat och att de funderade på att ta bort det. Blev ledsen och sur. Men det är ju inte mitt liv, känns så dumt att man blir påverkad av andra så. Det blir kanon med lite släktingar i samma ålder iaf. :)

    Kan tänka mig att det börjar bli tungt nu. Sover den nåt på dagarna? Är det läskigt de stunder den inte rör på sig? Du måste berätta när du åker in till BB. Det är verkligen supersnart. :)

    Jag hoppas jag får njuta snart. Håller bli att bli knäckt av migränen jag har varje dag. Illamåendet hänger också kvar. Är precis att jag klarar jobba 25%.

    Innan jag blev gravid sa jag att jag inte skulle ta en enda tablett. Tänk så lite man visste. Nu måste jag ta citodon varje dag. Funderar på en sån där migränpiercing. Är det nån som vet om det är en jättedålig idé att pierca sig när man är gravid?

    Kram


    Jobbar november ut så två och en halv vecka. Sen blir det soffläge :p

    Inte vad jag vet, men det vore roligt med en till kusin. Tror att det kanske kommer ganska snart om allt går som det ska för dem. Men de har inte haft några problem innan så hoppas det är likadant nu.

    Förstår hur du känner. Man blir lätt arg och irriterad på det,men samtidigt måste man ju släppa det och inse att alla har olika problem i livet.

    Känns som den sover ganska lite. Men de rör ju sig även i sömnen. Visst blir man nojig när det är lugnt en längre stund. Vi har varit inne en gång för minskade rörelser men då var allt bra. Och så skönt att få lugnande besked i ett sånt läge. De var så snälla och man kände sig välkommen och inte alls att man var jobbig som åkt in.

    Usch då! Migrän är vidrigt. Min huvudvärk har faktiskt blivit bättre under graviditeten. Har kronisk huvudvärk, typ migrän annars. Skulle kanske rekommendera dig att testa akupunktur. Det ska väl vara ofarligt tänker jag. Har inte testat själv, men varit i kontakt med en sjukgymnast som utför det för just migrän.
  • BaKu
    anina skrev 2018-11-20 11:55:07 följande:

    Hej. Hur är det med dig nu? Tänkte fråga dig en sak angående foglossningsbältet. Jag köpte ett sånt som du rekommenderade. Mätte så jag fick rätt storlek. Har bara provat det men jag tycker det sitter åt jättemycket över typ livmodern. Jag är superkänslig med att det sitter åt, kan inte ha vanliga byxor. Ska det sitta åt så eller har jag tagit på det fel?

    Om det ska sitta åt så, är det helt ok med bebisen? Det är inget som är skadligt?

    Igår kväll kunde jag knappt ta mig till toan, fick hasa mig fram. Vet inte om det är foglossning då jag har fibromyalgi också, kanske är en blandning.


    Hej!

    Nu börjar det bli riktigt tungt. Utöver foglossningen så börjar även "vanlig" ryggvärk kännas. Har svårt att gå. Börjar också må illa igen och är så sjukt trött. Sover ju väldigt dåligt. Är glad det närmar sig slutet. Blir avundsjuk på de som knappt känner nåt in i det sista. Men samtidigt så tacksam för att jag får vara gravid. Alla provtagningar och mätningar tyder ju på frisk bebis också vilket ju känns viktigare än att jag ska få sova :) och som mannen säger. Det är bara att vänja sig :p

    Jag tyckte det var svårt att få till i början. Blev nästan lättare ju större magen blev. Men upplevde att jag ofta satte det för högt. Tänk på att foglossningen sitter i bäckenet och inte ryggen. Testa att sätt det lite längre ner och kanske gärna så att det "lutar" ner på framsidan. När jag väl hittade läget kändes det skillnad både i bekvämlighet och stabilitet.

    Hur går det för dig annars?
  • BaKu
    jaktenpaflow skrev 2018-11-23 18:24:15 följande:

    Stort grattis till alla med fina KUB resultat!! Håller med inlägget tidigare, helt fantastiskt att vi alla kommit så långt!! Spännande att en del börjat känna lite rörelser, jag har känt lite grann men inte regelbundet... RUL är på tisdag och försöker att inte känna mig för orolig. Känner mig helt okej lugn:) Magen bara växer och växer, börjat synas ordentligt nu:) Är det någon som har börjar tänka på gravidförsäkring? Kram till er alla


    [quote=79156850][quote-nick]BaKu skrev 2018-10-21 20:41:34 följande:[/quote-nick]

    Kopierar ett tidigare inlägg jag skrivit gällande försäkringar.

    Tänkte också passa på att dela med mig av lite av mitt yrke nu...

    Jobbar med försäkring och då framförallt med sjuka barn, både födda och ofödda. Det är väldigt speciellt och ibland lite jobbigt när man själv väntar på att få träffa miraklet.

    Man ser tyvärr mycket som kan gå fel. Men jag vet att jag bara ser de barnen. Jag ser ju aldrig alla dessa det går bra för.

    Med det sagt vill jag råda alla er att teckna en gravidförsäkring. Välj en betalvariant. Gratisvarianterna är bra för att vara gratis, men de är ju just gratisvarianter av ett skäl. Välj försäkring i det bolag ni tänkt teckna barnförsäkring i. Oftast ger det någon ekonomisk fördel på premien på barnförsäkringen.

    Betala gravidförsäkringen så snart som möjligt. Gärna innan ni börjar göra vanliga ultraljud. Försäkringen gäller sällan innan vecka 22 eller däromkring, men den kommer aldrig gälla för något som upptäckts innan den blivit betalad. Och det finns ofta något moment som kan gälla även om sjukdomen upptäcks innan vecka 22.

    När barnet väl är fött så gäller gravidförsäkringen oftast i cirka 6 månader. Det betyder INTE att ni ska vänta med att teckna barnförsäkringen. Barnförsäkringen är mycket bättre och väntar ni riskerar ni att barnet hinner drabbas av något och i värsta fall kanske ni inte ens kan teckna en fullständig försäkring.

    Jag tänker inte göra reklam för något särskilt bolag. Idag är de flesta barnförsäkringar likvärdiga och bra. Välj ett bolag där ni känner er trygga. Det går också bra att jämföra försäkringar på konsumenternas försäkringsbyrå. De är opartiska.
  • BaKu
    Inalina skrev 2018-11-26 13:43:00 följande:

    Hej vännen! din stackare som gått o blivit sjuk :( hoppas det försvinner snart!! hehe och jag som tycker tiden går sååå långsamt! vill liksom få en lite mer ordentlig mage så man inte behöver gå o gömma den hela tiden (ska berätta för arbetskamraterna i jul tänkte jag) nu ser jag egentligen bara gravid ut på kvällarna!

    köpte 2 par mammajeans i helgen på HM, UNDERBARA i alla fall! kommer endast använda dessa byxor nu känner jag - förmodligen även efter graviditeten haha 

    roligt att ert KUB gick fint också, spännande att de tror på en tjej - förhoppningsvis vet ni nästa gång med säkerhet ;) själv har jag nästa tid den nästa vecka för vanlig rutinkoll tror jag, ska bli roligt!


    Visst är de underbara! Vill aldrig använda vanliga byxor igen :p
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF