Inlägg från: OlgaElvira |Visa alla inlägg
  • OlgaElvira

    Gravid och pappan vill inte ha det

    Det är du som bestämmer, men det vet du säkert redan. Gör inget som du inte vill.
    Men, kan du ta hand om ett barn ensam? Hur ser ditt nätverk ut? Har du föräldrar, syskon eller andra nära som kan ge dig stöd under graviditeten och naturligtvis även senare? Har du ett arbete? Har du bostad? Kan du försörja ditt barn? Kommer pappan att ställa upp om du väljer att fullfölja graviditeten?
    Livet med barn innebär praktiska problem som måste lösas.
    Att välja abort är ett tufft beslut, mycket tufft, som du redan har upplevt.  Beslut om en abort kan man inte ångra men man kan inte ångra ett barn heller.
    Be om tid hos kurator vid så snart som möjligt för att resonera dig fram till den bästa lösningen för just dig.
    Många, tyvärr alltför många, har varit i just din situation.

  • OlgaElvira
    Pigge04 skrev 2018-10-01 03:09:34 följande:

    Han säger ju då att han aldrig vill ha barn, för att han känner att det inte är något för han. Men han sa även om jag varit längre gången så hade han haft mer förståelse för mitt beslut om jag valt att behålla?

    Jag vet att man ska vara två, men ibland blir saker och ting inte som man tänkt sig.. om det nu är så att mitt psyke inte fixar en abort då får jag ju leva med att jag förstört hans liv då..


    Nej, du kommer inte att förstöra hans liv och det vet han. Det har aldrig hänt att ett barn har förstört en mans karriär, idiotisk kommentar av honom. Han vill ge dig dåligt samvete bara. Hans karriär, hans framtida relationer, hans ekonomi allt detta är HANS problem, inte dina. 
    Du verkar ha en bra nätverk och bra förutsättningar i övrigt, gläd dig åt ditt barn och låt hans problem vara hans att lösa.
    Lycka till i livet
Svar på tråden Gravid och pappan vill inte ha det