• Anonym (Tiger)

    Fått sparken-jag vägrar sluta

    Jag har under snart 4 år jobbat som butiksansvarig i en djuraffär. Fick i fredags veta att jag fått sparken. I mitt tycke pga småsaker. Visst, jag har handlat lite fel, men inget som inte går att få rätsida på.

    Idag kl 14 ska jag ha möte med min chef. Antar att jag ska skriva på uppsägning osv. Jag vet dock att jag kommer att vägra sluta. Kommer inte att skriva på några papper och jag kommer att fortsätta dyka upp på jobbet. Anser inte att jag gjort tillräckligt fel för att sägas upp. Vad kommer att hända? Eftersom jag inte skriver på några papper är jag ju inte officiellt uppsagd och jag kommer väl därmed att fortsättningsvis få lön? Har ju alla inloggningsuppgifter och dylikt så jag kommer att fortsätta beställa varor och fixa kampanjer och dylikt.

  • Svar på tråden Fått sparken-jag vägrar sluta
  • Anonym (lol)

    Din chef borde ha avskedat dig för länge sen. Du låter ju inte riktigt klok.

  • Bjoer
    Anonym (Tiger) skrev 2018-10-08 11:42:33 följande:
    Just DENNA kanin bor och har det bra hos min dotter. Eftersom vi inte kan ta hem alla kaniner säljs resten till andra kaninvänner. Spelar ni dumma eller?
    Bjoer skrev 2018-10-08 11:39:36 följande:

    Hur har du tänkt att butiken ska kunna sälja sina djur när folk inte vet att de finns? Eftersom de är hemma hos din dotter.

    Lol alltså...

    Om det här inte är en trolltråd så är det bland det mest pantade jag sett. :D


    Fast just DENNA kanin kan ju aldrig säljas om den är hos din dotter. När jag först läste det tänkte jag att det var en vecka eller så men senare skrev du att det var ett halvår!
  • Bjoer
    Anonym (Tiger) skrev 2018-10-08 13:10:52 följande:

    Uppdatering: Är hemma nu, blev hemskickad. Jag blev så arg så hade ingen lust att jobba mer idag så det gjorde inte mig nåt. Hon var helt galen och jag likaså haha. Hon drog dessutom upp gammalt skit från i våras och vintras. Som om det spelar roll nu, nästan ett år senare.. Ifall det vore så farligt skulle hon väl sparkat mig redan då.

    Men ingen trampar på mig, det lovade jag henne. Kommer att slåss för mina rättigheter. Berättade för henne att jag inte under några omständigheter kommer att sluta, och om jag gör det ska jag ha full lön närmaste året trots att jag inte jobbar. Vi kom ingenstans direkt. Ska googla lite på mina rättigheter nu och lämna ett brev eller något till henne imorgon. Det fixar sig säkert.




  • AndreaBD
    Anonym (Penny) skrev 2018-10-08 14:33:49 följande:
    Även om det finns andra kaniner, kommer ju just den som ts stulit aldrig att säljas eftersom det inte finns i butiken längre. Det blir ju en förlust för butiken i vilket fall.
    När de andra tar slut, ja. Eller ifall de inte är lika gulliga. Men jag säger ju, det är förståeligt att det räknas som stöld oavsett.
  • Anonym (Penny)
    AndreaBD skrev 2018-10-08 17:01:15 följande:

    När de andra tar slut, ja. Eller ifall de inte är lika gulliga. Men jag säger ju, det är förståeligt att det räknas som stöld oavsett.


    Ja precis, även fastän kaninen är ett djur, är det ju också en vara. Spelar ingen egentlig roll om det finns hundra andra supergulliga kaniner. Stöld är det ju ändå.
  • Anonym (..)

    Ett djur mår inte bra av att åka hit o dit. Speciellt inte ett så redan stressat djur som ett i butik.

    Riktigt jävla egoistiskt att ta hem en kanin o stressa upp den med ny miljö och sådär för absolut inget.

    Hoppas din chef polisanmäler dig för stöld, man kan inte ?låna pengar ur kassan? utan att chefen vet. Det är bara stöld. Varför kan du inte bara inse att du har gjort fel?

  • AndreaBD
    Anonym (Penny) skrev 2018-10-08 17:19:15 följande:
    Ja precis, även fastän kaninen är ett djur, är det ju också en vara. Spelar ingen egentlig roll om det finns hundra andra supergulliga kaniner. Stöld är det ju ändå.
    Ja, jag sa ju inget annat.
  • Anonym (Lån)
    Anonym (Mycket) skrev 2018-10-08 14:11:13 följande:

    När jag läser nu så uppfattar jag det som att du ts har snott pengar flera gånger under lång tid.

    Första gångerna har du säkert haft ångest men sen har det varit en lätt och enkel utväg för dig.

    För din del har det rört sig om kanske 1-200kr varje gång vilket du anser vara en struntsumma.

    Din arbetsgivare har räknat svinnet från dina kassor och upptäckt att det är DU som står för det. Totalsumman är ingen struntsumma. Det är flera tusen!

    Akta dig jäkligt noga. Detta kan vara din sista anställning någonsin.


    Bar står det att TS har snott pengar, hon har lånar ur kassan, det kan man om man lägger tillbaka samma summa senast samma månad. Inget konstigt alls.

    Och varor kan man ta som förmån, vet flera som fått göra så - kanske inte en levande kanin men smycken, kläder osv..
  • Anonym (Lägg av)

    Om någon "lånar" pengar från din plånbok utan att säga något, vad kallar du det?

    STÖLD!

Svar på tråden Fått sparken-jag vägrar sluta