Inlägg från: Anonym (FYI) |Visa alla inlägg
  • Anonym (FYI)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (felix) skrev 2019-09-24 17:36:38 följande:
    Jag tror inte vi skall underskatta TS man.

    Vi vet ju vad som blev sagt i det famösa samtalet, men det verkar osannolikt att hon sagt något rakt ut om att hon varit/är förälskad/attraherad till X. Inget fel i det, människor kan gott kommunikera subtilt, med antydningar, utan att säga sakerna rakt ut. Båda har vetat vad antydningen om "förra hösten" betöd. Att dom diskuterade en crush/fling/flirt eller vad man skall kalla det, mellan TS och X.

    Därimot är det kanske lite inkonsekvent av TS att tycka att hon pratat ut och uppnått förståelse med sin man utan att säga något rakt ut, när hon samtidigt tycker att den lika subtila kommunikationen hon har haft med kollegan inte räknas eftersom ingen sagt något rakt ut.

    Och när maken antyder att han är "störd" av TS relation till X, blir hon igen blind och döv för kommunikation med subtila antydningar och konstaterar bara att eftersom maken inte rakt ut har förbjudit umgänge med X så är det fritt fram.
    Tror heller inte på att underskatta ts man. Däremot känns det som han inte vill visa att han är "störd" på Ts och Pelles umgänge. Inte öppna Pandoras ask av rädsla för vad som kan finnas där.

    Och om man skall vara ärlig...Vad har han att komma med?
    Att två kollegor som har uppdrag ihop träffas och pratar mycket med varandra är i sig inte konstigt, Luncha ihop är inte konstigt o.s.v.
    Det som gör det suspekt för oss, är ju att vi vet så mycket mer än ts man...Om ts trånande och sexuella attraktion till Pelle.
     
    Så vad kan han göra utan att bli betraktad som kontrollerande och svartsjuk.
    Hade varit intressant att se hur denna tråden sett ut om han verkligen hade konfronterat ts och verkligen ifrågasatt deras träffar och varför.
    Inte omöjligt att allt varit hans fel då...allt enligt fl-norm...

    Jag kan heller inte annat än fundera på inställningen till relationer ö.h.t med en partner, som ts har...Typ "jag har ingen rapporteringsskyldighet".
    Klart hon inte har, om det inte har någon inverkan på den relationen man har till sin man. Men hallå...Jag ser det som omöjligt att det inte påverkar relationen hemma om man känt som ts gjort... säg, för ett år sedan. 
    Eller det förslaget hon ger till en annan kvinna i en granntråd som i mångt och mycket liknar denna i början..."Varför inte bjuda ut kollegan på AW så den ts får reda på kollegans känslor"...
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-09-26 11:29:38 följande:
    Du misstar dig. Jag skulle INTE skylla på min man om han ifrågasatte att jag hängt/ hänger med kollegan. Det har inte med att han är dålig att göra alls. Ansvaret är mitt. Relationen med min man har inte påverkats till det sämre, snarare tvärtom - även om det kanske låter bakvänt för er.

    Anledningen till den frågan till frökenfia i en annan tråd är för att vi har olika utgångslägen. Jag vill inte lämna min man, aldrig velat - det vill hon.
    Nja...Nu misstar du dig...Har aldrig påstått att du skulle skylla på din man.
    Däremot att enligt allmän fl-tradition kanske din man skulle få mycket skit för att vara kontrollerande/svartsjuk, trots att han har fog för det.

    Och vad det gäller frökenfia velar hon fram och tillbaka..Lämna...Stanna... och behöver kanske inte råd som kan leda till otrohet...eller?
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-09-26 12:35:51 följande:
    Jag har gett henne massa andra råd innan. Ex skilja sig och ta avstånd fr kollegan. Men eftersom hon inte vill det så var mitt råd att isåfall fråga kollegan vad han eg vill. För att antingen kunna släppa tanken på honom, eller överväga att inleda något (att reda ut det betyder inte att hon måste vara otrogen först).
    Ja, jag vet och jag förstår. Jag reagerar själv på det viset när jag känner att inget händer och vederbörande velar fram och tillbaka.
    Precis detta har ju varit fallet i denna tråden också. Därför tror jag du fått svar som du inte gillat men som har sitt ursprung i att få råd har följts av dig (i det korta perspektivet.) utan du gjort tvärt om.
    För att inte du skall missuppfatta har du kanske idag hamnat där de flesta råden syftade till.
  • Anonym (FYI)

    Men jag hävdar fortfarande att seriösa råd inte bör vara som att kasta bensin på elden.

  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-09-26 13:05:44 följande:
    Jag förstår frustrationen. Hur svårt ska det va liksom? Jag fattar att det känns så när man ser på allt utifrån, jag tänker ju likadant. Men - jag har lärt mig att det är sjukt frustrerande för den som är mitt upp i det också, och det är ju dens riktiga liv det gäller. För min del nästan lite galet att ni hängt med på min egen känsloresa i två år. Helt sjukt egentligen.
    Nej, jag tycker inte alls det är konstigt att tråden blivit lång och har engagerat många. Själv har jag varit med sen du startade tråden även om du bett mig fara åt h-e vid minst ett tillfälle. Dels för att du varit duktig på att svara, men också för att det du varit med om tyvärr inte verkar vara ovanligt i det samkönade arbetslivet vi har idag.
    Att attraheras av kollegor verka vara mer vanligt än undantag, och att hamna i den situationen som din man, är nog en mardröm för de flesta, även om många får det jävligare än han genom att vederbörande väljer kollegan.
  • Anonym (FYI)
    Tecum skrev 2019-09-26 16:23:48 följande:
    Men det är ju din förtjänst, eller fel, som hela tiden svarar och orkar tjata om samma sak gång på gång när många låtsas att det inte fattar.
    Ärligt talat förstår jag inte att du orkar och ditt stora intresse att diskutera "relationen" till din kollega i det oändliga gör att jag inte är helt säker på att du är utom all fara...
    Samtidigt är det ju det som är bra med denna tråden. det finns inget enligt min mening som är så frustrerande som när ts bara upphör att svara.
  • Anonym (FYI)
    Tecum skrev 2019-09-26 18:18:25 följande:
    Ibland blir det för mycket av det goda...
    Och då har man möjligheten att sluta läsa den tråden.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Två år) skrev 2019-10-01 23:13:28 följande:

    Jag känner så oerhört väl igen beteendet. Efter en tid av lite avståndstagande, så tar det ny fart där min person söker uppmärksamt, mitt gillande på ett eller annat sätt. Och på så sätt hålls hela spelet vid liv. Ett spel som gärna visas för andra med diverse olika kommentarer som visar andra att det vi har är något exklusivt.


    Ja, visst är det  så.
    Kan inte annat än fundera på...Om pelle tog bladet från munnen och sa att han var tänd på ts...Skulle vi vara tillbaka ett år i tråden då?
    Jag ser nämligen ingenstans att ts har någon vilja att sluta suga i sig bekräftelsen hon får av pelle.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-02 13:43:40 följande:
    Men måste ens respektive vara ALLT för en? Uppfylla ALLA behov man har? Så länge jag inte går över gränsen - vari ligger det stora sveket att faktiskt trivas i någon annans sällskap, egentligen? Varför måste min man vara missnöjd över att jag hänger med en kollega när det nu inte går ut negativt över vår relation?
    Det beror väl helt och hållet på var gränsen går för din man. Du kan ju inte ta för givet att hans gräns går där du tycker den går.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-02 16:01:06 följande:
    Han vet ju redan det mesta. Det han inte vet är alla mina tankar och känslor och nånstans har ju jag en egen gräns också, integritet, nåt som är mitt och som jag inte måste dela - det har väl alla?! Man måste inte dela med sig av allt man tänker och känner för att man har en partner.
    Vad du vet har inte han överskridit din gräns (om jag inte har helt fel).
    Däremot KANSKE du har överskridit HANS, genom att du inte berättat om dina känslor och attraktion för pelle. Din attraktion var ju dessutom inte bara som att han var snygg och trevlig, utan det var ju uttalat från dig i denna tråd att du ville ligga med honom och det som hindrade er var just det outtalade er emellan.

    Det har inte något med din integritet att göra. Utan det är bara något som du av egoistiska skäl utelämnat i dina samtal med honom,  men som ju är ganska viktiga i hur han skall ställa sig till ditt och pelles umgänge med varandra. 
    Du behöver absolut inte vända ut och in på hela ditt liv, men...Just den delen av din historia är ju faktiskt något som kunde förändra hela er framtid tillsammans.

    Jag tjatar inte om att du skall berätta allt, för det tror jag är meningslöst. Du har bestämt vad du vill berätta.
    Det jag tycker och tror är att man, trots alla trådar som går ut på att "Man kan inte styra sina känslor" visst kan det. Man måste vara öppen för att känna otillbörliga känslor. Är man inte det utan flirtar runt (säger inte att du gör det) då hamnar man i situationer man inte tänkt sig, och då kan man fråga sig hur det ser ut med respekten till sin partner.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift